3ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου | Συμμετοχές
16964
page,page-id-16964,page-template-default,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,overlapping_content,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

Συμμετοχές

Ακούστε τις συμμετοχές των σχολείων στο Διαγωνισμό “Κάν’ το ν’ακουστεί”
Ραδιοφωνικά Μηνύματα
Σύνολο συμμετοχών για την κατηγορία 'Ραδιοφωνικό Μήνυμα': [ 126 ]

#
ΣΧΟΛΕΙΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ / ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
1 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ ΣΑΜΟΥΟ Νικόλας

Ο εξάχρονος Νικόλας εκφράζει τις σκέψεις του για τα μικρά προσφυγόπουλα που έρχονται στο νησί του...

2 ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΕΥΗΣChildRights

Η αφόρμηση για τη δημιουργία του ραδιοφωνικού μας μηνύματος υπήρξε το ομότιτλο θέμα του προγράμματός μας "Θέλω κάτι να σου πω... Έχω δικαίωμα κι εγώ.." και αποτελεί μέρος των προγραμμάτων που υλοποιούνται από τις σχολικές μας μονάδες (Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Βεύης και Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Κλεινών), "Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών", καθώς και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων etwinning και Teachers4 Europe. Με τη δημιουργία του ραδιοφωνικού μας μηνύματος τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το μέσο του ραδιοφώνου, με τελικό μας στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας, αλλά και τη διάχυση του προγράμματός μας στην κοινωνία.

3 9ο Νηπιαγωγείο Ελευθερίου - Κορδελιού Αγωνιούμε

To ηχητικό μήνυμα «Αγωνιούμε για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, ας φροντίσουμε όλοι για την ασφάλειά τους» προέκυψε από τις προτάσεις που διατύπωσαν τα παιδιά του Α΄ τμήματος του 9ου Νηπιαγωγείου Ελευθερίου – Κορδελιού για τη βοήθεια που θα ήθελαν να προσφέρουν στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, μετά την ανάγνωση του μηνύματος του Υπουργού Παιδείας για τους πρόσφυγες. Τα παιδιά δέχθηκαν με ενθουσιασμό την προτροπή να λάβουν μέρος σα μικροί ραδιοφωνικοί παραγωγοί στον διαγωνισμό, επειδή θέλουν να ακουστεί δυνατά το μήνυμά τους και να βοηθήσουν με τον τρόπο τους να λυθούν τα προβλήματα των προσφύγων και των παιδιών τους. Η συμμετοχή μας αυτή, που εντάσσεται στη θεματολογία «Προσφυγικό / μετανάστευση / άσυλο / πόλεμος» του διαγωνισμού, αποτελεί την αρχή της υλοποίησης του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας της τάξης μας με θέμα «Απολαμβάνω και ασκώ τα δικαιώματά μου – Σέβομαι και υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των άλλων».


4 46 NHΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Οι μαθητές του σχολείου μας, 46 Νηπιαγωγείου Πειραιά ολοήμερο τμήμα, αγαπάνε όλα τα παιδιά του κόσμου. Φτάνει πια ο πόλεμος, ειρήνη θέλουν για να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά όλου του κόσμου.

5 Νηπιαγωγείο ΚαραμέλαΚαραμέλα

Τι χρειάζεται ένα παιδί; Να ονειρεύεται. Να κάνει «μπούρδες». Να χορεύει. Να παίζει…

6 33o Νηπ.ΕυόσμουΟι νότες...

Οι νότες , ξεχωριστές και μοναδικές, ενώνονται για να φτιάξουν μουσική...τραγουδούν για την ειρήνη, την φιλία, το γέλιο και την αγάπη στους λαούς!

7 2ο ΔΣ ΓαλατσίουH προσφυγιά

Η προσφυγιά μέσα από τις σελίδες της ιστορίας μας, ξεπηδά, πάντα εδώ με πρωταγωνιστές ..... τον καθένα από εμάς.....

8 1ο Π.Π. ΔΣ ΘεσσαλονίκηςΈχω Δικαίωμα

Οι μαθητές του ΣΤ1 του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν στα πλαίσια της δράσης "'Έχω Δικαίωμα" να σκεφτούν και προβάλλουν τα δικαιώματά τους, να ζωγραφίσουν αφίσες, να σχεδιάσουν και να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια καθώς και να ακουστούν μέσω του European School radio μέσω του ηχητικού σποτ.

9 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΒΑΡΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥAXIZEI N'AGAP

<<ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΆΓΑΠΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ>> ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

10 8/ΘΕΣΙΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΚΗΣΜια ευκαιρία

"Μια ευκαιρία για τ' ανθρώπινα δικαιώματα" Μπορούμε να βρούμε φως μες στο σκοτάδι... Ας κάνουμε κάθε σύγκρουση, πόλεμο ή καταστροφή μια ευκαιρία... μια ευκαιρία για... Ελευθερία, Ισότητα, Ισονομία, Δημοκρατία, Φαγητό, Στέγη, Εκπαίδευση, Ελευθερία Σκέψης, Ελευθερία Έκφρασης, Άσυλο, Ιθαγένεια, Γάμος, Οικογένεια, Κοινωνική Ασφάλιση, Εργασία, Ιδιοκτησία, Παιχνίδι Κανείς δεν Μπορεί να σου Αφαιρέσει τα Ανθρώπινα Δικαιώματά σου !!!


11 Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο ΕΛιάςΕλια

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ελιάς, επιμελήθηκαν το παρακάτω ηχητικό μήνυμα με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού.

12 ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΟΥ κ ΣΙΑ ΕΕΒοήθησε με

Όλοι με μια λέξη και με μια φωνή σε όποια γλώσσα και να ακουστεί. Βοήθησε όσους έχουν την ανάγκη σου.

13 45ο Δημοτικό σχολείο ΠατρώνMusic Spot 45

"Μπορούμε σήμερα,μπορούμε τώρα!!!" Σποτάκι για το προσφυγικό πρόβλημα

14 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥΑξία στη ζωή!

Οι μαθητές της Ε τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Αττικής, μελέτησαν τη Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και έγραψαν τις δικές τους προτάσεις για την προστασία και τη διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.


15 1/Θ Δ.Σ. ΚΕΧΡΟΚΑΜΠΟΥΠρόσφυγες

Διαφημιστικό σποτ ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τους πρόσφυγες και τις ανάγκες τους


16 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου ΔημητρίουΦεύγω...μένω.

Φεύγω...μένω...περιμένω...

17 Saint-Paul Δελασαλ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ο πλανήτης είναι για όλους! Η ραδιοφωνική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Δελασάλ έχει ετοιμάσει ένα ηχητικό μήνυμα για να ευαισθητοποιήσει τους ακροατές για το δράμα των προσφύγων και την ανάγκη για βοήθεια.

18 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥθα ακουστεί

είμαστε μικροί πολίτες..ε,και; τί κι αν είμαστε μικροί..θέλουμε ν' ακουστούμε...πρέπει ν' ακουστούμε..απαιτούμε ν' ακουστούμε και να..εισακουστούμε, γιατί το αξίζουμε.Όλοι μας!

19 29o ΔΣ ΑθηνώνΠροσφυγικό

…΄΄Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι. Που σημαίνει με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις΄΄… Ένα ΄΄αειφόρο σχολείο΄΄ γεννιέται κι ευαισθητοποιεί τους μαθητές της Στ’ τάξης του 29 Δημ.Σχ.Αθηνών ΄΄Ν. Γκάτσος΄΄ κι αυτοί με τη σειρά τους τη σχολική κοινότητα και την κοινωνία, μέσα από συνθήματα, ζωγραφιές και δράσεις, για το προσφυγικό δράμα του σήμερα. Ε! Τι! Συμπληγάδες όλοι μας περνούμε… ‘’Κλαίμε λέξεις κ’ δεν κλαίμε δάκρυα…’’ Όλοι μαζί.. κάτι μπορούμε να κάνουμε!...΄΄Παρά λίγη καρδιά θα ‘ταν ο κόσμος άλλος΄΄… Ας ανοίξουμε τα σύνορα της καρδιάς μας κ’ ας βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί είμαστε εμείς...


20 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣΔικαιώματα

Οι μαθητές του Δ2 αγωνίζονται για τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου

21 Saint-Paul Δελασαλ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

"ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!" Η ραδιοφωνική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Δελασάλ έχει ετοιμάσει αυτό το αφιέρωμα για τους πρόσφυγες, γιατί... όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε!


22 Δημοτικό σχολείο ΒασιλικούΑ,φτάνει πια!

Εμείς, τα παιδιά της 5ης και της 6ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού Αχαΐας, "συνομιλούμε" με τον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη για ένα θέμα που αφορά όλα τα παιδιά, αλλά που θα έπρεπε να το ακούσουν όλοι οι μεγάλοι.

23 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ-ΘΑΝΟΣ ΖΕΛΕΓΚΟΣΕιδομένη

Δίπλα από το σπίτι μας.

24 11ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο ΓλυφάδαςΔικαιώματα

Πρόκειται για ένα ηχητικό μήνυμα αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το κείμενο συγγράφηκε από μαθητές της Στ2 τάξης του 11ου Δ. Σ. Γλυφάδας και παρουσιάζεται χρησιμοπιώντας ως ηχητικό υπόβαθρο μουικό κομμάτι επιλογής των μαθητών.


25 10o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥΕθελοντισμός

Το μήνυμα του εθελοντισμού και η σημασία της προσφοράς στον συνάνθρωπό μας

26 2ο Δημοτικό Σχολείο ΓλυφάδαςΗ φιλία

Η φιλία είναι θησαυρός Το spot που δημιούργησε το Ε1 του 2ου Δημοτικού σχολείου Γλυφάδας με θέμα την φιλία.


27 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδαςspot του Ε2

Τέλος στην παιδική κακοποίηση Το spot του Ε2

28 12/θ Ολ. Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας ΠιερίαςΠροσφυγικό

"Η συμμετοχή σου έχει αξία", από την Στ' Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Πιερίας

29 9o ΔΣ Αγ. ΔημητρίουΣαν όλα τα παιδιά κι εγώ...

Τα προσφυγόπουλα, σαν όλα τα παιδιά του κόσμου, έχουν δικαίωμα κι αυτά να ζουν με ειρήνη, αγάπη, φιλία και χαρά. Ας μην τους στερήσουμε την αρχή σε μια νέα ζωή. Ας τους δώσουμε την αγάπη μας και λίγη απ’ τη ζεστασιά μας. Μακάρι να επιστρέψει στο πρόσωπό τους το χαμόγελο, η γαλήνη και η ηρεμία. Μακάρι - أتمنّى ! Οι μαθητές του Β1 του 9ου Δ.Σ. Αγίου Δημητρίου Αττικής


30 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣΟρχήστρα

Η ορχήστρα των δικαιωμάτων αυτοσχεδιάζει με μουσικά όργανα πάνω στα βασικά δικαιώματα του παιδιού σε διαφορετικές γλώσσες.


31 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣΜε ένα βιβλίο

Εμείς, οι μαθητές και μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του σχολείου μας, χτίζουμε γέφυρα επικοινωνίας με όλα τα παιδιά του κόσμου και μοιραζόμαστε όσα αισθανθήκαμε, βιώσαμε, σκεφτήκαμε μέσα από τα βιβλία που αγαπήσαμε... Γιατί το Βιβλίο είναι Δικαίωμα των Παιδιών Όλου του Κόσμου!


32 24o Δημοτικό Σχολείο ΚαλαμάταςΌλοι ίδιοι

Σύντομο ηχητικό μήνυμα όπου τα παιδιά της πέμπτης τάξης μιλούν για τις ανθρώπινες αξίες, όπως η αλληλεγγύη...

33 ΣΧΟΛΗ ΧΑΤΖΗΒΕΗΕΛΠΙΔΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ (ΣΠΟΤ) : Προσφυγικό Οι Radiograders της στ' τάξης της Σχολής Χατζήβεη επηρεασμένοι από τον αγώνα των προσφύγων στη χώρα μας για καθημερινή επιβίωση, συνθέτουν το δικό τους μήνυμα. Με κεντρικό άξονα την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο μας μεταφέρουν συναισθήματα και σκέψεις των ανθρώπων που μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τα όνειρά τους.

34 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίουspot

Τα προσφυγάκια Αυτό το τραγούδι το έγραψαν τα παιδιά της Ε΄τάξης για να δείξουν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα προσφυγόπουλα.Θέλουμε να σας ευαισθητοποιήσουμε και να σας κινητοποιήσουμε όλους εσάς που θα το ακούσετε.Γιατί όλα τα παιδιά πάντα και παντού έχουν τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια δικαιώματα...Ένα σπίτι και μια ζεστή αγκαλιά!


35 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου ΔημητρίουABetterDay

Φέτος για μας, τους μαθητές της Ε΄ τάξης του 8ου Δημοτικού Αγ. Δημητρίου, ήταν η χρονιά που μιλήσαμε, που αισθανθήκαμε , που τραγουδήσαμε, που ζωγραφίσαμε τη φιλία περισσότερο από κάθε τι άλλο…Ωστόσο, αυτή τη φωνή μας και αυτό το τραγούδι μας το στέλνουμε όχι μόνο στους κοντινούς φίλους μας αλλά και σε όλα εκείνα τα παιδιά που ήρθαν στη χώρα μας για μια καλύτερη μέρα και τώρα νιώθουν μόνα, αδικημένα, ξεχασμένα… Αφιερωμένο σε όλα τα προσφυγάκια που θέλουμε να μας νιώθουν φίλους τους… Ας πιαστούν απ’ τον Χαρταετό μας…να πετάξουμε ΜΑΖΙ… for a better day… για όλους μας!


36 9ο Δημοτικό Σχολείο ΣταυρούποληςΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ...ΣΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΗΧΟΙ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ Γιατί...ένα διάλειμμα μου χαλαρώνει τη σκέψη, είμαι εγώ και η φαντασία μου, είναι το ταξίδι στο όνειρο, είναι η ελευθερία να κάνω ό,τι θέλω.

37 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου ΔημητρίουΌλοι μαζί ...

Όλοι εμείς, οι μαθητές του Δ1 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Αττικής ταξιδεύουμε με το ουράνιο τόξο. Γνωριζόμαστε με όλα τα παιδιά της και μοιραζόμαστε τα μαθήματά μας, τα τραγούδια μας, τις ζωγραφιές μας, τα παιχνίδια μας .... Παρέα μας έχουμε το Προσφυγάκι, ένα αγαλματάκι που ανακαλύψαμε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Συνεργαζόμαστε, επικοινωνούμε, γινόμαστε φίλοι, δίνουμε και παίρνουμε αγάπη. Θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο. Τον κόσμο της καρδιάς!


38 6ο Δημοτικό Σχολείο ΝίκαιαςΕίμαι παιδί

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε1 ασχολήθηκαν με τα δικαιώματα του παιδιού και συγκεκριμένα τα δικαιώματα της εκπαίδευσης, της οικογένειας, της προστασίας, της ασφάλειας και της ταυτότητας. Με το σποτάκι που δημιούργησαν μεταφέρουν το μήνυμά τους μέσα από τη συχνότητα του European School Radio και στοχεύουν απευθείας στην καρδιά μας!!!


39 6ο Δημοτικό Σχολείο ΝίκαιαςΠρόσφυγας

Τα παιδιά της Στ΄ τάξης στέλνουν το μήνυμά τους για τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων και μας καλούν σε δράση!

40 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣΒία

Τα παιδιά μιλούν για την οικογενειακή βία. Συναισθήματα, συνέπειες και τρόποι αντιμετώπισης.


41 3ο Δημοτικό Σχολείο ΣερρώνΠρόσφυγες φεύ

Χαϊκού που έγραψαν οι μαθητές και μαθήτριες της Τρίτης τάξης .με θέμα τους πρόσφυγες

42 4o Δημοτικό Σχολείο ΠεράματοςΠρόσφυγες

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείο Περάματος μιλούν για τους πρόσφυγες και την αλληλεγγύη...

43 13ο ΔΣ Σερρώνεθελοντισμός

Το πρόγραμμα του σχολείου μας με τίτλο ‘’ μικροί διασώστες εν δράσει ‘’ στη δεύτερη χρονιά του εντάχθηκε στα προγράμματα του κοινωνικού σχολείου και επιλέχθηκε για την έναρξη του κοινωνικού σχολείου στο νομό Σερρών για το σχολικό έτος 2015-16 . «Σκεφτήκαμε ότι τα παιδιά μπορούν να συγκρατήσουν στο μυαλό τους απλές, μικρές λέξεις. Έτσι, φτιάξαμε συνθήματα, που μπορούν να θυμούνται για κάθε περίπτωση», 1. ‘’ Στάσου - σκέψου – δράσε ‘’ "Στάσου", σημαίνει μείνε εκεί που είσαι, μην τρέξεις για να μπεις σ' έναν χώρο, γιατί εκεί μπορεί να υπάρχει κάτι που θα σε χτυπήσει. "Σκέψου" σημαίνει προσπάθησε να καταλάβεις πώς έγινε το ατύχημα και "δράσε" σημαίνει κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις», 2. ‘’ Από το εγώ στο εμείς ένα σκαλί ανέβα . Μπορείς.’’ Η έννοια του εθελοντισμού μπορεί να υποστηριχθεί και να προαχθεί με τέτοια project από μαθητές και εκπαιδευτικούς για να μεταδοθεί το μήνυμα της εκούσιας συνειδητής προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο και να εδραιωθεί η σπουδαιότητά του στη σκέψη των νέων ανθρώπων Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί..Γεωργιάδης Ευστράτιος- Λατίνης Ανδρέας(δάσκαλοι)-Μεντίζη Μαρία (θεατρολόγος)

44 Neue Schule Athenπρόσφυγες Ε'

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς δουλέψαμε ποικιλοτρόπως με τους μαθητές/τριες της Ε' τάξης πάνω στο προσφυγικό ζήτημα, τις πολυπαραγοντικές αιτίες του και τις συνέπειες του. Συγκεκριμένα, μεγάλη έμφαση δώσαμε όμως: α) στους τρόπους που παρουσιάζεται το θέμα στα media και ιδιαίτερα στην τηλεόραση. β) για το αν υπάρχει τελικά σημασιολογική διαφορά μεταξύ της λέξης "πρόσφυγας" και "μετανάστης" και τι είδους; γ) σε διαφορετικά παραδείγματα προσφυγιάς/ μετανάστευσης στην ιστορία της ανθρωπότητας παγκοσμίως. Για τη δημιουργία του ηχητικού μηνύματος, μερικά από τα βασικά βήματα που προηγήθηκαν ήταν τα εξής: α) οι μαθητές/τριες της Ε' τάξης γράψανε ποίηματα για τους πρόσφυγες. β) ψάξανε να βρούνε μουσικές και τραγουδιά που ταιριάζαν με το θέμα μας στιχουργικά αλλά κυρίως συναισθηματικά. γ) με τη βοήθεια της καθηγήτριας μουσικής του σχολείου ερμηνεύθηκαν κάποια από αυτά ζωντανά και ηχογραφήθηκαν. Επιλέχθηκε ένα από τα ποίηματα των μαθητών/τριών να απαγγελθεί με ζωντανή συνοδεία τσέλο. Συγγραφή - Απαγγελία: Μαρίλια Αγγελοπούλου Τσέλο: Κλειώ Μίχου (μουσικό θέμα: scherzoso, συνθέτης Viktor Kosenko) Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Δαμιανός Βογανάτσης | www.blinkdreamer.gr Καθηγήτρια Μουσικής: Άνγκελα Τσιμπιρλού

45 17o ΔΣ ΡόδουΌχι βία!

Το "Όχι βία στα σχολεία" αποτελεί το ραδιοφωνικό μήνυμα των Ουρανοποιημάτων (ΣΤ' τάξη - 17ο ΔΣ Ρόδου) απέναντι στην κουλτούρα της βίας που βιώνουμε ως κοινωνία και του αυταρχικού σχολείου που ακόμη διατηρεί σε πολλά χαρακτηριστικά του στην εποχή μας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες του εξωτερικού. Γι' αυτό και τούτο το μήνυμα ενσωματώνει το θρυλικό τραγούδι "Another brick in the wall - Part II" των Pink Floyd σε μία νέα, τολμηρή διασκευή με ελληνικούς στίχους των παιδιών που απορρίπτουν τη βία ως κομμάτι της σχολικής και της νεανικής τους ζωής.


46 12ο ΔΣ Kαλαμαριάς ΘεσσαλονίκηςImagine=Think

για το καντ΄το ν'άκουστει

47 Δημοτικό Σχολείο Δαλαμανάραςτ' ακούς;

Το τμήμα ένταξης του 3ου δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, αυτοσχεδιάζει πάνω σε αφηγήσεις για τα δικαιώματα.Το προϊόν είναι η συμμετοχή του στο διαγωνισμό: Κάν' το ν' ακουστεί.

48 2ο Δημοτικό Σχολείο ΜεσολογγίουΗ κα Ειρήνη

Ανάγνωση σύντομου παραμυθιού που έγραψαν οι μαθητές της Β' τάξης με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα.


49 11 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣΣύνοδοΚορυφής

"ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ". Συμμετοχή με τους μαθητές του Γ2 τμήματος στο διαγωνισμό "Κάν' το ν' ακουστεί 2016". Στα πλαίσια του προγράμματος "Μυθολογία και πραγματικότητα" που υλοποιείται στις βιωματικές δράσεις, προέκυψε η συμμετοχή μας. Η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Παπαγεωργίου Θεοφανώ, προέτρεψε για τη συμμετοχή, η εκπαιδευτικός Πληροφορικής, κ. Τάσση Παρασκευή σε συνεργασία με το δάσκαλο του τμήματος κ. Παπαδόπουλο Ευάγγελο, εμπνεύστηκαν το διάλογο και δούλεψαν με τους μαθητές για την ηχογράφηση και τη δημιουργία του ραδιοφωνικού μηνύματος. Η δασκάλα του Γ1 τμήματος, κ. Αντωνίου Ελευθερία, μας βοήθησε στον εύστοχο τίτλο και ο καθηγητής Εικαστικών, κ. Βούσουρας Κωνσταντίνος, δημιούργησε τη μακέτα με τους Ολύμπιους Θεούς από πηλό, μαζί με τους μαθητές και έκανε τη φωτογράφιση για το εικονίδιο συμμετοχής. Η συνεργασία αυτή μόνο θετικά συναισθήματα άφησε σε όλους μας και μια κρυφή ελπίδα ότι το όμορφο και γεμάτο νοήματα ηχητικό σποτ που δημιουργήσαμε, ίσως να βοηθήσει έστω και λίγο σε μια αλλαγή που όλοι περιμένουμε. Το μουσικό χαλί που ακούγεται πίσω από τους διαλόγους των μαθητών είναι η μουσική "ΘΑΛΑΣΣΑ" του αξιόλογου συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη. Ευχόμαστε καλή ακρόαση σε εσάς και καλή συμμετοχή σε εμάς!!!


50 9o Δημοτικό Σχολείο ΠτολεμαϊδαςΔΡΑΣΕ!!!!

ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

51 6 Δημοτικό Σχολείο ΞάνθηςΑλληλεγγύη

Το ΣΤ2 του 6ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης για τους Πρόσφυγες

52 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας Γιάννης ΣκαρίμπαςΜπλαΜπλουΜπλι

Πρόκειται για ένα σποτάκι που ετοιμάσαμε με τα παιδιά της Β' τάξης με θέμα το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης.


53 3ο Δ.Σ. ΕρμούποληςΑκουστε το!

Ενα μάθημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

54 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΙΜΟΥΑν ήσουν εσύ;

Κι αν ήσουν εσύ; Ένα μήνυμα για να θυμηθούμε ότι πρόσφυγες ήταν κάποτε και οι παππούδες μας. Αλλάζουν μόνο οι χρονολογίες, ο πόνος, ο ξεριζωμός και ο θάνατος παραμένουν ίδιοι, χωρίς να κάνουν διάκριση σε πατρίδα.

55 Γενικό Λύκειο ΘουρίαςΕλευθερία

Ελευθερία για σένα αγωνιζόμαστε για σένα πολεμάμε, για να σε κάνουμε έστω για μια στιγμή δική μας .... Αν δεν ήταν η πίστη μας τόσο μεγάλη,δεν θα γεμίζαμε θάλασσες με αίμα... Το πραγματικό αγώνα θα τον δώσουμε με τον εαυτό μας... ... την ελευθερία θα τη βρούμε μόνο μέσα μας

56 8o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣthe8onair

'' έφηβοι στο μικρόφωνο '' είναι ο τίτλος του ηχητικού μας μηνύματος. Όνειρα, επιθυμίες, αναζητήσεις των εφήβων. Από τους the8onair του 8ου Γυμνασίου Αθήνας για το '' κάντο ν' ακουστεί '' στο europeanschoolradio


57 1ο ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥHave a dream

Τα δικαιώματα του ανθρώπου δεν είναι αυτονόητα. Η φραστική αναγνώρισή τους δύσκολα μπορεί να συγκαλύψει τις παραβιάσεις τους.Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πρέπει να είναι παγκόσμια, αδιαίρετα και να αποτελούν «κτήμα ες αεί». Ο αγώνας για την προστασία τους, ακόμη και σήμερα, είναι επίκαιρος.

58 3ο Γυμνάσιο ΚαβάλαςΦωνάζω δυνατά

Οικογένεια, Τροφή, Ρουχισμός, Στέγη, Εκπαίδευση, Υγεία, Ισότητα, Ισονομία, Ειρήνη και άλλα τόσα. Πόσο δεδομένα είναι για τα παιδιά του 21ου αιώνα;


59 Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Ριζαρείου Σχολής"Εκφοβισμός"

"Δραπέτευσε απ' το φόβο!" ,προτείνουν οι μαθητές της ραδιοφωνικής ομάδας της Ριζαρείου Σχολής, καταθέτοντας τη δική τους συμβολή στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε στίχους της μαθήτριας της Α' Λυκείου Κέλλυς Χουρδάκη, οι οποίοι παίρνουν ζωή από τις φωνές των μαθητών, επίσης της Α' Λυκείου, Χριστίνας Μανούσου, Δέσποινας Πελεκάνου και Στράτου Καμαργιάκη. Η μουσική που επενδύει το μήνυμα είναι το " Rise" του Craig Armstrong. Καλή σας ακρόαση!


60 Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Ριζαρείου Σχολής" Ρατσισμός"

" Μη φοβάσαι..! Στάσου πλάι μου..! Δεν είσαι μόνος σου..!",προτείνουν οι μαθητές της ραδιοφωνικής ομάδας της Ριζαρείου Σχολής, καταθέτοντας τη δική τους συμβολή στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε στίχους της μαθήτριας της Α' Λυκείου Κέλλυς Χουρδάκη, οι οποίοι παίρνουν ζωή από τις φωνές των μαθητών, επίσης της Α' Λυκείου, Χριστίνας Μανούσου, Δέσποινας Πελεκάνου και Στράτου Καμαργιάκη. Η μουσική που επενδύει το μήνυμα είναι το "Από στιγμή σε στιγμή" της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Καλή σας ακρόαση!


61 6ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ6ο Ν. ΙΩΝΙΑΣ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

62 8ο ΓΕΛ ΛάρισαςΕλπίδα

Μονοπάτια ελπίδας Η προσφυγιά δεν είναι επιλογή παρά μονάχα ανάγκη. Οι πρόσφυγες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους σε αναζήτηση της ζωής και της ελπίδας, γι’ αυτό χρειάζεται να αγκαλιάσουμε και να στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι γνωστό πως χιλιάδες ψυχές βυθίζονται στο γαλάζιο του Αιγαίου, γεμίζοντας έναν σπαραγμό καρδιάς. Είναι αναγκαία επομένως η κινητοποίηση όλων των χωρών και όλων των ανθρώπων. Όταν σώζεις μια ζωή, σώζεις τον κόσμο όλο.


63 1o ΕΠΑΛ ΑλιβερίουΠρόσφυγες

Σύντομο ηχητικό μήνυμα για τους πρόσφυγες.

64 Eιδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης (πρώην ΤΕΕ ΕΑ)kid for speed

...χρόνος χρειάζεται και λίγο γέλιο!

65 Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης Εθελοντισμός

Η ραδιοφωνική ομάδα "Είμαστε στον αέρα ...διαδικτυακά" των μαθητριών και των μαθητών του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης στέλνει το δικό της μήνυμα για τον εθελοντισμό μέσα από το Σχολικό Ραδιόφωνο!


66 ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΔΟΥHelp the ppl

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄ Βαθμίδας Ρόδου επέλεξαν για το ηχητικό σποτ τους, την θεματική "Προσφυγικό / μετανάστευση / άσυλο / πόλεμος". Εμπνευσμένοι από τις εικόνες και τα ακούσματα της επικαιρότητας και του δράματος των παιδιών που εγκαταλείπουν την χώρα τους λόγο του πολέμου, προσπάθησαν να αποτυπώσουν τα συναισθήματα των προσφυγόπουλων ώστε να ευαισθητοποίησουν τον καθένα από εμάς.


67 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου ΑττικήςΕνεργό Πολίτη

Ο ενεργός πολίτης είναι ο υπεύθυνος πολίτης, που είναι ενημερωμένος, ξέρει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, εκφράζει την άποψή του και συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία.

68 Γυμνάσιο Ορμύλιας"Ρίζες"

[...] Σε έναν κόσμο σύνθετο, μεταβαλλόμενο, χαοτικό, στον οποίο κυριαρχεί η σύγχυση, ο αποπροσανατολισμός, η αλλοτρίωση... Σ' έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία... Όπου τίποτε δεν μένει ίδιο... Οικονομική κρίση, φτώχεια, πόλεμοι, συγκρούσεις, βία, εκμετάλλευση, μετανάστευση! Υπάρχει επιτέλους κάτι σταθερό; Υπάρχει κάτι διαχρονικό; Υπάρχει κάτι που αξίζει να σωθεί; [...] Το σποτ συνδέεται με τις προτεινόμενες θεματικές «Συλλογική μνήμη» και «Ζητήματα ταυτότητας». Αποτελεί έκφραση προβληματισμού για την τύχη των ιδιαίτερων πολιτισμικών ταυτοτήτων των ευρωπαϊκών λαών, που μοιάζει να απειλούνται στην σύγχρονη εποχή, αντιμετωπίζοντας ίσως ακόμα και τον κίνδυνο της εξαφάνισης, κάτω από την πίεση του μοντερνισμού και της παγκοσμιοποίησης. Για τον διαγωνισμό “Κάν’ το ν΄ ακουστεί” Η ραδιοφωνική ομάδα του Γυμνασίου Ορμύλιας Χαλκιδικής

69 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝΝα είσαι εκεί

Το ηχητικό μήνυμα δημιουργήθηκε από μια ομάδα μαθητών του σχολείου μας προκειμένου να παρακινήσει τους ανθρώπους να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.


70 3ο Γυμνάσιο ΚαβάλαςEurope asleep

Μια κραυγή διαμαρτυρίας για το προσφυγικό πρόβλημα και τα χιλιάδες αθώα θύματα.


71 2ο Γυμνάσιο ΤρίποληςΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Ως ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

72 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣΑνθρωπιά

"Η διαφορετικότητα ενώνει" Το ηχητικό αντιρατσιστικό μήνυμα είναι το αποτέλεσμα καταγραφής απόψεών μας για το φαινόμενο του ρατσισμού στο μάθημα της Έκθεσης Β΄ Λυκείου. Οι απόψεις αυτές επιλέχθηκαν ανάμεσα σε αρκετές άλλες, για να προβάλλουν τη μαθητική φωνή μας υπέρ της ισότητας, της αλληλεγγύης και κατά του ρατσισμού ανάμεσα στους ανθρώπους.


73 1ο ΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ1ο ΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ

Μήνυμα των μαθητών του 1ου ΕΚ Κοζάνης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης. ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως παραβιάσεις σημειώνονται καθημερινά σε κάθε μέρος του κόσμου και αυτό πρέπει όλοι μας να μην επιτρέπουμε σε κανένα να μας τα στερεί. Οι μαθητές: Σύνθεση μουσικής: Σιδηρόπουλος Σωτήρης Εκφώνηση: Γκαντερή Θεοδώρα, Σαρημιχαηλίδου Φρειδερίκη, Χανταβαρίδης Χρήστος Τριανταφύλλου Γεώργιος, Μαντέο Άννα, Παπαδοπούλου Χριστίνα Υπεύθυνη εκπαιδευτικός:Μάλλιου Ευσεβία

74 ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης Πέλλαςο πλούτος της

Πως γίνεται και οι "φτωχοί" Έλληνες βοηθούν τους κατατρεγμένους όταν οι "πλούσιοι" Ευρωπαίοι τους γυρνούν την πλάτη; Είναι όλα θέμα καρδιάς, ανθρωπιάς που λέμε. Αποσπάσματα από ψαλμούς του Δαυίδ και Σωκρατικούς διαλόγους τεκμηριώνουν αυτό που βλέπουμε τον τελευταίο χρόνο γύρω μας. ‘Η παραγωγή του ραδιοφωνικού σποτ έγινε στο Εργαστήρι Πολυμέσων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, Μάρτιος 2016. Τεχνικός ήχου: Μαργιορή Τσιούντα’

75 ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η ραδιοφωνική ομάδα του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποφάσισε να συμμετάσχει στο "κάντο να ακουστεί", για να προβάλει με ένα ηχητικό μήνυμα τα δικαιώματα των παιδιών!

76 7ο Γυμνάσιο ΚαβάλαςΠρόσφυγες

"Ανοίγουμε τις καρδιές μας στους πρόσφυγες!" Ηχητικό σποτάκι από τους μαθητές του Α1 στο πλαίσιο του μαθήματος Βιωματικών Δράσεων

77 7ο Γυμνάσιο ΚαβάλαςΠαιδιά!

"Όλα για τα παιδιά!": Ηχητικό σποτάκι από τους μαθητές του Α1 στο πλαίσιο του μαθήματος Βιωματικών Δράσεων

78 2ο Γυμνάσιο ΡεθύμνουTσίρκο

Είστε όλοι προσκεκλημένοι σε ένα τσίρκο στο οποίο κυριαρχεί η παράνοια. Εκεί θα δείτε κλόουν , τέλεια μασκαρεμένους με πρόσωπα λύκων.Νούμερα πολύ επικίνδυνα με πρωταγωνιστές παιδιά που ακροβατούν μέχρι θανάτου! Θεριά , που καταβροχθίζουν αθώα παιδικά όνειρα. Δυστυχώς αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο τσίρκο, αλλά είναι ο κόσμος μας!


79 ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Οι μαθητές της Ελληνογερμανικής Αγωγής που συμμετέχουν στην ομάδα του διαδικτυακού ραδιοφώνου του σχολείου, "έκαναν να ακουστεί " η σημασία της συλλογικής μνήμης των λαών αλλά και η επιτακτική ανάγκη, η οποία στις μέρες μας είναι ακόμα πιο έντονη, να ζήσουμε όλοι μαζί ξεπερνώντας όσα μας χωρίζουν. Καλή σας ακρόαση!


80 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥΤι σημαίνει..

Τί σημαίνει Ελλάδα για σένα; H θάλασσα, ο ήλιος, το νησί, η οικογένειά μου, το φαγητό, το μέλλον και η συνέχιση της ζωής μου... μαθητές και μαθήτριες του 2 Γυμνασίου Κορωπίου ενώνουν βιώματα, πολιτισμικά υπόβαθρα και φωνές και στέλνουν το μήνυμα της αγάπης, της αλληλοβοήθειας, της χαράς και του φιλότιμου στη χώρα μας που δοκιμάζεται και αντέχει για μια ακόμα φορά στην ιστορία της. Με μουσική υπόκρουση από τους Scorpions, Wind of change/ ανθρώπινες αξίες, συλλογική μνήμη

81 1ο Γενικό Λύκειο ΖακύνθουHuman Rights

Ο πόλεμος δεν απειλεί μόνο τη ζωή και την ιδιοκτησία. Απειλεί τις ανθρώπινες αξίες, τον ίδιο τον άνθρωπο. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, μην ξεχνάμε τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα...


82 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗΒρες τη φωνή

Ηχητικό σποτ με θέμα την διαφορετικότητα. Φωνές: Ξανθοπούλου Μάρθα, Ρούσση Ελισάβετ. Επεξεργασία ήχου: Ματακίδης Κωνσταντίνος.

83 2ο Γυμνάσιο ΖακύνθουΠαιδικαιώματα

Η επίσημη συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Ζακύνθου στον διαγωνισμό ηχητικού ραδιοφωνκού μηνύματος ''Καν' το ν΄ακουστεί'', μ' ένα μήνυμα για τα δικαιώματα του παιδιού.

84 ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΜάθε

Πλήρης Τίτλος Παραγωγής: " Μάθε τα ανθρώπινα δικαιώματά σου" Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι προνόμια, κανείς δεν μπορεί να μας τα αφαιρέσει. Ποιος όμως μπορεί να μας προστατέψει από την ίδια μας την άγνοια; Ας μάθουμε ποια είναι τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Μουσική : Bob Marley, Get up, stand up (Live, 1975)

85 2ο Γυμνάσιο ΧανίωνΕλπίδα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της εποχής μας, το προσφυγικό, είναι το θέμα του μικρού ηχητικού μηνύματός μας. Στο σποτάκι μας θέλουμε να δείξουμε τον τρόπο που εμείς, τα παιδιά αντιλαμβανόμαστε αυτό το πρόβλημα.

86 ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥΡαδιοφωτιστές

Οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές και οι συζητήσεις που γίνονται παγκοσμίως γύρω από αυτές μας προβληματίζουν και δημιουργούν μια σειρά ερωτημάτων όπου όμως τελικά η απάντηση σε όλα είναι μια....

87 Εκπαιδευτήρια ΑθηνάΠροσφυγικό

Ενημερωτικό σποτ για το προσφυγικό ζήτημα

88 Εκπαιδευτήρια ΑθηνάΠαιδιά

Ενημερωτικό σποτ για τα δικαιώματα του παιδιού

89 1ο ΓΕΛ Αγίας ΠαρασκευήςΈχω δικαίωμα!

Όλα τα παιδιά έχουν συγκεκριμένα δικαιώματα που ορίζονται από τις Διεθνείς Συμβάσεις, το Σύνταγμα και τους νόμους κάθε χώρας. Η ραδιοφωνική ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίας Παρασκευής ευαισθητοποιημένη πάνω σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ετοίμασε ένα σποτάκι σχετικό με τα δικαιώματα του παιδιού.


90 Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου ΑιγαίουΚάτοικοι όλης

Οι μαθητές του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στα πλαίσια του διαγωνισμού "Κάντο να ακουστεί", έλαβαν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν ολιγόλεπτο σποτ με θέμα "Κάτοικοι όλης της γης", με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν για το Προσφυγικό.


91 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΑΤΟΥΑν θέλεις...

«Αν θέλεις να λέγεσαι Άνθρωπος, θυμήσου, άλλαξε » Ηχητικό μήνυμα εμπνευσμένο από το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη «Αν θέλεις να λέγεσαι Άνθρωπος» και την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η μουσική είναι του Philip Glass με τίτλο «Glassworks (Opening)»

92 1ο ΓΕΛ ΤΑΥΡΟΥΑ.Σ.Υ.Λ.Ο.

To spot αφορά το προσφυγικό ζήτημα και τα δικαιώματα των παιδιών, με τον τίτλο 'ΑΣΥΛΟ' από την ονομασία της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου που είναι Αοκνοι Στοχαστές Υπηρέτες Ληστρικών Οραμάτων.

93 Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αγ.ΔημητρίουΚάνε κάτι...

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αγίου Δημητρίου αγωνιούν για τους πρόσφυγες και μας προτρέπουν να κινητοποιηθούμε και να κάνει ο καθένας μας από κάτι.

94 Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αγ.ΔημητρίουOpen Doors...

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αγίου Δημητρίου στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τις κλειστές πόρτες στις καρδιές των ανθρώπων

95 Γυμνάσιο Βραχναιίκων ΑχαΐαςΦόβος

Ένα ηχητικό μήνυμα από την ομάδα του Radio Viral του Γυμνασίου Βραχναιίκων με θέμα τον φόβο του πολέμου και την ομοιότητα των ανθρώπων στον πόλεμο. Στο μικρόφωνο ακούγονται οι μαθητές : Γιάννης Κάσσαρης, Ειρήνη Μάλτη, Μαριάννα Μάντζου, Μελίνα Μανταίου, Ίριδα Τσιρώνη, Πέννυ Κότσαλη και Σωτήρης Παναγιωτόπουλος.

96 Eιδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης (πρώην ΤΕΕ ΕΑ)Kid 2

H ειδική αγωγή στον καθρέφτη του "άλλου"...

97 Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου ΠατρώνΣΚΕΨΟΥ!

Ένα σύντομο μήνυμα κατά του ρατσισμού σε 4 ευρωπαϊκές γλώσσες - ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά.


98 1o ΓΕΛ ΠεύκηςΑΝΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

99 ΓΕΛ ΠΕΥΚΩΝRadiopines

" Όλοι διαφορετικοί, μα όλοι ίδιοι": το μήνυμα του Radiopines που αξίζει να ακουστεί. Ένα μήνυμα που συνάδει με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: “ Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης”.


100 4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣΠροσφυγιά

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στη ζωή! Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην ασφάλεια! Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην ελευθερία!

101 4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣΔικαίωμα

Προσφυγιά σημαίνει...να μην μπορείς να ανεχθείς το τσαλάκωμα της ψυχής σου από χούφτες που δεν έχουν μάθει να χαϊδεύουν πληγές!!!

102 Γυμνάσιο ΟρμύλιαςEUROPA

Με αφορμή την έξαρση της τρομοκρατίας, του φανατισμού, της μισαλλοδοξίας και του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, το σποτ αποτελεί έκφραση αγωνίας για την Ευρώπη που δέχεται σφοδρά πλήγματα και για τις ευρωπαϊκές αξίες που δείχνουν να απειλούνται σοβαρά. Ωστόσο, δεν λείπει ο αισιόδοξος τόνος: παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, "η Ευρώπη θα νικήσει!" Η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΡΜΥΛΙΑΣ.

103 Ειδικό Γυμνάσιο -ΓΕΛ ΑΘηνώνΕίμαι εδώ

Τίτλος: Είμαι κι εγώ εδώ Ηχητικό μήνυμα των μαθητών του Ειδικού Γυμνασίου-Λυεκίου Αθηνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αξίες

104 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΛΕΦΟΡΕΙΟ, ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ΟΠΟΥ ΖΕΙ

105 ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ...

Συμμετοχή ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με ηχητικό μήνυμα. Το μήνυμα είναι εμπνευσμένο από το σύγχρονο προσφυγικό θέμα που απασχολεί τον τελευταίο καιρό τη χώρα μας και δημιουργήθηκε από μαθητές της Α΄τάξης του Γενικού Λυκείου. Η μουσική επένδυση αποτελεί σύνθεση μαθήτριας και εκτελείται από την ίδια.


106 1o ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ"...δυνατά"

«Θα το κάνουμε ν΄ακουστεί... δυνατά» H δημιουργία του ηχητικού σποτ αποτελεί μια ευκαιρία για να ευαισθητοποιηθεί η μαθητική κοινότητα, με στόχο την αποτροπή φαινομένων ρατσισμού, ξενοφοβίας και διακρίσεων. Η ανάγκη για ενεργοποίηση όλων μας κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας είναι σήμερα ακόμη περισσότερο έντονη, καθώς οι πόλεμοι και οι εμφύλιες συρράξεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής έχουν εξωθήσει σε φυγή προς την Ευρώπη χιλιάδες κατατρεγμένους πρόσφυγες.

107 1ο Ε.Κ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΔικαίωμα Ζωής

Προσομοιώνοντας τις επιλογές ηχογραφημένων μηνυμάτων τηλεφωνίας, προβάλλουμε το ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ που κρύβεται πίσω από το χρώμα των ανθρώπων.


108 5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝSyrian Childs

Ένα μήνυμα υποστήριξης στα παιδιά της Συρίας που έχουν έρθει πρόσφυγες στη χώρα μας.


109 4ο Γυμνάσιο ΙωαννίνωνΔικαιούμαι...

Η ραδιο...φονική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Ιωαννίνων μιλάει... ... για τα δικαιώματα του παιδιού... ... για τα δικαιώματα όλων των παιδιών...


110 9ο Γενικό Λύκειο Καρδαμιτσίων9o ΓΕΛ

το ραδιοφωνικό μας σποτ έχει τίτλο "τις γροθιές για τον εκφοβισμό" με αγάπη από τους μαθητές του 9ου ΓΕΛ Ιωαννίνων με μια φωνή όλοι μαζί τις γροθιές να ενώσουμε για τον εκφοβισμό


111 Γυμνάσιο Βραχναιίκων ΑχαΐαςΠροσφυγιά

Προσφυγιά τότε και τώρα. Μπορεί ο τόπος και ο χρόνος να άλλαξε, αλλά ο πόλεμος και η προσφυγιά είναι πάντα ίδια. Τότε ήμασταν εμείς... Τώρα, είναι άλλοι που εμείς πρέπει να στηρίξουμε. Στο ηχητικό μας μήνυμα ακούγονται μαρτυρίες προσφύγων του 1922 από την Σμύρνη και του 2015 από το Αφγανιστάν, όπως και στίχοι από το ποίημα ''Πατρίδα'' της Κενυάτισσας Ουαρσάν Σάιρ, με μουσική συνοδεία του τραγουδιού ''Με αεροπλάνα και βαπόρια'' του Δ. Σαββόπουλου, με την Σ. Μπέλλου. Ακούγονται οι μαθητές του Γυμνασίου Βραχναιίκων : Νίκος Κρούσκας, Ίριδα Τσιρώνη, Μυρτώ Χωραΐτη-Σιδέρη


112 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝΆκου τη θάλασ

"Άκου τη θάλασσα": Ένα μήνυμα του ΓΕΛ Οινοφύτων για κάθε άνθρωπο που παλεύει με την άγρια θάλασσα σε άγριους και αφιλόξενους καιρούς. Μια υπενθύμιση της "κοινότητας" των αενάως μετακινούμενων λαών της θάλασσας. Μια απαίτηση να γίνει η Μεσόγειος η θαλάσσια αγκαλιά ειρήνης που ονειρευόμαστε. Μια διαμαρτυρία για τον αμείλικτο "ρεαλισμό" των πολέμων και των συνόρων. Ένα κάλεσμα ανθρωπιάς. Το κείμενο έγραψαν οι μαθητές του ΓΕΛ Οινοφύτων Άγγελος Μακρής και Κατερίνα Τσιάτσου. Εκφωνητές είναι οι μαθητές Ελευθερία Αβραμίδου, Άγγελος Μακρής, Βασίλης Μυττάκης, Ηλίας Ράπτης, και Μιχάλης Τσαγγαδάς. Τους συνοδεύει απλώς ο ασίγαστος ήχος της θάλασσας.

113 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝΆκου τη θάλασ

"Άκου τη θάλασσα (2)": Ένα μήνυμα του ΓΕΛ Οινοφύτων για κάθε άνθρωπο που παλεύει με την άγρια θάλασσα σε άγριους και αφιλόξενους καιρούς. Μια υπενθύμιση της "κοινότητας" των αενάως μετακινούμενων λαών της θάλασσας. Μια απαίτηση να γίνει η Μεσόγειος η θαλάσσια αγκαλιά ειρήνης που ονειρευόμαστε. Μια διαμαρτυρία για τον αμείλικτο "ρεαλισμό" των πολέμων και των συνόρων. Ένα κάλεσμα ανθρωπιάς. Το κείμενο έγραψαν οι μαθητές του ΓΕΛ Οινοφύτων Άγγελος Μακρής και Κατερίνα Τσιάτσου. Εκφωνητές είναι οι μαθητές Ελευθερία Αβραμίδου, Άγγελος Μακρής, Βασίλης Μυττάκης, Ηλίας Ράπτης, και Μιχάλης Τσαγγαδάς.

114 19ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣΑΣΕ ΜΕ

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΦΩΝΗ

115 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου ΑττικήςΠρόσφυγες

Οι μαθήτριες Βασιλική Ντανάκα, Μαρία Ντάφλου, Αντωνία Σιάγκα και Σωτηρία Σαμψών απαγγέλλουν το ποίημα με τίτλο "Για μια ελπίδα" που έγραψε η τελευταία, εμπνευσμένη από το δράμα των προσφύγων. Στην κιθάρα συνοδεύει η Σωτηρία Σαμψών και ο Θεμιστοκλής Παναγιωτίδης με μια εκτέλεση του μουσικού θέματος της ταινίας Forrest Gump.


116 Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥΜε τοXαμόγελο

Η διαφορετικότητα μεσα απο το ραδιόφωνο

117 Γυμνάσιο-Λ.Τ. ΑρμενίουΑρμένιο ΑΔ

Συμμετοχή Γυμνασίου Αρμενίου στο διαγωνισμό Καντο ν' ακουστεί

118 Π.Π ΓΕΛ Πανεπιστημίου ΜακεδονίαςΡΕΚ-ΟΝ

ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ Ένα ηχητικό μήνυμα που διαπραγματεύεται την καταπάτηση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ηχητικό μήνυμα δημιουργήθηκε από τους μαθητές του Μουσικού Ομίλου του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με υπεύθυνο καθηγητή τον Νίκο Τερψιάδη.


119 2ο Γυμνάσιο ΝάξουΟι πρόσφυγες

Ηχητικό μήνυμα για τους πρόσφυγες.

120 2ο Γυμνάσιο ΝάξουΆνθρωπος...

Για να λέγεσαι άνθρωπος.... ποίημα- τραγούδι

121 6ο ΓΕΛ Τρικάλων6οΓΕΛΤΡΙΚΑΛΩΝ

Κάθε ελληνικό νησί και ένα καταφύγιο!


122 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΟΛΙΑΝΩΝΓΕΦΥΡΕΣ

Οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου Δολιανών, ευαισθητοποιημένοι από την έλευση των προσφύγων στον τόπο τους, δημιούργησαν ένα ραδιοφωνικό μήνυμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες.

123 1ο ΕΠΑΛ ΘεσσαλονίκηςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί μια διαχρονική εστία υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, όπως αποδεικνύει η ιστορία της.

124 ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΣώπα και άκου

Ηχητικό σποτ με θεματική: "Τα δικαιώματα του παιδιού" και ειδικό θέμα: "Ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες"

125 ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝΠρόσφυγες

Ηχητικό μήνυμα Βαβουράκη Ιωάννα, μουσική επιμέλεια Γιώργος Λιοδάκης

126 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥΟΛΗ Η ΝΙΟΤΗ

ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Τραγούδια
Σύνολο συμμετοχών για την κατηγορία 'Τραγούδι': [ 87 ]


#
ΣΧΟΛΕΙΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΤΡΑΓΟΥΔΙ / ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
1 8ο Νηπιαγωγείο ΚερατσινίουΒΑΛΕ ΕΝΑ ΧΕΡΑ

Τραγούδι για τα Δικαιώματα των παιδιών από τους μαθητές του κλασικού τμήματος του 8ου Νηπιαγωγείου Κερατσινίου. Τίτλος τραγουδιού: "ΒΑΛΕ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ ΚΙ ΕΣΥ" Υπεύθυνη Νηπιαγωγός: Σίσκου Σταυρούλα

2 8ο 2/θ Νηπιαγωγείο ΝεάποληςΕιρήνη μόνο..

Αυτοσχέδιο τραγούδι με θέμα τους πρόσφυγες... Αφού διαβάσαμε το βιβλίο "Μικρές Οδύσσειες Παιδιών" της Μπαντή (Εκδόσεις: "Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη") γράψαμε το παρακάτω ποίημα χρησιμοποιώντας σαν αφόρμηση τα Κάλαντα της Άνοιξης (Χελιδονίσματα) που είχαμε τραγουδήσει την πρώτη μέρα του Μάρτη σε αρκετές τάξεις όμορων σχολείων ... Τα χελιδονίσματα άρχιζαν με τη φράση: "Η χελιδόνα έρχεται από την Αραβία..." οπότε τα παιδιά συμπλήρωσαν το ποίημα απαντώντας σε κάποιες ερωτήσεις (π.χ. Και τι βρήκε η χελιδόνα εδώ μόλις έφτασε; Ποιοι είναι εδώ από τα μέρη της; "Αααα...οι πρόσφυγες" Από πού είναι οι πρόσφυγες; "Από τη Συρία" κ.ο.κ.) Έτσι φτιάξαμε το παρακάτω ποίημα: Ειρήνη μόνο ειρήνη! Η χελιδόνα έρχεται από την Αραβία και βρήκε πρόσφυγες πολλούς εδώ απ' τη Συρία που θέλουν να περάσουνε μέσα από τη Σερβία γιατί έχουν μια ελπίδα... να βρουν νέα πατρίδα μα...πέσαν στην παγίδα! Σύνορα δεν έχει η αγάπη σύνορα δεν έχουν τα πουλιά... Ειρήνη μόνο ειρήνη για όλα τα παιδιά Ειρήνη μόνο ειρήνη για όλα τα παιδιά... να μην υπάρχουν πρόσφυγες ξανά να μην υπάρχουν πρόσφυγες παιδιά... ...και στα σύνορα να φύτευα παρτέρια και να πέταγαν ψηλά τα περιστέρια και να πέταγαν ψηλά τα περιστέρια και να πέταγαν ψηλά τα περιστέρια! Στη συνέχεια το τραγουδήσαμε ...όπως μπορέσαμε... το ηχογραφήσαμε και νάτο!

3 7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣΟΧΙ ΒΙΑ !

ΤΡΑΓΟΥΔΙ , ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΠΙΑ , ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ

4 Νηπιαγωγείο ΚαραμέλαΚαραμέλα

Ένα τραγούδι γραμμένο και αφιερωμένο από τα παιδιά για τους μεγάλους που βιάζονται πολύ και αφήνουν τον χρόνο να κυλά.

5 Νηπιαγωγείο Ελιάς Ρατσισμός

Τα παιδιά του Ολοήμερου Δημοτικου Σχολείου Ελιάς, εμπνεύστηκαν μαντινάδες μαζί με το Δάσκαλο Γιώργο Τζαγκαράκη, με θέμα το ρατσισμό. Την μουσική εμπνεύστηκε ο μουσικός Βαγγέλης Πυθαρούλης που είναι και μπαμπάς μαθήτριας του Νηπιαγωγείου μας. Υπεύθυνες Νηπιαγωγοί Φωτεινή Μαγριπλή, Μαρία Κουτουλάκη, Τελετίνη Ελένη Ο ρατσισμός είναι κακό, πράμα και δεν αφήνει, η αγάπη η αληθινή στον κόσμο μας να μείνει Αν όλοι οι άνθρωποι της γης πιανόταν χέρι-χέρι θα έλαμπε παντοτινά τσ’ αγάπης το αστέρι. Γι’αυτό κι εμείς παράδειμα δίνουμε στους μεγάλους να ‘χουν αγάπη στην καρδιά και ν’αγαπούν τους άλλους. Όλου του κόσμου τα παιδιά είμαστε αγαπημένα ενώνουμε τα χέρια μας κι εδώ γινόμαστε ένα

6 20ο ΝΗΠΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

Η 21η Μαρτίου έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού. Ταυτόχρονα έχει οριστεί και ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης Ο διπλός συμβολισμός αυτής της ημέρας αξιοποιήθηκε ώστε να γίνει αναφορά σε αξίες όπως η ισότητα, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η κοινωνική δικαιοσύνη. Τα νήπια παρατήρησαν χρησιμοποιώντας εποπτικό, ακουστικό υλικό και το διαδίκτυο, προβληματίστηκαν, συζήτησαν εκφράζοντας τις απόψεις τους και κατέληξαν σε συμπεράσματα. Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δράσης, ήταν η δημιουργία ενός τραγουδιού, με το οποίο όλα τα παιδιά του κόσμου θα μάθουν, όσα μάθαμε εμείς και τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε. Έτσι το "μυστικό" μας θα "πετάξει" μέσα από το τραγούδι μας.......


7 10o Ολοήμερο Νηπιαγωγείο ΝεάποληςΤοσχολείο μας

Τα νήπια του 10ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Νεάπολης, συμμετέχουν στον πανελλήνιο ραδιοφωνικό διαγωνισμό “Καν’το ν΄ακουστεί” με ένα τραγούδι για το νηπιαγωγείο τους, τραγουδώντας για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην διατροφή, την υγεία και την οικογενειακή ειρήνη.

8 3o Π.Π.ΔΣ ΘεσσαλονίκηςΕθελοντής

Ένα τραγούδι για τον εθελοντισμό. Η προσφορά των μικρών εθελοντών στο περιβάλλον, στην κοινωνία.


9 Δημοτικό Σχολείο Πενταλόφου ΘεσσαλονίκηςΜια ευχή

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ1 του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου, αποφάσισαν μετά από διαλογική συζήτηση να γράψουν ένα τραγούδι για τους πρόσφυγες πολέμου και το ταξίδι τους μακριά από τον πόλεμο, ένα θέμα που τους/τις απασχολεί πολύ, όπως και όλους μας. Έγραψαν τους στίχους και δημιούργησαν τη μελωδία δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά. Στη συνέχεια ζήτησαν από τη μαθήτρια της Ε' τάξης του σχολείου Γεωργία Λαζαρίδου, να τα συνοδεύσει στο αρμόνιο. Η Γεωργία δημιούργησε το ρυθμικό σκέλος και το κλείσιμο του τραγουδιού. Το τραγούδι ερμηνεύουν όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες του Δ1. Στίχοι, μελωδία, ερμηνεία: Τάσος Ασλάνογλου, Μαριάνθη Κανιώρα, Θησέας Μενεξές, Πέτρος Μενεξές, Νικολέτα Παπάζογλου, Πέτρος Πετριανίδης, Δημήτρης Προδρόμου, Γιώργος Η. Σαπάνης, Γιώργος Χ. Σαπάνης, Άννα-Μαρία Σκέμπη, Σάκης Σκουλαριώτης, Αρετή Σούση, Ελένη Τριανταφυλλίδου, Ελένη Τσαλουχίδου. Πιάνο: Γεωργία Λαζαρίδου Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: η δασκάλα της τάξης Μαρία Πανουσιάδου.


10 6 ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥTHE UNISONG

Η Ε2 τραγουδάει

11 6 ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥmia fora syne

Τα παιδιά του Β2 τραγουδούν

12 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΒΑΡΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥHAGAPH FEVGEI

ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ...

13 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣΈνας κόσμος ό

Είναι τραγούδι που έγραψαν και μελοποίησαν μαθητές της έκτης τάξης του σχολείου. Τα παιδιά εκφράζουν μέσα από αυτό τη θέληση τους για παγκόσμια ειρήνη. Τίτλος του τραγουδιού " ένας κόσμος όλοι μια αγκαλιά"

14 Δημοτικό Σχολείο ΒελβεντούΜια ελπίδα

Τραγούδι με τίτλο "Μια ελπίδα σε καλεί" Μουσική:Νίκος Ντόνας,μουσικός του σχολείου Στίχοι:Μαθητές του Δημ. Σχολ. Βελβεντού με τον συντονισμό του δασκάλου Γιάννη Γκίκα Τραγούδι: Η χορωδία του Δημ.Σχολ.Βελβεντού Στο πιάνο η μαθήτρια Αναστασία Στο φλάουτο η μαθήτρια Μαίρη Στο μεταλλόφωνο η μαθήτρια Εμμανουέλα

15 ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΟΥ κ ΣΙΑ ΕΕΠρόσφυγες

Ένα τραγούδι για τις δύσκολες μέρες των προσφύγων και κυρίως των παιδιών.

16 45ο Δημοτικό σχολείο ΠατρώνΠρόσφυγες

" Πρώτη μας φορά" ...Η μουσικός του σχολείου με μαθητές σε τραγούδι αφιέρωμα στο προσφυγικό ζήτημα.

17 Ολοήμερο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Κλεινών ΦλώριναςChildRights

Η αφόρμηση για τη δημιουργία του τραγουδιού μας υπήρξε το ομότιτλο θέμα του προγράμματός μας "Θέλω κάτι να σου πω... Έχω δικαίωμα κι εγώ.." και αποτελεί μέρος των προγραμμάτων που υλοποιούνται από τις σχολικές μας μονάδες (Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Κλεινών και Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Βεύης), "Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών", καθώς και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων etwinning και Teachers4 Europe. Με τους στίχους του τραγουδιού μας και τη μουσική τους επένδυση θέλαμε να προσεγγίσουμε το θέμα μας με τρόπο κατανοητό και ευχάριστο για τα παιδιά. Τελικός μας στόχος είναι και η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας, αλλά και η διάχυση του προγράμματός μας στην κοινωνία.

18 1ο Π.Π. ΔΣ ΘεσσαλονίκηςΧωρίς Σύνορα

Ένα τραγούδι για τους πρόσφυγες και την ανθρωπιά στη ζωή μας. Τα Σαΐνια του Δ2 Σπύρος, Λάνα, Δημήτρης, Γιώργος, Αργυρώ, Θάνος, Νικόλας, Άννα, Κριστίνα, Δώρα, Γρηγόρης, Κυριάκος, Θεοδώρα, Σάμι, Έλενα, Χρήστος, Μαρία, Μάνος, Αναστάσης, Ανδριάνα, Αθηνά Εκπαιδευτικοί: Κατερίνα Κολοκυθά (δασκάλα) Νίκος Αμανατίδης (δάσκαλος – πληροφορικός) Κατερίνα Σακελλαρίου ( θεατρολόγος) Όλγα Σαββίδου (μουσικός)

19 12ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Τραγούδι για τον Εθελοντισμό από το Ε2 του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.

20 2o Δημοτικό Σχολείο ΚρόκουΟ Πρόσφυγας

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρόκου, Κοζάνης, αποφάσισε να συμμετέχει στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό "Κάντο να ακουστεί" με το τραγούδι "Ο Πρόσφυγας" στη θεματολογία "Προσφυγικό / μετανάστευση / άσυλο / πόλεμος". Μας συγκίνησε το δράμα των σύγχρονων προσφύγων και θελήσαμε να προσφέρουμε το λιγότερο δυνατό με αυτό το τραγούδι. Συμμετείχαν ο Γιώργος (ραπ), ο Βαγγέλης (ραπ) κι η Δήμητρα (τραγούδι).


21 44ο Δημοτικό Σχολείο ΠατρώνΜΙΛΑΜΗΦΟΒΑΣΑΙ

Ένα τραγούδι ενάντια στον ενδοσχολικό εκφοβισμό κια την ενδοσχολική βία από τους μαθητές της Ε΄τάξης του 44ου Δημοτικού σχολείου Πάτρας.


22 44ο Δημοτικό Σχολείο ΠατρώνΒΓΑΙΝΩΣΤΟΦΩΣ

"Βγαίνω στο φως και μιλώ"... για ότι με τρομάζει, για ότι με φοβίζει, για ότι με ενοχλεί. Εμένα, αλλά και τους άλλους...


23 Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο ΣάρτηςΔικαίωμα

Τραγούδι με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού από τους μαθητές του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σάρτης Στίχοι: Σταυρόπουλος Γεώργιος Μουσική: Λιναρδή Στυλιανή Ηχοληψία: Τσαβέλας Ιωάννης

24 12/θ Ολ. Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας ΠιερίαςΠροσφυγικό

Πόλεμος μεγάλη λέξη, τραγούδι από τους μαθητές του Ολ. Δημ. Σχολ. Καλλιθέας Πιερίας για το προσφυγικό

25 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ-ΘΑΝΟΣ ΖΕΛΕΓΚΟΣΤους βλέπουμε

Μια πληγωμένη ανθρωποθάλασσα προχωρά στο πουθενά με τα παιδιά τους αγκαλιά. Κι εμείς τους βλέπουμε να προχωρούν.


26 11ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο ΓλυφάδαςΦίλοι

"Η Συνάντηση των φίλων" είναι ένα τραγούδι που κατασκευάστηκε από το Στ' 2 τμήμα του 11ου Δ. Σ. Γλυφάδας στα πλαίσια του μαθήματος της μουσικής, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα της UNICEF για τα δικαιώματα των παιδιών. Οι στίχοι και η μουσική είναι των ίδιων των μαθητών. Μιλά για τα δικαιώματα των ανθρώπων και των παιδιών.


27 10ο ΔΣ ΧΑΝΙΩΝΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΠΕ

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

28 3ο Δ.Σ ΙωαννίνωνΠεριβάλλον

Πραγματοποιήσαμε το τραγούδι με θέμα τον "ενεργό πολίτη" στα πλαίσια του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής. Συμμετέχουν οι μαθητές του τμήματος ΣΤ 2 και ΣΤ 3 του 3ου Δημοτικού Ιωαννίνων οι οποίοι έγραψαν τους στίχους του τραγουδιού. H επεξεργασία έγινε από την φοιτήτρια του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Μαριλένα Γκόνη.

29 16ο Δημοτικό Σχολείο ΙωαννίνωνΕνεργοΠοιούμε

Ο σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιηθούμε και εμείς δίνοντας το δικό μας μήνυμα που αφορά "τον ενεργό πολίτη" στην προσπάθειά μας να αντιληφθούμε τη σημασία του "πολίτη" και την αξία αλλά και την ανάγκη της συμμετοχής στα κοινωνικά θέματα.

30 Εκπαιδευτήρια Αργύρη-ΛαιμούΚάνετηδιαφορά

Κάνε την διαφορά Τα δικαιώματα του ανθρώπου είναι σημαντικά και για τον καθένα είναι πολύ ξεχωριστά. Δικαιώματα πολλά όλοι άνθρωποι έχουν το ξέρουμε καλά γι’αυτό τον λόγο τα προσέχουν. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να σκέφτονται και να μιλάνε μα πάνω από όλα να τους αγαπάμε Όλοι τα χρειαζόμαστε καθημερινά δημιουργούν ασφάλεια για να ζούμε ομαδικά. Ας πάμε όλοι μαζί για μία νέα αρχή, να σεβόμαστε τα δικαιώματα Ας πάμε όλοι μαζί για μία νέα αρχή, κάνε την διαφορά κι εσύ. Με τα δικαιώματα πράγματα να κανείς μπορείς να τραγουδήσεις, να παίξεις και να ονειρευτείς Σε κάθε χώρα του πλανήτη μεγάλοι και παιδιά Ό,τι χρώμα κι αν έχουμε ας ζούμε ειρηνικά Σήμερα στον κόσμο, να αγωνιστούμε πολύ Για να πείσουμε ανθρώπους, να βοηθήσουνε κι αυτοί Πάμε όλοι μαζί για μία νέα αρχή, να σεβόμαστε τα δικαιώματα Πάμε όλοι μαζί για μία νέα αρχή, κάνε την διαφορά κι εσύ


31 Εκπαιδευτήρια Αργύρη-ΛαιμούΜεγάληαγκαλιά

Μια μεγάλη αγκαλιά Στον κάθε μας ήλιο που θα ανατείλει Ο κόσμος στους νέους θα πρέπει να στείλει ειρήνη, γαλήνη, ελπίδα, φροντίδα υγεία, παιδεία και κάθε ευτυχία Σεβόμαστε, βοηθάμε και αγαπάμε Στηρίζουμε, ακούμε και μιλάμε Όμως δεν κοροϊδεύουμε, δεν εξαπατάμε Να μισείς κάτι που τυχαία δεν είσαι αυτό είναι ρατσισμός Όλοι ίσοι, όλοι μαζί μέσα στον κόσμο αυτόν Τα δικαιώματα του ανθρώπου όλα ίσα, όλα κοινά Έλα κι εσύ να κάνουμε μια μεγάλη αγκαλιά Δικαίωμα έχω ελεύθερη τη γνώμη μου να εκφράσω Κανένας δε με σταματάει, όλους θα τους περάσω Υποχρέωση μου είναι όμως όλους να τους ακούσω Με σεβασμό κι αποδοχή την γνώμη τους ακούω Τα δικαιώματα του ανθρώπου Όλα ίσα όλα κοινά Έλα κι εσύ να κάνουμε ναι μεγάλη αγκαλιά (Χ2)


32 Δημοτικό Σχολείο Κάτω ΣχολαρίουΚάν' το...

Τους στίχους τραγουδιού έγραψαν οι μαθητές της Γ' τάξης του Δ. Σχ. Κάτω Σχολαρίου Θεσσαλονίκης με τον δάσκαλό τους, Μηνά Γκίνο, που έγραψε και τη μουσική. Τραγουδάει η μαθήτρια της Ε΄ τάξης Νίκη Π. Στο ρεφρέν τραγουδούν τα παιδιά της Γ΄ τάξης και οι Οδυσσέας Κ. και Χρήστος Π. της Δ΄ τάξης. Η επεξεργασία έγινε στον ΗΥ.

33 10o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥΤο προσφυγάκι

Ανάδειξη του προσφυγικού ζητήματος


34 ΣΧΟΛΗ ΧΑΤΖΗΒΕΗAλήθεια-Ψέμα

Το τραγούδι "H Αλήθεια και το Ψέμα" είναι παραγωγή των μαθητών της Στ τάξης της Σχολής Χατζήβεη. Στο τραγούδι αναδεικνύεται μέσα από τους στίχους των παιδιών η γοητεία του ψέματος, η δύναμή του που σε παγιδεύει, αλλά και η αξία της αλήθειας, όσο δύσκολη κι αν φαίνεται στην επιλογή της. Στη ζωή μας καλούμαστε καθημερινά να δούμε γύρω μας ψέματα και αλήθειες αλλά και να επιλέξουμε τον δικό μας δρόμο...

35 130Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝElpida

Τραγούδι σε στίχους της Στ΄2 και μουσική της δασκάλας της μουαικής κ. Δέσποινας Παπάζογλου. "Μόνο έτσι ο κόσμος λάμπει......όλοι να 'ναι μια παρέα!!!"

36 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου ΔημητρίουΟι εθελοντές

Οι εθελοντές του Αιγαίου Ένα τραγούδι αφιερωμένο στους εθελοντές του Αιγαίου και στον αγώνα που καταβάλλουν καθημερινά για τη διάσωση των προσφύγων


37 14 Δημοτικό Σχολείο ΑχαρνώνΚάθε χώρα

Το τραγούδι "Κάθε χώρα και λαός" δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος E-Twinning "Cool or not too cool". Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Στ2 τμήματος του 14ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών αποφάσισαν να φτιάξουν ένα τραγούδι και να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Τους στίχους έγραψε μια μαθήτρια του τμήματος, οι μαθητές αποφάσισαν για το στυλ της μουσικής του τραγουδιού, ο δάσκαλος μουσικής του σχολείο συνέθεσε την μουσική και η διδασκαλία έγινε μέσα στην εκπαιδευτική τάξη, όπως και η ηχογράφηση.

38 18ο Δημοτικό Σχολείο ΙωαννίνωνΜακρύ Ταξίδι

Οι μαθητές της ΣΤ΄ δημοτικού του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, ασχολήθηκαν με το θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειδικότερα με το προσφυγικό ζήτημα. Συνέθεσαν ένα δικό τους τραγούδι, το οποίο μελοποιήθηκε από την εκπ/κό μουσικής του σχολείου, και σας το παρουσιάζουν. Οι εκπαιδευτικοί στόχοι της δράσης αυτής ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές το ραδιόφωνο και να ασχοληθούν με ένα ιδιαίτερα επίκαιρο και σημαντικό θέμα, που είναι το προσφυγικό ζήτημα. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Γιαννακάκου Ευαγγελία, Καλούδης Παναγιώτης Μουσική: Ρέντιτ Ειρήνη Ήχος: Παππάς Χαράλαμπος


39 9ο Δημοτικό Σχολείο ΣταυρούποληςΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Κάθε φορά που αγγίζω τη χορδή μιας κιθάρας, αγγίζω μια χορδή της καρδιάς μου. Αυτό είναι ξεκούραση!

40 Δημοτικό Σχολείο ΤαυρωνίτηΗ ευχή

Πρωτότυπο τραγούδι με θέμα τις ανθρώπινες αξίες Η ευχή Αγαπώ και με κάνει σοφό δείχνω πάντα τον σεβασμό βοηθώ χωρίς να ζητώ το χαμόγελο γύρω σκορπώ Τριγύρω υπάρχουν πολλοί που νιώθουν όπως κι εσύ μα σαν ενωθούμε μαζί θα γίνουμε πιο δυνατοί Ταυρωνίτης και Κρήτη μαζί όλη η Ελλάδα σαν ενωθεί μια αγκαλιά και μία ευχή που θα δώσουμε όλοι μαζί Να μην υπάρχει κανείς να νιώθει δυστυχείς και όλοι με μία φωνή θα το κάνουμε να ακουστεί

41 26ο Δημοτικό Σχολείο ΛάρισαςΛόγια ψυχής

Η συμμετοχή του σχολείου μας με τη χορωδία του στο διαγωνισμό "Κάν΄το ν΄ ακουστεί" με το πρωτότυπο τραγούδι "Λόγια ψυχής".

42 3ο Δημοτικό Σχολείο ΣερρώνΕμένα με νοιά

Τραγούδι από τους μαθητές-τριες της Τρίτης τάξης για τους πρόσφυγες που αντανακλά τον προβληματισμό των παιδιών γι΄αυτό το φλέγον θέμα. Οι στίχοι γράφτηκαν στην τάξη, ομαδικά, και οι μουσικές ιδέες που οδήγησαν τελικά στη μελοποίηση προέρχονται επίσης από μαθητές της ίδιας τάξης.

43 20ο δημοτικό σχολείο ΚαλαμαριάςΓια την Αγάπη

Πρωτότυπο τραγούδι που δημιουργήθηκε με την καθοδήγηση της μουσικού του 20ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών καθώς και της διεύθυνσης του σχολείου μας. Οι στίχοι είναι συλλογικά γραμμένοι απο τους μαθητές της Στ' τάξης και αφορούν τα δικαιώματα των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών. Γίνεται ιδιαίτερη μνεία στα παιδιά-θύματα του Αιγαίου και στο προσφυγικό, κάτι που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα όλους μας! Η μουσική είναι γραμμένη απο την μουσικό μας Πατίκα Ευγενία. Ας δώσουμε λοιπόν την μάχη, μόνο για την αγάπη!!!

44 Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ΦλώριναςΑγάπη είναι..

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας γράφουν και τραγουδούν για την αγάπη. Οι στίχοι του τραγουδιού είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας στην τάξη, ενώ τη μουσική έγραψε η μητέρα ενός μαθητή, η Χριστίνα Βακάλη, η οποία συνόδεψε τα παιδιά και στο πιάνο.


45 6ο Δημοτικό Σχολείο ΔράμαςΤης αγάπης..

Ο τίτλος του τραγουδιού: Της αγάπης το νερό. Το τραγούδι μας είναι εμπνευσμένο από τους πολέμους που γίνονται σ' όλη τη γη και σαν αποτέλεσμα έχουν να εγκαταλείπουν χιλιάδες άνθρωποι τις χώρες τους και να "μεταναστεύουν" υποχρεωτικά σαν πρόσφυγες σε άλλες. Αυτοί οι άνθρωποι (όπως γράφουν οι μαθητές μας) έχουν ανάγκη από λίγο νερό, λίγη τροφή, μια στέγη, αγάπη και στοργή. Συγκινητικά και σοφά τα λόγια τους μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι που είμαστε δάσκαλοί τους.

46 Δ.Σ. ΕυρωπούΤα μαθητικά μ

Οι μαθητές-τριες του Δημοτικού Σχολείου Ευρωπού εκφράζουν, μέσω της μουσικής, τα συναισθήματα τους για το σχολείο...


47 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥGreek Hug

Μια μουσική δημιουργία του εκπαιδευτικού μουσικής αγωγής κ. Τσακυρίδη Δημήτρη σε συνεργασία με τους μαθητές της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας, με τίτλο "Στην αγκαλιά της Ελλάδας".

48 17o ΔΣ ΡόδουΤο ιπτάμενο σ

Το "Ιπτάμενο Σχολείο" (Στίχοι: Εμμανουέλα Χρυσοχού, φίλιππος Μηνόπετρος, Βιργινία Αντωναράκη - Μουσική: κος Μενεξές / Πάνος Δρακόπουλος) αποτελεί τη μουσική περιγραφή του σχολείου όπως το ονειρεύονται οι μαθητές μας (Τα Ουρανοποιηματάκια / ΣΤ' τάξη 17ου ΔΣ Ρόδου). Τραγουδάει η "Φραουλοφωνίξ" (Χορωδία ΣΤ' τάξης 17ου ΔΣ Ρόδου).


49 9o Δημοτικό Σχολείο ΠτολεμαϊδαςΚΡΑΤΑ ΤΟ ΧΕΡΙ

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε2 ΤΟΥ 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.


50 3ο Δημοτικό Σχολείο ΑμαλιάδαςΟι πρόσφυγες

Πρωτότυπο τραγούδι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με θεματικές το προσφυγικό εξ αιτίας του πολέμου και τους ενεργούς πολίτες. Στίχοι και μουσική: μαθητές του Δ1 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας, σχολικό έτος 2015-2016. Καταγραφή κι εναρμόνιση: Παντελεήμων Πανδής, ο δάσκαλος μουσικής του σχολείου. Αμαλιάδα, 17 Μαρτίου 2016.


51 3ο Δημοτικό Σχολείο ΑμαλιάδαςΌλα τα παιδιά

Πρωτότυπο τραγούδι για τα δικαιώματα των παιδιών. Στίχοι και μουσική: οι μαθητές του 3ου τμήματος (Γ, Δ, Ε και ΣΤ τάξεις) του Ολοήμερου Σχολείου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας. Καταγραφή κι εναρμόνιση: Παντελεήμων Πανδής, ο δάσκαλος μουσικής του σχολείου. Αμαλιάδα, 19 Μαρτίου 2016.


52 2ο Γυμνάσιο ΑρτέμιδοςΗ ζωή μας

Πρόκειται για ένα τραγούδι με τίτλο "Έτσι είναι η ζωή..." το οποίο συνέθεσαν σε μουσική και στίχους και ερμήνευσαν μαθητές του σχολείου μας. Η ηχογράφηση έγινε σε λυόμενη αίθουσα του εξ ολοκλήρου στεγαζόμενου σε λυόμενες κατασκευές σχολείου μας. Αποτελεί αποκλειστικά δημιουργία των μαθητών μας (Αγγελική Πέππα, Άννα Γιαννοπούλου και Γιώργου Κωνσταντινίδη) οι οποίοι ήθελαν να εκφράσουν την ελπίδα τους σε ένα δύσκολο κόσμο στον οποίο τα δικαιώματα των νέων καταπατούνται και η ελπίδα τους χάνεται πίσω από τη φράση "έτσι είναι η ζωή, πάρτε το απόφαση".

53 1ο ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥMY OWN HELL

Ο απομονωμένος άνθρωπος ζει την προσωπική του κόλαση.

54 8ο ΓΕΛ ΛάρισαςΕλπίδα

Η προσφυγιά δεν είναι επιλογή παρά μονάχα ανάγκη. Οι πρόσφυγες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους σε αναζήτηση της ζωής και της ελπίδας, γι’ αυτό χρειάζεται να αγκαλιάσουμε και να στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι γνωστό πως χιλιάδες ψυχές βυθίζονται στο γαλάζιο του Αιγαίου, γεμίζοντας έναν σπαραγμό καρδιάς. Είναι αναγκαία επομένως η κινητοποίηση όλων των χωρών και όλων των ανθρώπων. Όταν σώζεις μια ζωή, σώζεις τον κόσμο όλο. Το τραγούδι επιμελήθηκε ο μαθητής του Σχολείου μας Θώμος Βασίλης

55 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥΧαμένηΠατρίδα

Ένα τραγούδι με θέμα τους πρόσφυγες και το ρατσισμό.

56 4ο ΓΕΛ ΠΥΡΓΟΥΤραγούδι

Συμμετοχή στον Διαγωνισμό "Καν' το ν' ακουστεί" Κατηγορία: Πρωτότυπο Τραγούδι Σχολείο: 4ο ΓΕΛ Πύργου Τίτλος Τραγουδιού : "Γέλα μικρό παιδί" Σύνθεση - Ερμηνεία: Κορίζης Ιωάννης (μαθητής Γ' Λυκείου)


57 ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΟ Πρόσφυγας

Στίχοι: Βέλλης Δημήτριος, μαθητής Α' Λυκείου Μουσική: Κώστας Δημήτριος, Α' Λυκείου Ερμηνεία: Βέλλης Δημήτριος, μαθητής Α' Λυκείου Μπουζούκι- Πλήκτρα: Κώστας Δημήτριος, Α' Λυκείου

58 ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΣε είδα

Στίχοι-Μουσική: Σταμάτης Παναγιώτης, μαθητής Γ' Γυμνασίου Ερμηνεία - Κιθάρα: Σταμάτης Παναγιώτης, μαθητής Γ' Γυμνασίου

59 Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Κορωπίου (Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Α΄ Βαθ. Κορωπίου)Δώσε μου σημασία

Η ραδιοφωνική ομάδα του Τ.Ε.Ε Ειδικής Αγωγής Α΄Βαθμίδας Κορωπίου συμμετέχει στο διαγωνισμό "Καν' το ν' ακουστεί" με το τραγούδι "Δώσε μου σημασία" που είναι αφιερωμένο στα δικαιώματα του παιδιού. Το τραγούδι περιγράφει με απλά και κατανοητά λόγια τα δικαιώματα όλων των παιδιών στην προστασία, την αγάπη, την εκπαίδευση κ.λ.π.

60 2ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων XAPTA

Το τραγούδι με τον τίτλο "Χάρτα" βασίζεται στο 1ο άρθρο της Oικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αν και πρόκειται για πεζό κείμενο, απέκτησε τελικά ρυθμό και δημιουργήθηκε μια μορφή "τονικής ρυθμικής απαγγελίας", ενορχηστρωμένης με όσο γίνεται πιο μοντέρνο τρόπο, ώστε να είναι κοντά στα ακούσματα των παιδιών. Πράγματι τα παιδιά αγάπησαν το τραγούδι, αν κρίνω από το γεγονός ότι ακούω να το σιγοτραγουδάνε στα διαλείμματα. Η χορωδία του σχολείου που το τραγούδησε, μπορεί να μην έφτασε σε υψηλά επίπεδα ερμηνείας, αλλά έμαθε απ' έξω τους στίχους. Αυτό για μένα είναι αρκετό για να θεωρήσω το τραγούδι απόλυτα "επιτυχημένο".


61 1ο Γενικό Λύκειο ΖακύνθουOdeToFreedom

"Ode to Freedom": Πρωτότυπο τραγούδι (μουσική-αγγλικοί στίχοι) με θέμα την ελευθερία/ρατσισμό (κατηγορίες "Ανθρώπινα δικαιώματα και αξίες", "Ζητήματα ταυτότητας, ενσωμάτωση"). Το τραγούδι δεν έχει υποβληθεί σε άλλο διαγωνισμό και είναι δημιουργία των μαθητών και της εκπαιδευτικού. Η ερμηνεία γίνεται από τους μαθητές και η διάρκειά του δεν υπερβαίνει τα 3 λεπτά.

62 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣΕίμαστε Ένα

Ένα τραγούδι για τα ανθρώπινα δικαιώματα & τη δύναμη που είναι σε θέση να αντλήσουν οι άνθρωποι όταν όλοι μαζί αποφασίσουν να δράσουν.


63 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥΤριαντάφυλλο

Τριαντάφυλλό μου (Ενα τραγούδι για τη χώρα μου) Προσφυγικό/Ασυλο/Ανθρώπινες Αξίες Στίχοι: Φανή Αγάλια (Β Γυμνασίου), Σταυρούλα Μενεγάκη (Γ Γυμνασίου) Ερμηνεία: Όλγα Αποστολάκη (Β Γυμνασίου) Α.. τριαντάφυλλο στο πελαγο,περιτριγυρίζει τον ήλιο, πλέει στ' ανοιχτά, στα εκατό του πέταλα διπλά είναι τα κουπιά Α.. τριαντάφυλλο θαλασσινό, μιλάει με τον πόνο της Ανατολής, προσφέροντας απλόχερα αγάπη αληθινή Α.. ως τον ουρανό, θα προσευχηθώ, τριαντάφυλλό μου Ελλάδα μου μικρή, ειρήνη και αγάπη δίνε πάντα εσύ Α..τριαντάφυλλο αμάραντο, τριαντάφυλλό μου Ελλάδα μου μικρή, ειρήνη και αγάπη δίνε πάντα εσύ Α..

64 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥΘα 'μαι εδώ

Μέσα σε δύσκολες εποχές, όπως είναι ο πόλεμος ή οι οποιαδήποτε μορφής κρίση;, τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται και οι άνθρωποι μαστίζονται από μοναξιά. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Αυτό που μπορεί ο καθένας μας να κάνει είναι να βρίσκεται πάντα κοντά στον συνάνθρωπο και να αγωνίζεται μαζί του για ένα καλύτερο αύριο. Ο κόσμος είναι καλύτερος όταν έχεις κάποιον πλάι σου, είτε αυτός είναι φίλος, είτε αγαπημένος είτε συναγωνιστής. Γι αυτό κι εμείς βροντοφωνάζουμε: " Πάντα θα 'μαι 'δω! Κοντά σου!". Μουσική Σύνθεση: Β. Αντωνέλλης- Κ. Μαδεμλή Στίχοι: Αρχική έμπνευση Κ. Γιάντσου/ Διασκευή από όλη την ομάδα Βιολί: Θ. Ευαγγελίδου Κιθάρες: Κ. Μαδεμλή- Γ. Μέτσικας Μπουζούκι: Β. Αντωνέλλης Τραγούδι: Δ. Μέτσκα- Κ. Μαδεμλή Υπευθ. Καθηγήτριες: Ε. Γαλανοπούλου - Σ. Σιαμαντούρα

65 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗΠρος φυγή

Μουσική: Χατζηαλεξίου Βιβή - Χρυσοστομίδου Ελένη. Στίχοι: Χατζηαλεξίου Βιβή - Ξανθοπούλου Μάρθα. Παίζουν: Βιολί: Χριστοδούλου Σοφία. Βιόλα: Χρυσοστομίδου Ελένη. Πιάνο: Διόλατζη Χριστιάννα. Τραγούδι: Ρούσση Ελισάβετ. Αφήγηση: Ξανθοπούλου Μάρθα.

66 1ο Γυμνάσιο ΕυκαρπίαςWeWishWeWere

Με έμπνευση το έργο του Shakespeare «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και την ιδέα ότι ο έρωτας είναι παντού και πάντα φτιάξαμε στιγμιότυπα από έρωτες εφηβικούς , ερωτικές ιστορίες μετ’ εμποδίων όπου θέλουμε να δείξουμε ότι όλοι είμαστε ίσοι και έχουμε ίδια δικαιώματα στον έρωτα , όλοι έχουμε δικαίωμα να υπάρχουμε στον έρωτα ανεξάρτητα από το όνομα, την εθνικότητα, το χρώμα, τις ιδιαιτερότητες, τις προκαταλήψεις, τους κοινωνικούς περιορισμούς. Ερωτικές ιστορίες με ανοιχτό τέλος για να αφήσουμε το χρόνο στον έρωτα και την επιλογή στους ερωτευμένους να αποφασίσουν αν θα είναι μαζί. Εκτός από τις ιστορίες βγήκαμε στην αυλή του σχολείου και ρωτήσαμε τους συμμαθητές μας για τον εφηβικό έρωτα και τους ζητήσαμε να εκφραστούν. Παράλληλα ακούγοντας πολύ μουσική για να τη συμπεριλάβουμε στη ραδιοφωνική εκπομπή μας εμπνευστήκαμε δικούς μας στίχους και γράψαμε ένα συλλογικό ποίημα στα αγγλικά με τίτλο “We Wish We Were”. Σε συνεργασία με την Καθηγήτρια Μουσικής Ταρσένη Σοφία, γράψαμε το τραγούδι που σας στέλνουμε. « “We Wish We Were” Όλοι έχουμε δικαίωμα στον έρωτα» Αγγλικοί στίχοι I wish I were the precious PIN in your mobile heart I wish I were an actor and play dear Romeo’s part I wish I was your bag so you would hold me tight I wish I was a candy bar so you would give me a bite I wish I was a hero in a movie that you like, I wish I was a criminal to break into your night, I wish I was your mirror to see you every day I wish I put a smile in your face and take the pain away. I wish I were an accident happening in your street I wish I were a writter plotting for us to meet I wish I was a medium our future could be read I wish I was courageous and all these words be said I wish I was the bird to fly in your country for one day I wish I put a smile in your face and take the pain away I wish I were a mirror and see your pretty face I wish I were the best for you and no one took my place Μετάφραση Μακάρι να ήμουν ο πολύτιμος κωδικός για την κινητή καρδιά σου Μακάρι να ήμουν ηθοποιός στο ρόλο του αγαπημένου Ρωμαίο Μακάρι να ήμουν η τσάντα σου να με κρατάς σφιχτά Μακάρι να ήμουν ζαχαρωτό, να μου ‘δινες μια δαγκωματιά Μακάρι να ήμουν ο ήρωας στην αγαπημένη σου ταινία Μακάρι να ήμουν διαρρήκτης να μπω λαθραία στη νύχτα σου Μακάρι να ήμουν ο καθρέφτης σου να σε βλέπω κάθε μέρα Μακάρι να μπορούσα να βάλω χαμόγελο στο πρόσωπό σου και να διώξω τη λύπη μακριά Μακάρι να ήμουν ατύχημα που συνέβει στη γειτονιά σου Μακάρι να έγραφα την πλοκή ενός έργου μόνο για να συναντηθούμε Μακάρι να ήμουν μέντιουμ , το μέλλον μας να διαβαστεί Μακάρι να ήμουν αρκετά θαρραλέα και όλο αυτό να ειπωθεί Μακάρι να ήμουν πουλί να πετάξω στη χώρα σου για μια μέρα Μακάρι να μπορούσα να βάλω χαμόγελο στο πρόσωπό σου και να διώξω τη λύπη μακριά Μακάρι να ήμουν καθρέφτης να βλέπω το όμορφο πρόσωπό σου Μακάρι να ήμουν η καλύτερη για σένα και κανείς να μην έπαιρνε τη θέση μου ποτέ

67 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥΗ Προσφυγιά

Το τραγούδι "Η Προσφυγιά είναι Μονόδρομος" σε στίχους της μαθήτριας Μορφούλας Σωτηρχέλλη, της Β΄ τάξης του Γυμνασίου μας, μελοποιήθηκε, διδάχτηκε στη χορωδία του σχολείου και ηχογραφήθηκε για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό του EuropeanSchoolRadio "Kάν' το ν' ακουστεί" με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τραγούδι: Θεοδώρα Ρούσσα & Χορωδία Γυμνασίου Αγιάσου Διδασκαλία: Στέλιος Λασκαρίδης

68 4ο ΓΕΛ ΠετρούποληςΣελήνη 2016

Οι στίχοι του τραγουδιού αποτελούν απόσπασμα από ομώνυμο ποίημα της μαθήτριας της Β’τάξης Καλογεράκου Παναγιώτας και εκθέτουν ως θέμα το προσφυγικό της διεθνούς πραγματικότητας . Τιτλοφορήθηκε «ΣΕΛΗΝΗ ΕΝ ΕΤΕΙ 2016» διότι το τραγούδι, μέσω ενός διαλόγου ανθρώπων και Σελήνης, αναφέρεται στη σελήνη του 2016 ,η οποία δυσφορεί και δυσανασχετεί με όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ολόκληρο τον κόσμο . Το ποίημα μελοποιήθηκε για τις ανάγκες του διαγωνισμού από τις μαθήτριες: Ζερβού Μίνα(Γ΄τάξης) ,τη Φωή Ηρώ και Χαλδέζου Χριστίνα (Α΄τάξης).Παίζουν (κατά αλφαβητική σειρά): Αντωνόπουλος Κων/νος-τσέλο ,Ζερβού Μίνα-ακουστική,κλασσική κιθάρα,Χαλδέζου Χριστίνα-πιάνο.Ερμηνεύουν: Καλογεράκου Παναγιώτα,Φωή Ηρώ και Χαλδέζου Χριστίνα.Τη λήψη της φωτογραφίας του λογότυπου ανέλαβε η μαθήτρια της Β’τάξης Εμμανουήλ Νικολέτα ενώ την επεξεργασία της η Καλογεράκου Παναγιώτα.


69 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΗΣELEFTHERIA

Πρωτότυπη παραγωγή Στίχοι, μουσική, φλάουτο, πιάνο, φωνή : Εύα Καμαράτου Φωνή: Μαρίνα Πετσαγγουράκη

70 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥΗ φωνή μου

Το τραγούδι ανήκει στην ενότητα : ανθρωπιστικές αξίες. Ο μαθητής -δημιουργός του με το έργο του προβάλλει αξίες όπως ελευθερία ( όχι ασυδοσία), αίσθημα ασφάλειας με την έννοια της ύπαρξης εκείνων των συνθηκών που επιτρέπουν σε ένα νέο να δημιουργήσει, ισότητα , δικαιοσύνη. Εναντιώνεται σε κάθε μορφή βίας , από όπου κι αν προέρχεται (καταπίεση, κατάχρηση εξουσίας, παραβίαση δικαιωμάτων, αρχών, αξιών και κανόνων). (...) " Δικαιοσύνη, ιδέες δικές μας απαγάγουν τις φωνές μας μα πώς, μα πώς; Ανεξάρτητος να ζήσω χωρίς εμπόδια να γεννήσω ελεύθερος, ελεύθερος".

71 2ο Λύκειο ΚηφισιάςΜια ελπίδα

Ψάχνω μια ελπίδα (τραγούδι για τους πρόσφυγες)


72 2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο ΘεσσαλονίκηςTo be through

Το τραγούδι πραγματεύεται την ύψιστη σημασία της τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

73 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣCRUEL WORLD

Τραγούδι με αγγλικούς στίχους για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλα γίνονται όμορφα όταν νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας!

74 Γενικό Λύκειο ΚρεστένωνΚοντά σου...

Κοντά σου σώθηκα! Αφιερωμένο από τη ραδιοφωνική ομάδα του σχολείου μας στους πρόσφυγες και τους εθελοντές που τους βοηθούν.


75 1ο ΓΕΛ ΤΑΥΡΟΥΜέλλον εμείς

Το τραγούδι είναι μια σύνθεση σε στίχους των μαθητών Αναστασίας Χασούρη και Γιώργου Χρονά, με τίτλο 'Το μέλλον εμείς'

76 ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΑνθρω-ποια;

Ραπ τραγούδι. Στίχοι: Πούλος Γιάννης Μουσική παραγωγή : Γιάννης Σπυράκης

77 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΑΤΟΥΤο χάδι του

«Το χάδι του νερού» Πρωτότυπο τραγούδι με ελληνικούς στίχους, εμπνευσμένο από τον άδικο χαμό μικρών παιδιών στη προσπάθεια των γονιών τους να τους προσφέρουν ένα πιο ασφαλή τόπο ζωής μακριά από τη φρίκη του πολέμου. Το τραγούδι ερμηνεύτηκε από μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Σχολικού Ραδιοφώνου και τη χορωδία του σχολείου μας.


78 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ (ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ) ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

79 Ειδικό Γυμνάσιο -ΓΕΛ ΑΘηνώνΨυχή σταπόδια

Τίτλος: Ψυχή στα Πόδια/3 Δεκέμβρη, Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (επειδή δεν χωράει ολόκληρο στον τίτλο) Τραγούδι του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών για το σχολείο και τα άτομα με αναπηρία

80 3ο Γυμνάσιο ΓλυφάδαςΕΙΔΟΜΕΝΗ

Αναφέρεται, το τραγούδι, στον εξαναγκασμό των ανθρώπων να αλλάξουν τόπο και στην ελπίδα να δημιουργήσουν μια νέα ζωή. Επηρεασμένο από την εικόνα των παιδιών της Ειδομένης και την προσφυγική πορεία τους. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό ξεκίνησε από την δημοσίευσή του στην ιστοσελίδα «το διάλειμμα». Τρεις μαθήτριες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την δημιουργία τραγουδιού, έχοντας παράλληλα προβληματισμούς στην δημιουργία του. Ενθαρρύνθηκαν και τους προτάθηκε μια διαδικασία, που ως αρχή περιελάμβανε την γραφή των στίχων, με θέμα κάτι που να τους συγκινεί. Μερικές μέρες αργότερα ήταν έτοιμοι και μαζί τους ήταν και μια μαθήτρια που σπουδάζει μουσική και παίζει κιθάρα για την μουσική σύνθεση. Συνολικά συγκεντρώθηκαν πέντε μαθήτριες για την δημιουργία του τραγουδιού. Ακούγοντας το τραγούδι και άλλα παιδιά θέλησαν να λάβουν μέρος με την δημιουργία νέων τραγουδιών. Ενημερώθηκαν ότι οι συμμετοχές είναι δύο και η δεύτερη πρέπει να είναι ραδιοφωνικό μήνυμα με θέμα ίδιο με το τραγούδι. Ανταποκρίθηκαν δύο παιδιά, στη συνέχεια συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το τελικό σενάριο και στην πορεία προστέθηκε και μια μαθήτρια που το έντυσε μουσικά. Το τραγούδι κατά την εγγραφή το φτάσαμε περίπου 90’’ και δεν μπορούσαμε να το μεγαλώσουμε άλλο, να γίνει έστω 2’. Ξεκινήσαμε την εγγραφή του ηχητικού μηνύματος, όπου παρουσιάστηκε πρόβλημα με την μουσική. Ο χρόνος πίεζε και συναποφασίσαμε να το κρατήσουμε για άλλο διαγωνισμό. Διαπιστώσαμε ότι το τελευταίο μέρος του έδενε με το τραγούδι και θα μπορούσε να μπει στο τέλος και με προσπάθεια το πετύχαμε μεγαλώνοντας και το τραγούδι.

81 1ο ΕΠΑΛ ΞΑΝΘΗΣΗ Υπόσχεση

Στίχοι του μαθητή της Α' τάξης Γεωργίου Γεωργιάδη, μουσική των Xalpheric - Weather Hip Hop Instrumental Track, με άδεια χρήσης Common Creative. Η δημιουργία έγινε στα πλαίσια του Project με θέμα: "Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού σε λύκειο με Ετερότητα". Καθηγήτρια μαθήματος Δήμητρα Ηλιοδρομίτη, Υπεύθυνη ενδοσχολικής Βίας Λουκία Αϊναροζίδου.

82 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣΞημερώνει...

Το τραγούδι μιλά για τους προβληματισμούς ενός νέου ατόμου, το οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα όχι απλά να βρει την ταυτότητά του, αλλά και να ενσωματωθεί στην κοινωνία που ζει. Γνωρίζει καλά ότι είναι δύσκολο να βρει αυτό που ψάχνει, αλλά δεν το βάζει κάτω και προτρέπει και τους άλλους νέους να κάνουν το ίδιο. Είναι σίγουρο ότι αν προσπαθήσεις, θα τα καταφέρεις. Δεν μπορεί, δεν γίνεται, κάποτε θα ξημερώσει.

83 ΓΕΛ ΚαστριτσίουΚραυγή

Γράψαμε όλοι λίγους στίχους, τους σμίξαμε, τους σμιλέψαμε και τους ντύσαμε με μελωδία... Ελπίζω να δείτε μέσα από αυτούς τον κόσμο μας και να ακολουθήσετε τα νήματα των σκέψεών μας.

84 2ο Γυμνάσιο ΧανίωνΛυπημένη

Ένα τραγούδι σε στίχους Γ. Σεφέρη και μουσική Ν. Σωτηρόπουλου. Τραγουδά ο Ανδρέας Κονταράκης

85 Γυμνάσιο ΚριεζώνHelp me!

Τραγούδι για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δράμα των μεταναστών.

86 5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝΞένο παιδί

Ένα τραγούδι για τα προσφυγόπουλα που φτάνουν στη χώρα μας. Μουσική: Ρέα Κουκάκη (μαθήτρια Γ΄Γυμνασίου) Στίχοι: Νέτα Βελημβασάκη (Φιλόλογος)

87 Γυμνάσιο Θουρίαςlegitness

Με όσα γίνονται στις μέρες μας, με αποκορύφωμα την προσφυγική κρίση, τα λόγια και οι στίχοι δεν αρκούν ... Το τραγούδι μας δεν έχει λόγια, αλλά έχει πρωτότυπη μουσική Συνθέτης Παναγιώτης Ντυμένος Τουλάχιστον χωρίς λόγια, είναι ένα τραγούδι που δε λέει ψέματα αν ακουστεί, μπορεί ο ρυθμός του να μας θυμίσει την ανάγκη για ζωή, μια ανάγκη που χιλιάδες άνθρωποι δίπλα μας την στερούνται

* Η διαδικασία της αξιολόγησης ολοκληρώθηκε και όλα τα στοιχεία των συμμετοχών είναι διαθέσιμα. Τα βραβεία και οι ειδικές διακρίσεις θα ανακοινωθούν στην Τελετή  Βράβευσης του Φεστιβάλ !