Α’ LIOPETRI PRIMARY SCHOOL – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΟΠΕΤΡΙΟΥ Α΄

Country: Cyprus
Grade: Primary
Teachers
School admins


Description:

Το Δημοτικό Σχολείο Λιοπετρίου Α΄βρίσκεται στη νότια πλευρά της κοινότητας Λιοπετρίου, στην επαρχία ελεύθερης Αμμοχώστου,  σε έναν πολυσύχναστο δρόμο που οδηγεί στην έξοδο προς τον υπεραστικό αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Αγίας Νάπας. Στα βόρεια του Σχολείου βρίσκεται το στρατόπεδο Μόδεστου Παντελή και στα νότια τα  γήπεδα του Κοινοτικού Σχολείου.

Το Σχολείο λειτούργησε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 1966. Στην παρούσα φάση έχει 10 αίθουσες διδασκαλίας, Αίθουσα Μουσικής, Οικιακής Οικονομίας και Αγγλικών, Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών, Τέχνης, Η. Υ. , Λογοθεραπείας και  Ειδικής εκπαίδευσης. Ακριβώς έξω από το Σχολείο, στο χώρο στάθμευσης, νότια του σχολείου, βρίσκεται η Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιοπετρίου, η οποία εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες του Σχολείου.

Κατά τη φετινή σχολική χρονιάς, λειτουργούν 10 τμήματα  ( 2 Α΄, 2 Β΄, 1 Γ΄, 2 Δ΄, 2 Ε΄, 1 ΣΤ΄) και σε αυτό φοιτούν 169 παιδιά. Ο σύλλογος των Διδασκόντων αποτελείται από 16 εκπαιδευτικούς.

Το όραμα του σχολείου μας είναι : Όλοι μαζί παιδιά, δάσκαλοι και γονείς να δημιουργήσουμε ένα δημοκρατικό ανθρώπινο και αποτελεσματικό σχολείο, στο οποίο οι μαθητές να μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν, να νοιάζονται, να συνεργάζονται, να σέβονται, να χαίρονται και να αποδέχονται ο ένας τον άλλο.

Productions

Cyprus Animals

During the Environmental Education lesson, Year 6 students examined the issue of Cyprus animals that are near extinction. When they were informed about the competition, they wanted to write a song about this serious issue. They searched about it, they …

School: Α’ LIOPETRI PRIMARY SCHOOL – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΟΠΕΤΡΙΟΥ Α΄