Συμμετοχές για την κατηγορία 'Ραδιοφωνικό Μήνυμα': [ 153 ]
1. Ζούμε μαζί! - 35ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Αρέσει σε 189
20 παιδιά στο κέντρο της Αθήνας, προερχόμενα από 12 διαφορετικές χώρες, με διαφορετικές γλώσσες, ήθη, έθιμα, θρησκείες και πολιτιστικές ταυτότητες, αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για το πώς μπορούμε να ζούμε όλοι μαζί με αγάπη και σεβασμό στην διαφορετικότητα.

2. Η πόλη μας...αλλιώς - 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ
Αρέσει σε 310
Η πόλη μας αλλιώς, με καθαρά αγάλματα, στολίδια για τη Θεσσαλονίκη!

3. Η πόλη μας...αλλιώς - 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ
Αρέσει σε 310
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΝΕΡΟΚΟΥΡΟΥ.... ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΖΩΗ.... ΑΞΙΖΕΙ!

4. Γέρασα και με παράτησαν - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΣΣΑΣ
Αρέσει σε 139
Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου της Όσσας, εδώ και ένα χρόνο, «υιοθέτησαν» ένα μνημείο του χωριού τους, το οποίο κινδυνεύει από κατάρρευση! Την παραδοσιακή και διατηρητέα οικία Χατζή-Χατζηχριστάκη, στην Κάτω Αγορά της Όσσας, μοναδικό δείγμα της νεώτερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Μακεδονίας του 19ου αιώνα. Υπάρχει έτοιμη μελέτη για την αναστήλωση, αλλά όχι η χρηματοδότηση. Τα νήπια, λαμβάνοντας το ρόλο του ενεργού πολίτη, οργάνωσαν ολόκληρη εκστρατεία πληροφόρησης της ευρύτερης κοινωνίας με αφίσες, επιστολή και συνάντηση με το Δήμαρχο της περιοχής, άρθρα σε διαδικτυακούς τόπους, και τώρα με το συγκεκριμένο ραδιοφωνικό μήνυμα. Ας βοηθήσουμε όλοι να ακουστεί η φωνή της Μοναδικής Μακεδονικής Οικίας Χατζή Χατζηχριστάκη της Όσσας, και να βρεθεί χρηματοδότηση για την αναστήλωσή της. https://www.youtube.com/watch?v=t1YEDgluJb8&t=2s

5. Γέρασα και με παράτησαν - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΣΣΑΣ
Αρέσει σε 139
Το τραγούδι βγήκε μέσα από συνεργασία τριών Γυμνασίων της Λακωνίας : του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης, του 1ου Γυμνασίου Γυθείου και του Γυμνασίου Αρεόπολης. Οι στίχοι ανήκουν στους :Χαρά Καρκαμπάση και Στεφανία Φελέκου (από το 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης), Αγγελοπούλου Γιώτα, Ξένια Βασιλοπούλου, Νέλλη Βλαχάκου, Παναγιώτη Δαμιανάκο, Αλεξάνδρα Κατσάκου, Μπεσέλο Κοντέα, Παναγιώτα Μπουτεράκου, Ραφαηλία Μενενάκου (1ο Γυμνάσιο Γυθείου). Τραγουδούν η Χριστίνα Κερασιώτη και ο Γιάννης Πολυμενάκος (2ο Γυμνάσιο Σπάρτης) σε μουσική σύνθεση του Γιάννη Πολυμενάκου. Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο RPP Studio KAPPAKOS στη Σπάρτη. Η αφίσα είναι δημιουργία της Αλεξάνδρας Σιγουλάκη, μαθήτριας του 1ου Γυμνασίου Γυθείου. Ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Αρεόπολης με τη βοήθεια του καθηγητή Αγγλικών, Στέφανου Στεφανάκου, έκαναν τη μετάφραση των στίχων. Υπεύθυνη καθηγήτρια : Μαρία Στελλάκου

6. Κάλαντα της Βέροιας - 12ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
Αρέσει σε 216
Ραδιοφωνικό μήνυμα: Συμμετοχή του 12ου Νηπιαγωγείου Βέροιας στο διαγωνισμό " Καν το να ακουστεί 2018" με θέμα "Δημιουργώντας για την πολιτισμική μας κληρονομιά"

7. Κάλαντα της Βέροιας - 12ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
Αρέσει σε 216
Το μήνυμα αυτό είναι μια κατάθεση ψυχής ενός κοριτσιού που βιώνει τον εκφοβισμό, μια κραυγή απόγνωσης για να σταματήσει αυτό το μαρτύριο. Καλεί το θύτη να μετατρέψει την επιθετική συμπεριφορά σε συμπεριφορά αποδοχής με αληθινή αγάπη. Ο εκφοβισμός εμφανίζεται με διάφορες μορφές όπως λεκτικός εκφοβισμός (κοροϊδία, ντροπιαστικά σχόλια), κοινωνικός εκφοβισμός (διάδοση φημών, απομόνωση από την ομάδα), και ηλεκτρονικός εκφοβισμός (μηνύματα μέσω Διαδικτύου, κοινωνικών μέσων). Το κορίτσι αντιπροσωπεύει όλα τα άτομα που υποφέρουν και ζουν αυτό το βασανιστικό μαρτύριο και ζητούν με απόγνωση να βρεθεί μια λύση. Η λύση βρίσκεται στην αληθινή αγάπη και αποδοχή.

8. Η κληρονομιά μας... - 8ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Αρέσει σε 40
H κληρονομιά μας και οι παραδόσεις μας μέσα από παιδικά ποιήματα και τραγούδια στα Ναουσαίϊκα. Από το βιβλίο "Τα δημοτικά τραγούδια της Νιάουστας", συλλογή Τάκη Μπάϊτση, Αύγουστος 1977. Όμιλος για την προστασία και προβολή του εθίμου "Γενίτσαροι και Μπούλες". Ακούγεται το τραγούδι «Της Νάουσας Το Κάστρο» - Official Audio Release, Ελένη Τσαλιγοπούλου & Μελίνα Κανά - Από το https://www.youtube.com/watch?v=Wn6Go2WiHpE Επιλογή ποιημάτων και τραγουδιών, αφήγηση, απαγγελία, τραγούδι: Μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου Διδασκαλία ποιημάτων-τραγουδιών, συνάρμοση ήχου: Λίνα Βαλσαμίδου
9. ΦΑΕ ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ - 6ο Νηπιαγωγείο Πειραιά
Αρέσει σε 106
Γιατί νομίζετε ότι μας κάνουν καλό τα φρούτα; Οι μαθητές μας γνωρίζουν και σας ενημερώνουν με χιούμορ σε αυτή τη διαφήμιση για την καλή διατροφή, στην οποία θα λάβετε δώρο και ένα τραγουδάκι.

10. ΦΑΕ ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ - 6ο Νηπιαγωγείο Πειραιά
Αρέσει σε 106
Ραδιοφωνικό μήνυμα για τον επιθετικό λόγο που χρησιμοποιούν οι μαθητές στο σχολείο με έμφαση στο ρατσιστικό σχόλιο που μπορεί να περιέχει. Με το μήνυμά μας θέλουμε να προτρέψουμε του μαθητές να σκέφτουν τα λόγια που χρησιμοποιούν στη καθημερινότητά τους.

11. οι λαϊκιστές από το 2ο επαλ λάρισας - << Οι πρόσφυγες είναι συνάνθρωποι μας!>> - 33ο Νηπιαγωγείο Ηρακλειου
Αρέσει σε 63
Η συμμετοχή του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας στον διαγωνισμό, “Κάν’ το ν΄ ακουστεί 2019” με θέμα: «Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους».
12. "Το κομμάτι που μας λείπει" - ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ JUNIOR ACADEMY - ΧΕΡΡΟΝΑΣΙΟΣ ΣΧΟΛΗ
Αρέσει σε 51
Μετά την ευαισθητοποίηση των μαθητών του νηπιαγωγείου μας, με θέματα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το ενδιαφέρον των παιδιών κέρδισε "η κλεμμένη κόρη - Καρυάτιδα" και η μη επιστροφή της μετά από τόσα χρόνια. Θέλησαν να δημιουργήσουν ένα σποτ για να αφυπνίσουν... "Οι μαθητές επισκέπτονται το Βρετανικό μουσείο για να συναντήσουν την έκτη κόρη, μόλις την αντικρίζουν η μαγεία αρχίζει... ζωντανεύει μπροστά τους, ένας διάλογος εκτυλίσσεται που κλείνει με μια υπόσχεση..."

13. "Το κομμάτι που μας λείπει" - ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ JUNIOR ACADEMY - ΧΕΡΡΟΝΑΣΙΟΣ ΣΧΟΛΗ
Αρέσει σε 51
Συμμετοχή του 2ου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης στον διαγωνισμό "Κάν΄ το ν΄ ακουστεί 2019" με θέμα "η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους". Στίχοι, μουσική, ερμηνεία: Μαρία Σαλσά.

14. Βέροια μνημεία με ιστορία - 12ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
Αρέσει σε 192
Τα " Super Παιδάκια" του 12ου Νηπιαγωγείου Βέροιας συμμετέχουν στο διαγωνισμό "Κάν' το να ακουστεί" με το ραδιοφωνικό μήνυμα "Βέροια μνημεία με ιστορία".

15. Βέροια μνημεία με ιστορία - 12ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
Αρέσει σε 192
Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς Μυκόνου στον διαγωνισμό "Καν'το ν'ακουστεί 2019" Στο τραγούδι μας περιγράφεται ο κόσμος που ονειρευόμαστε. Ένας κόσμος χωρίς φόβο και μίσος αλλά πλασμένος μόνο με ΑΓΑΠΗ!

16. Η παράδοση ...επιστρέφει - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Αρέσει σε 78
Στο σύντομο μήνυμά μας οιμαθητές του Νηπιαγωγείου Ροδόπολης αναφέρονται στη σπουδαιότητα των παραδοσιακών μουσικών οργάνων της Ελλάδας όπως τα κουδούνια. Στο μήνυμα αυτό προαναγγέλουν την επιστροφή των παραδοσιακών μουσικών οργάνων και σας προσκαλούν να ακούσετε το δικο τους τραγούδι που συνέθεσαν με τα παραδοσικά κουδούνια και βέβαια να ακούσετ την εκπομπή τους με τίτλο "Το κάλεσμα των κουδουνιών" για την μουσική ελληνική κληρονομιά.

17. Η παράδοση ...επιστρέφει - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Αρέσει σε 78
Ένα τραγούδι που συνέθεσαν οι μαθήτριες Πατσιατζή Μαριαλένα και Νυχτοπάτη Εύατης της Γ΄Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Σερρών με στόχο οι στίχοι τους να ευαισθητοποιήσουν τους συνομηλίκους τους σχετικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας, ενάντια στον ρατσισμό και τη ρητορική του μίσους που καλλιεργείται στην εποχή μας. Υπεύθυνη καθηγήτρια η φιλόλογος Ζέττα Βασιλική

18. Αγάπη είναι - 5ο Νηπιαγωγείο Χρυσούπολης
Αρέσει σε 43
Με αφορμή την εθελοντική δράση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για το χαμόγελο του παιδιού την περίοδο των χριστουγέννων, μιλήσαμε για την αγάπη....τα παιδιά εκφράστηκαν με ποικίλους τρόπους για το τι είναι αγάπη και το συμπέρασμα ήταν ότι ' η αγάπη μεγαλώνει', όπως χαρακτηριστικά είπαν..κάποια από αυτά που συμμετείχαν πέρυσι στο διαγωνισμό εξέφρασαν την επιθυμία να μεταδώσουν αυτό το μήνυμα στον κόσμο για άλλη μια φορά και αφού συμφώνησαν και οι υπόλοιποι ετοιμάσαμε το ραδιοφωνικό μας μήνυμα...Θεωρώντας λοιπόν 'την αγάπη' σαν το υπέρτατο 'συστατικό' - κίνητρο για να γνωρίσεις την πολιτιστική σου κληρονομιά, να την σεβαστείς, να την υπερασπιστείς και να την μεταφέρεις στις επόμενες γενιές και μετά από την επιλογή από τα παιδιά μεταξύ αυτού του μηνύματος και αυτού που μιλούσε για τους υγροβιότοπους της περιοχής, υποβάλαμε το συγκεκριμένο ραδιοφωνικό μήνυμα..

19. Στο Αειφόρο Σχολειό, "Νοιάζομαι και Δρώ"! - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αρέσει σε 96
Οι μικροί μαθητές του Αειφόρου Νηπιαγωγείου Κληματιάς Ιωαννίνων, ως ενεργοί μελλοντικοί πολίτες, "Νοιάζονται και Δρούν" εθελοντικά και στέλνουν μήνυμα στο άμεσο και ευρύτερο περιβάλλον τους. Η διαθεματική δράση αυτή βασίζεται στην πεποίθηση ότι η μάθηση είναι αποτέλεσμα αλληλεπίδρασης, που επιτελείται μέσα στο φυσικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο των μαθητών. Ευχαριστούμε το Μαθητικό Ραδιόφωνο και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, που μας χάρισαν αξέχαστες εμπειρίες κατά τη διάρκεια παραγωγής και ηχογράφησής του!

20. Στο Αειφόρο Σχολειό, "Νοιάζομαι και Δρώ"! - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αρέσει σε 96
Αυτή η εκπομπή ασχολείται κυρίως με θέματα που αφορούν Μύθους και Αστικούς Θρύλους από διάφορες χώρες του κόσμου.

21. Επικούριος Απόλλων - 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου
Αρέσει σε 138
Ένα ραδιοφωνικό μήνυμα για τον Επικούριο Απόλλωνα, τον διάσημο ναό του Ικτίνου στην Ανδρίτσαινα Ηλείας.
22. Επικούριος Απόλλων - 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου
Αρέσει σε 138
Η ζωή είναι ωραία! Θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τις διαφορές μας και τα μίση ..... Μόνο ένας δρόμος υπάρχει..... Για αυτό πιάσε την αγάπη ! Δημιουργική μαθητική ομάδα Μουσική: Χριστίνα Τάφα Στίχοι: Αναστασία Αξαοπούλου, Λουκία Κιρκινέζη, Χριστίνα Τάφα Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Ελισάβετ Μουτζουρογεώργου
23. Το παραμύθι στο χρόνο - 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Αρέσει σε 106
Το παραμύθι στο χρόνο

24. Το παραμύθι στο χρόνο - 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Αρέσει σε 106
Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Κιάτου στο Διαγωνισμό Κάντο να ακουστεί 2019 Πρωτότυπη Μουσική: Κελέσης Δημ. Καθηγητής Μουσικής Στίχοι: Χαραμή Βάνα Καθηγήτρια Χημείας

25. Ηχητικό μήνυμα Χαλκίδα - 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Αρέσει σε 19
21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας Ομάδα παιδιών: ΜερτζέλουΡαφαηλία, Χουλιαρά Κατερίνα, Πετράκης Διονύσης, Μπούρικα Αρετή Υπεύθυνη ομάδας: Γρατσάνου Αικατερίνη, (υπεύθυνη εργαστηρίου Πληροφορικής)
26. Ηχητικό μήνυμα Εύβοια - 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Αρέσει σε 21
21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας Ομάδα παιδιών: Παπαϊωάννου Ιφιγένεια, Πετούμενου Ευαγγελία, Πατέλη ζωή, Σκέντζου Λένα Υπεύθυνη ομάδας: Γρατσάνου Αικατερίνη, (υπεύθυνη εργαστηρίου Πληροφορικής)
27. Οι ταξιδιώτες του Μουσικού Σχολείου Βέροιας - σποτ 2019 - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟΥ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Αρέσει σε 8
Το νέο ραδιοφωνικό σποτ παρουσίασης της νέας ραδιοφωνικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.
28. Ο πιο αδύναμος κρίκος - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΑΜΙΝΟΥ
Αρέσει σε 52
Ποιος γνωρίζει καλύτερα τον "Κούλα", το σημαντικότερο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Αλαμινού;

29. Ζωή σαν παραμύθι - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΑΧΑΙΑΣ
Αρέσει σε 16
Ο πολιτισμός του ανθρώπου... ένας ανθρώπινος πολιτισμός. Ο κύκλος της ζωής, ο γάμος, τα παιδιά, η ενηλικίωση, η χαρά, το γλέντι, η δημιουργία. Κι όλα αυτά σαν παραμύθι... μέσα από το παραμύθι.
30. Ζωή σαν παραμύθι - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΑΧΑΙΑΣ
Αρέσει σε 16
Η φωνή σου έχει δύναμη, η φωνή μας είναι δύναμη. Ας την υψώσουμε, ασπίδα κατά του μίσους.
31. TΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ - 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Αρέσει σε 50
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤ 1 ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 10 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΙΩΜΑΤΑ. ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΣΗ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΤΑ ΣΤΙΧΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ , ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ. ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΡΟΥΓΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΚΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ
32. TΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ - 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Αρέσει σε 50
Το μίσος μέσα στις λέξεις των ανθρώπων μπορεί να σπάσει τις καρδιές των ανθρώπων. Γι΄αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτό που λέμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε το μίσος να εισβάλει στις ψυχές μας και να προκαλέσει πόνο στους άλλους. Το τραγούδι συνέθεσαν οι μαθήτριες Αρναουτάκη Αναστασία και Φάκη Ζωή του 3ου Γυμνασίου Σερρών με στόχο τα λόγια τους να γίνουν ασπίδα ενάντια στη ρητορική του μίσους. Υπεύθυνη καθηγήτρια η φιλόλογος Ζέττα Βασιλική
33. Ο Λευκός Πύργος - 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού
Αρέσει σε 38
Ο Λευκός Πύργος ως σημαντικό μνημείο της Θεσσαλονίκης μέσα από τα μάτια των παιδιών. Ένα μήνυμα για τον σεβασμό της ιστορίας και της κληρονομιάς του τόπου μας.Ραδιοφωνικό σποτ από τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΣΤ1. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δελημπέη Ελένη (εκπ. Πληροφορικής)
34. Το σχολείο μου (1ο Δ.Σ. Ελευθερίου - Κορδελιού Θεσσαλονίκης) - 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού
Αρέσει σε 27
Το σχολείο ως σημαντική πολιτιστική κληρονομία των κατοίκων του Κορδελιού. Η σημασία του στην καθημερινή ζωή, στα όνειρα και στις προσδοκίες των κατοίκων από το 1924 εως σήμερα. Ραδιοφωνικό Σποτ του τμήματος ΣΤ2. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δελημπέη Ελένη (εκπ. ΠΛηροφορικής)
35. Το σχολείο μου (1ο Δ.Σ. Ελευθερίου - Κορδελιού Θεσσαλονίκης) - 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού
Αρέσει σε 27
Επειδή…"μόνο τα παιδιά ξέρουν τι ψάχνουν να βρουν", Οι Ταξιδιώτες Β2 (γυμνάσιο) του Μουσικού Σχολείου Βέροιας εμπνέονται εν έτει 2019 από τον Μικρό Πρίγκιπα, τον ήρωα του πιο αγαπημένου βιβλίου όλων των εποχών - το οποίο γεννήθηκε τη δύσκολη εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η ρητορική του μίσους ήταν στο αποκορύφωμά της επιχειρώντας να δώσει ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς. Ποιες εικόνες θα δηλητηρίαζαν την ψυχή του Μικρού Πρίγκιπα και ποια λόγια θα ηχούσαν παράφωνα στα αυτιά του, αν ερχόταν στον πλανήτη μας τη σημερινή εποχή; Με ποιους θα ένωνε τη φωνή του και ποιο μήνυμα θα έστελναν; Με ποιο μέσο θα μεταδιδόταν καλύτερα το μήνυμά τους στην ανθρωπότητα; Αυτά ήταν τα ερωτήματα που αποτέλεσαν αφορμή για προβληματισμό αλλά και για δημιουργική έκφραση. Με το τραγούδι τους, λοιπόν, οι Ταξιδιώτες Β2 του Μουσικού Σχολείου Βέροιας καλούν τον Μικρό Πρίγκιπα να δώσει σε όλους μας το πιο ισχυρό μήνυμα «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια...» μέσω του European School Radio, αναγνωρίζοντας τη δύναμη του ραδιοφώνου για την προώθηση του διαλόγου, της ανοχής και της ειρήνης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 2019. Έτσι τελειώνει το βιβλίο του ο Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ: «Μην μ' αφήσετε στην τόση μου θλίψη: γράψτε μου γρήγορα πως ξαναγύρισε...» ESR Μουσικού Σχολείου Βέροιας, 12 Απριλίου 2019 Αγαπημένε μας πιλότε, O ήρωάς σου ξαναγύρισε… Άκουσε το μήνυμά του μέσω του European School Radio…! Μουσική – Στίχοι: Οι Ταξιδιώτες Β2 του Μουσικού Σχολείου Βέροιας Φωνές: Κατερίνα Μπαντή, Ραφαέλα Μπίκα, Αρετή Ορδουλίδου, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Νέλη Παπακυρίτση, Ευτυχία Τσιφλίδου, Δήμητρα Τρέβλα Κιθάρα: Σοφοκλής Σαββίδης Φλάουτο: Χριστίνα Καλαϊτζή Πλήκτρα: Δήμητρα Τρέβλα Ντραμς: Κατερίνα Μπαντή Υπεύθυνοι καθηγητές - εμψυχωτές: Βασίλης Βαλαβάνης ΠΕ16 - Χαρά Σκουμποπούλου ΠΕ02
36. Φθιώτιδα - Η ιστορική αυτής μεγαλειότητα! - 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ
Αρέσει σε 87
Η αρρώστια του μίσους έχει προσβάλει μαθητές του σχολείου μας.... Επειγόντως πρέπει να κάνουμε κάτι για να την αντιμετωπίσουμε... Υπάρχει άραγε θεραπεία; Οι μαθητές της Δ2 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης έχουν κάτι να μας προτείνουν.

37. Φθιώτιδα - Η ιστορική αυτής μεγαλειότητα! - 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ
Αρέσει σε 87
Στα πλαίσια των μαθημάτων της Πληροφορικής και της Τοπικής Ιστορίας, οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 18ου Δ.Σ. Λαμίας ηχογράφησαν το παρακάτω μήνυμα για να προβάλλουν το ιστορικό τρίγωνο του τόπου τους, Θερμοπύλες - Αλαμάνα - Γοργοπόταμος. Συμμετείχαν και οι 21 μαθητές του τμήματος, τόσο στην σύνθεση του μηνύματος, όσο και στην ηχογράφηση. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί είναι οι Τάσση Παρασκευή, Πληροφορικός και Αλεξανδρή Στεργιανή, δασκάλα του τμήματος.

38. Τα παιδιά τραγουδούν! - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Αρέσει σε 101
Οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ τάξης του Δημοτικού σχολείου Κολυμβαρίου Χανίων μας προσκαλούν σε εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής. Μέσα από μια διαδικασία καταιγισμού ιδεών οι μαθητές συνέλεξαν λέξεις και φράσεις με θέμα τη μουσική παράδοση. Σχηματίστηκαν προτάσεις και ιδέες με τη βοήθεια της δασκάλας μουσικής και κατέληξαν σε ένα σενάριο-πρόσκληση σε εκδήλωση για τη μουσική παράδοση. Ακολούθησε η ηχογράφηση με τα απλά μεσα που διέθετε το σχολείο, το χτίσιμο με την ενεργή συμμετοχή μαθητών και τη συστηματική επεξεργασία του τελικού προϊόντος, ακολουθώντας πάντα τις προτάσεις και το γούστο των μαθητών.

39. Τα παιδιά τραγουδούν! - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Αρέσει σε 101
Η συμμετοχή του 1ου Γενικού Λυκείου Φαρσάλων στον διαγωνισμό " Κάν' το ν' ακουστεί Ραδιοφωνικό Σποτ 2019"

40. Δημοτικό Σχολείο Δένειας - Deneia Primary School
Αρέσει σε 29
Το διαφημιστικό σποτ αναφέρεται στο ακριτικό χωριό Δένεια της επαρχίας Λευκωσίας. Το χωριό αυτό έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά από τα προϊστορικά χρόνια.
41. Η νέα Βιβλιοθήκη μας - 1o DIMOTIKO KOZANIS (GEORGIOU KONTARI)
Αρέσει σε 60
Συμμετοχή στο διαγωνισμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης "Γ. Κονταρής" .Η μετεγκατάσταση της Κοβεδαρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης σε νέο υπερσύγχρονο κτίριο αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό και ιστορικό γεγονός για την περιοχή μας. Με αυτή την αφορμή οι μαθητές της ΣΤ' δημοτικού του σχολείου δημιούργησαν ένα ραδιοφωνικό σποτ . Το πρότζεκτ υλοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της γλώσσας και συγκεκριμένα στην ενότητα σχετική με τη διαφήμιση. Οι μαθητές συνέλεξαν πληροφορίες για τη βιβλιοθήκη, επισκέφθηκαν το χώρο, έγραψαν το κείμενο, διένειμαν ρόλους, το σκηνοθέτησαν και τέλος εκφωνήθηκε από τους ίδιους. Ο ρόλος της εκπαιδευτικού , ήταν ρόλος συντονίστριας, αρωγού της όλης προσπάθειας.

42. Η Ελλάδα μας, μια χορευτική αγκαλιά! - 1ο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ - ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑΡΑΣ Α.Ε.
Αρέσει σε 78
Ένα διαφημιστικό σποτ των μελών του Ομίλου Εφημερίδας και Δημοσιογραφίας του Δημοτικού των "Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα Α.Ε." αφιερωμένο στον ελληνικό πολιτισμό, τη λαϊκή παράδοση και τον παραδοσιακό χορό και τη μουσική.

43. Νερό ... νεράκι - 1ο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Α.Ε.
Αρέσει σε 44
Συμμετοχή του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας

44. Νερό ... νεράκι - 1ο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Α.Ε.
Αρέσει σε 44
Η παράγωγη έγινε από τα εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη και το θέμα της είναι λαϊκές παραδόσεις σε σχέση με το νερό. Yπεύθυνοι καθηγητές : Δαλαμάγκας Χρήστος, Πασχαλίδης Δημήτρης Πήραν μέρος οι μαθητές : Αναστασοπούλου Αθηνά, Κουκούλης Αχιλλέας, Λάγιου Κατερίνα, Μάρκου Λαμπρίνα, Παπαχατζή Μαριτίνα, Παρίδης Γιάννης, Γιάνναρος Ιωάννης - Ιάσονας, Κορονός Θάνος, Μπουφίκου Αγορίτσα, Μπραζιώτης Νίκος, Ξουρία Κλειώ, Φαρμάκης Βασίλης

45. Μαστίχα Χίου... το γιατροσόφι σας! - 26ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Αρέσει σε 722
1ο ΕΠΑΛ Διονύσου η φωνή μας ενάντια στο μίσος

46. Μαστίχα Χίου... το γιατροσόφι σας! - 26ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Αρέσει σε 722
Ένα σποτάκι το οποίο αποδεικνύει ότι η πολιτιστική κληρονομιά τρώγεται και... κάνει καλό! ΟΙ μαθητές του Δ1 τμήματος του 26ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Κανάκη Κωνσταντίνας και του καθηγητή Θεατρικής Αγωγής κ. Παπαδάκη Γεώργιου μας αναλύουν τις θαυματουργές ιδιότητες της Μαστίχας Χίου. Μουσική επένδυση "Ο Πυργούσικος" παραδοσιακός χορός της Χίου. Την αφίσα φιλοτέχνησε ο μαθητής Μητροφάνης Γεώργιος. Μοντάζ Δηλαβέρη Βασιλεία

47. "ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ" - 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Αρέσει σε 135
Η άυλη πολιτιστική κληρονομιά μας, δώρο ανεκτίμητο από τους προγόνους μας, τη μεταφέρουμε μέσα μας και δεν μπορούμε να την αρνηθούμε… μας κάνει πιο δυνατούς….. Οι μαθητές του Στ2 του 9ου Δημοτικού σχολείου Αγίου Δημητρίου έχουμε συνειδητοποιήσει την αξία της και θέλουμε να την κρατήσουμε για πάντα στην ψυχή μας. Είναι για μας… «τα πάντα» και «για πάντα» των προγόνων… Κείμενο: Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Στ2 Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Φέγγου Άντα Συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί: Καρεσιώτη Ευαγγελία, Λαμπιδώνη Νεκταρία Επιμέλεια αφίσας: Ανθή Λύγκα Ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Παπαδογιώργο για την παραχώρηση της μουσικής

48. "ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ" - 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Αρέσει σε 135
Συμμετοχή των μαθητών Γενικού Λυκείου Νέου Μαρμαρά στον διαγωνισμό τραγουδιού ‘’ κάν’ το ν’ ακουστεί’’ 2019 με θέμα: ‘’ η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους’’. Στίχοι: Βαγγέλης-Ραφαήλ Ρεβενικιώτης Σύνθεση: Ανδρονίκη Κουκιάλι Εκτέλεση: Ανδρονίκη Κουκιάλι, Δήμητρα Κολίτσα Ηχοληψία:Νίκος Ζέππος, Αλέξανδρος Λιτβίνωφ Επίσης συνέβαλαν οι μαθήτριες Μαρία Πέτρου, Δήμητρα Σταματικού και Πηνελόπη Αλβανού ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ κι άμα βρεθείς σε δύσκολη στιγμή τότε να μη διστάσεις να βγάλεις μία κραυγή Γιατί δεν σου αξίζει να μένεις στη σιγή αλλά να απαντάς σε κάθε προσβολή τη ρητορική του μίσους να σταματήσεις και τη φωνή σου για ασπίδα να κρατήσεις Βάλε ένα τέλος στην επιθετικότητα έχεις όπως όλοι μας αυτή την ικανότητα είσαι άνθρωπος και εσύ και αξίζεις την ισότητα Άσε τη ζωή σου να έχει μία ποιότητα έχεις όπως όλοι μας τα ίδια δικαιώματα Χ2 βάψε τη ζωή σου με πολύχρωμα χρώματα Ας αλλάξουμε αυτή την κοινωνία Για να μην υπάρχει πια η αλαζονεία ας ζήσουμε όλοι μας με την ευτυχία Χωρίς τον εχθρό της αγάπης που είν' η βία αυτός ο κόσμος μπορεί να βελτιωθεί αρκεί η καλοσύνη ποτέ να μη χαθεί το συνάνθρωπό μας απλά να τον σεβόμαστε και άσχημα ποτέ να μη φερόμαστε είσαι άνθρωπος και εσύ και αξίζεις την ισότητα Άσε τη ζωή σου να έχει μία ποιότητα έχεις όπως όλοι μας τα ίδια δικαιώματα Χ2 βάψε τη ζωή σου με πολύχρωμα χρώματα

49. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ - The Saint Barnabas School for the Blind
Αρέσει σε 63
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
50. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ - The Saint Barnabas School for the Blind
Αρέσει σε 63
O 2Π, ο Παγκόσμιος Πολίτης της Action Aid και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Κληματιάς ηχογραφούν στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, 17 τρόπους για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος!
51. Πάμε Σολέα - Evrychou Primary School
Αρέσει σε 39
Το Game Review, είναι μια εκπομπή, όπου ένας μαθητής σας παρουσιάζει σύντομα ένα βιντεοπαιχνίδι και σας λέει την άποψη του. Πηγές: Unboxholics IGN Greece
52. Πάμε Σολέα - Evrychou Primary School
Αρέσει σε 39
Συμμετοχή του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ευρύχου στον Διαγωνισμό "Κάν' το ν' ακουστεί" 2018 με θέμα "Δημιουργώντας για την Πολιτιστική μας Κληρονομιά''. Το ραδιοφωνικό μήνυμα εκφωνούν παιδιά της Β΄ τάξης. Όλα τα παιδιά της τάξης ασχολήθηκαν με τη συγγραφή του ραδιοφωνικού μηνύματος το οποίο εξυμνεί τις φυσικές ομορφιές και τον πολιτιστικό πλούτο των χωριών της Σολέας, στην επαρχία Λευκωσίας. Προσκαλεί τον επισκέπτη σε μια μοναδική περιδιάβαση στην περιοχή από την οποία θα αποκομίσει ανεπανάληπτες εμπειρίες.
53. Φθιώτιδα, η ιαματική αυτής μεγαλειότητα. - 13ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ
Αρέσει σε 72
Οι μαθητές της Ε΄ τάξης στο 13ο Δ.Σ. Λαμίας προβάλλουν την ιαματική κληρονομιά της Φθιώτιδας, παρουσιάζοντας κάποιες από τις ιαματικές πηγές του τόπου τους και τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην υγεία του ανθρώπου. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί είναι η Τάσση Παρασκευή, πληροφορικός και η Φούντα Ιωάννα, δασκάλα του τμήματος.

54. Προάγω τον πολιτισμό του τόπου μου...με το βλέμμα στην Ευρώπη!!! - 45ο Δημοτικό σχολείο Πατρών
Αρέσει σε 7
Η Στ΄ τάξη του 45ου Δημοτικού Πατρών σε ένα σποτάκι για την Ελληνική πολιτιστική συμμετοχή στο πολιτισμικό Ευρωπαϊκό τοπίο...

55. Προάγω τον πολιτισμό του τόπου μου...με το βλέμμα στην Ευρώπη!!! - 45ο Δημοτικό σχολείο Πατρών
Αρέσει σε 7
ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤ1 ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥΣ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΓΚΟΛΕΜΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΕΛΕΝΗ ΒΟΡΕΙΝΑΚΗ..ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ -ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΄΄Ξέρω να λέω ,,οχι..΄΄ της κ. Χριστίνας Ρασιδάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος,

56. Τα δικά μου... - 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Αρέσει σε 65
Ραδιοφωνικό μήνυμα από τους μαθητές της Στ τάξης του 15ου Δημοτικού Αγίου Δημητρίου Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μπανανή Ευδοξία, Κουλούρη Σπυριδούλα, Ξερούλη Αγγελική ΤΙΤΛΟΣ: Τα δικά μου... Κείμενο: Το δικό μου παρελθόν φώτισαν οι Καρυάτιδες και η Ολυμπιακή Φλόγα Τη δική μου φιλοσοφία την έγραψαν ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης Τους δικούς μου θησαυρούς ύψωσαν στο Βρετανικό Μουσείο Τη δική μου γλώσσα σφυριλάτησαν ο Όμηρος, ο Καζαντζάκης, ο Καβάφης και ο Ελύτης Τη δική μου γη υπερασπίστηκαν ο Κολοκοτρώνης και η Μαντώ Το δικό μου τραγούδι αντηχεί από την Κρήτη ως τον Έβρο... από το Αιγαίο μέχρι την Ήπειρο Το δικό μου θέατρο γέννησε ο διθύραμβος και ανέδειξε ο Κουν Τη δική μου μουσική συνέθεσαν ο Μάντζαρος, ο Σαμάρας, ο Θεοδωράκης και ο Χατζιδάκις Τη δική μου ιστορία έγραψαν ο λαός της Σμύρνης και τα παιδιά του Πολυτεχνείου Τα δικά μου όνειρα ζωγράφισαν ο Λύτρας, ο Μόραλης και ο Τσαρούχης Όλα αυτά τα δικά μου είναι ο πολιτισμός μου! Μουσική: Σταύρος Λάντσιας Piano Trio - Νυχτερινός Περίπατος (Μάνος Χατζιδάκις)

57. Οι προθέσεις κι η Ελλάδα - 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Αρέσει σε 53
Σε αυτήν την αβέβαιη εποχή που ζούμε είναι πολυ σημαντική η πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά δε πρέπει να σταθούμε μόνο εκεί. Πρέπει να εξελιχθούμε και να στηριχτούμε στη νέα Ελλάδα και στους νέους της. Καλές οι προθέσεις αλλά δεν αρκούν...

58. Η αρχαιοκαπηλία κι εμείς - ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Αρέσει σε 116
Η αρχαιοκαπηλία εξελίσσεται σε μάστιγα παγκοσμίων διαστάσεων. Η προστασία των αρχαίων μνημείων μας είναι υπόθεση όλων μας. Η ζωή μας, η ταυτότητά μας, το μέλλον μας, βασίζονται πρώτα στο παρελθόν και δεν επιτρέπεται να χάνονται μέσα από τα χέρια μας όλα εκείνα τα στοιχεία του πολιτισμού μας που μας κάνουν να διαφέρουμε και να ξεχωρίζουμε από τον υπόλοιπο κόσμο.

59. Ελλάδα ξεχωριστή - Εκπαιδευτήρια Αργύρη-Λαιμού
Αρέσει σε 31
Η Ελλάδα είναι ξεχωριστή και αξίζει κάποιος να την επισκεπτεί.

60. Ελλάδα ξεχωριστή - Εκπαιδευτήρια Αργύρη-Λαιμού
Αρέσει σε 31
ιστορίες, παραμύθια, νέα για τη ζωή γεμάτα μουσική

61. Ε ρε γλέντια! - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Αρέσει σε 33
Έτσι όπως μόνο ο Καραγκιόζης μπορεί να μας τα πει... Εκφωνεί και παίζει μπουζούκι ο μαθητής της ΣΤ τάξης του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών Άλκης Πάβης. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ράνια Τσαμτσούρη, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
62. Ε ρε γλέντια! - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Αρέσει σε 33
Αγαπητοί ακροατές, Την Κυριακή 17 Μαρτίου και για 4 Κυριακές ακούστε την εκπομπή «Κάν’το ν’ ακουστεί …στον αέρα», όπου θα ακουστούν οι συμμετοχές των σχολείων που υποβλήθηκαν για τον διαγωνισμό «Κάν’το ν’ ακουστεί 2019», με θέμα: ‘Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους’. Παλιοί και νέοι παραγωγοί του European School Radio θα σας μεταφέρουν τον παλμό αλλά και όλα τα νέα τόσο του διαγωνισμού όσο και του φεστιβάλ!
63. Έμαθες τα νέα?... Σ’αγαπάω… μ’ακούς? - 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αρέσει σε 243
Η Μαρίζα προσπαθεί να συντονιστεί στον αγαπημένο της ραδιοφωνικό σταθμό όταν ξαφνικά ακούει το διαφημιστικό σποτ της τάξης της. Εκείνη και οι συμμαθητές της διαφημίζουν στο ραδιόφωνο την συμμετοχή του σχολείου τους στον διαγωνισμό του European School Radio.Τηλεφωνεί αμέσως στην φίλη της που μένει πια μόνιμα στην Αγγλία για να της πει τα νέα! Η τάξη της έχει φτιάξει ένα τραγούδι, ένα λογοτεχνικό κολάζ εμπνευσμένο από στίχους σπουδαίων Ελλήνων ποιητών και τα παιδιά έχουν συνθέσει τη δική τους μουσική… «Στην Ακρόπολη επάνω… Και ρωτάω τα κύματα… Σ’αγαπάω… μ’ακούς?» Με την διαδικασία του καταιγισμού ιδεών και την παρότρυνση της εκπαιδευτικού των Αγγλικών κας Μέξη Μαρίας, το σύνολο των μαθητών του ΣΤ2 του 11ου Δ.Σ Πειραιά, επέλεξε το περιεχόμενο του ραδιοφωνικού διαφημιστικού μηνύματος που περιγράφεται παραπάνω στην ώρα των Αγγλικών, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα προωθηθεί καλύτερα η συμμετοχή του τραγουδιού που συνέθεσαν τα παιδιά και η μουσικός τους, με τίτλο «Μια Μακρινή Αγάπη». Καλή Επιτυχία!
64. Έμαθες τα νέα?... Σ’αγαπάω… μ’ακούς? - 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αρέσει σε 243
Την εξέλιξη της ξένης αγγλόφωνης μουσικής με την πάροδο του χρόνου από το 1980 μέχρι σήμερα, παρουσιάζουν οι μαθήτριες της Β΄τάξης ΓΚΟΡΓΚΟΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΔΡΑΚΑ ΛΙΑΝΑ, ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΗΡΩ, ΚΑΤΣΑΜΠΗ ΑΝΝΑ, ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΣΚΟΥΝΤΖΗ ΜΑΡΙΑ,ΦΥΣΕΚΗ ΙΩΑΝΝΑ.
65. Της γιαγιάς μας η ιστορία - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ
Αρέσει σε 53
Η εκπομπή ασχολείται με τη φιλία στη ζωή μας και είναι μια παραγωγή τριών μαθητριών Λυκείου που είναι συμμαθήτριες και φίλες.

66. Της γιαγιάς μας η ιστορία - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ
Αρέσει σε 53
Μια φορά κι έναν καιρό... Οι μαθητές των Α και Β Τάξεων Δημοτικού Σχολείου Στρατονίκης δημιούργησαν αυτό το ραδιοφωνικό μήνυμα για της γιαγιάς τους την ιστορία... Η προφορική παράδοση και τα λαϊκά παραμύθια είναι πολιτιστικός πλούτος της γλώσσας και της λαογραφίας. Είναι ζωντανά στις μνήμες των μεγάλων, που τα άκουγαν από παλιά...

67. Τόπος πολιτισμού - Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού
Αρέσει σε 344
Από τη λαϊκή παράδοση του Βελβεντού, στην Ελλάδα τη χώρα του πολιτισμού.

68. Τόπος πολιτισμού - Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού
Αρέσει σε 344
Οι Ταξιδιώτες του Μουσικού Σχολείου Βέροιας απαγγέλλουν πρωτότυπες ποιητικές δημιουργίες τους και τις συνοδεύουν με μουσική LOFI εμπνεόμενοι από το ποίημα του Ζακ Πρεβέρ "Βγαίνοντας απ΄ το σχολειό". Αξιοποιώντας τις τεχνικές της αυτόματης γραφής πραγματοποίησαν το δικό τους «υπερρεαλιστικό» ταξίδι. Άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη και με διάθεση δημιουργικότητας συνέθεσαν τα δικά τους ποιήματα - φυγή από ό,τι τους καταπιέζει ταξιδεύοντας με το αγαπημένο τους μουσικό όργανο και μετατρέποντας το σε μεταφορικό μέσο. http://kaitamualastilogotexniamsb.blogspot.com/2018/10/blog-post_21.html

69. H Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας (γνωστή και ως «Παλαιά Φιλαρμονική») - 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας
Αρέσει σε 13
H Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας (γνωστή και ως «Παλαιά Φιλαρμονική»), ιδρύθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1840 και είναι ο παλαιότερος μουσικοεκπαιδευτικός οργανισμός στην Ελλάδα. Ο αρχικός σκοπός των ιδρυτών του ήταν η δημιουργία μιας πλήρους μουσικής ακαδημίας, παρόμοιας με εκείνες της γειτονικής Ιταλίας. Με τον τρόπο αυτό επιχειρήθηκε να δοθεί βιώσιμη λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα, δηλαδή την απουσία μιας παιδαγωγικά πλήρους μουσικής σχολής, η οποία θα προσέφερε στους Κερκυραίους μουσική εκπαίδευση, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, ηλικίας, φύλου και γενικής παιδείας. Στο σημείο αυτό πρέπει να ειπωθεί ότι πριν το 1840 στην Κέρκυρα πρόσβαση στη μουσική εκπαίδευση είχαν είτε άτομα που μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό έξοδο της πρόσληψης ενός ιδιώτη μουσικοδιδασκάλου είτε τα μέλη των άτυπων επαγγελματικών μουσικών συντεχνιών του νησιού. Ο δεύτερος ήταν και ο μόνος τρόπος μέσω του οποίου μπορούσε κανείς να αποκτήσει (ημι)επαγγελματική μουσική κατάρτιση.

70. Παροιμίες - 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής
Αρέσει σε 44
Οι παροιμίες αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας

71. Παροιμίες - 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής
Αρέσει σε 44
Το ραδιοφωνικό μήνυμα των μαθητών του Γυμνασίου Ρεντίνας υπενθυμίζει σε όλους μας ότι τα σπουδαιότερα πράγματα στη ζωή δεν τα βλέπουμε με τα μάτια αλλά με την καρδιά.

72. Αρχαιοκαπηλία - 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής
Αρέσει σε 35
Οι αρχαιότητες είναι κληρονομιά του κάθε λαού και πρέπει να εκτίθενται στα μουσεία του τόπου που έχουν βρεθεί. Εκεί θα μπορούν να τις θαυμάζουν και να τις μελετούν όλοι οι λαοί.

73. Αρχαιοκαπηλία - 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής
Αρέσει σε 35
Οι Radio Bita τραγουδούν τη δύναμη της αγάπης, για να γίνουν τα λόγια τους ασπίδα τους στη ρητορική του μίσους. Γιατί η Αγάπη είναι φως που σχέσεις ξαναχτίζει.. Δίνει μια ευκαιρία, ένα δώρο για να σβήσουν τα λόγια του μίσους και της βίας. Οι Radio Bita, οι μαθητές της Β΄ τάξης, στο Μαθητικό Ραδιόφωνο!!! Στο European School Radio!!! Εκπαιδευτικοί που συνεργάστηκαν: Ελένη Ταγκάλου, Κωνσταντίνα Μπακογιάννη Ρίκα Μακρίδη, Ελευθερία Σαμπατακάκη Σύνθεση, Προγραμματισμός - ενορχήστρωση: Βαγγέλης Βασιλείου Ηλεκτρικές κιθάρες: Παντελής Κλήμης Σχεδιασμός αφίσας: Δέσποινα Ζδάγκα

74. Άσε πια τα λόγια - 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Αρέσει σε 8
Συμμετοχή Νο1 του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας στο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος "Κάν' το ν' ακουστεί" 2018
75. Άσε πια τα λόγια - 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Αρέσει σε 8
ΤΟ 1 δημοτικό σχολείο Κω παίρνει μέρος στο διαγωνισμό "κάντο να ακουστεί 2019" με το τραγούδι ¨Οι Ουφ και οι Φου". Το τραγούδι μιλάει για δύο εντελώς διαφορετικές χώρες , με εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους που ξαφνικά ξεκινάνε πόλεμο μεταξύ τους και καταλήγουν να καταστρέψουν κάτι πολύ πολύτιμο και για τους δύο.
76. Τι είναι η πολιτιστική κληρονομιά; - 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Αρέσει σε 8
Συμμετοχή Νο2 του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας στο διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος "Κάν' το ν' ακουστεί" 2018
77. Τι είναι η πολιτιστική κληρονομιά; - 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Αρέσει σε 8
Ένα τρυφερό και ευαίσθητο τραγούδι γεμάτο φως, χρώματα και ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. Το μονοπάτι που προτείνεται είναι δύσκολο. Περνάει μέσα από το σκοτάδι και εναντιώνεται στην κακή πλευρά του εαυτού μας για να μας οδηγήσει τελικά στο ... ΦΩΣ! Το τραγούδι δημιούργησαν η Χρυσούλα Οικονομίδη και ο Μάριος Λιναρδάτος, μαθητές της Β΄ Λυκείου. Στίχοι: Χρυσούλα Οικονομίδη Μουσική και ενορχήστρωση : Μάριος Λιναρδάτος Ερμηνεία: Χρυσούλα Οικονομίδη και Μάριος Λιναρδάτος Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο Exceptional Mastering.
78. ΦΛΑΝΔΡΩ - Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Ριζαρείου Σχολής
Αρέσει σε 15
Την συγκινητική ιστορία της Φλανδρώς επιλέγουν να μας αφηγηθούν οι μαθήτριες της Β' Λυκείου Παναγιώτα Καρανικόλα και Φρειδερίκη Καραμπατάκη. Πρόκειται για την πανάρχαια θαλασσινή ιστορία της γυναίκας που έγινε βράχος γιατί δεν άντεξε το χαμό του άνδρα της που τον πήρε η θάλασσα, θυμίζοντας στις γυναίκες των ναυτικών στο πέρασμα των αιώνων πως δεν πρέπει να τα βάζουν με τη θάλασσα. Η ιστορία παραδίδεται από στόμα σε στόμα μέσα στο χρόνο και καταγράφεται στο διήγημα του Αλ. Παπαδιαμάντη "Το Αγνάντεμα".

79. Έχεις ταυτότητα - 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ
Αρέσει σε 580
Σκοπός του μηνύματος είναι ν΄αναδείξουμε το βάθος της ελληνικής παράδοσης, την ομορφιά και το μεγαλείο της και το χρέος μας για τη συνέχειά της. Το τελικό προϊόν προέκυψε ύστερα από συζήτηση και μελέτη σχετικών κειμένων στην τάξη, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, ενώ η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο παραπάνω εγχείρημα περιορίστηκε στο ρόλο του «εμψυχωτή- καθοδηγητή», προκειμένου ν΄αναδειχθεί η πρωτοβουλία των μαθητών. Στην παραπάνω προσπάθεια συνεργάστηκαν οι μαθητές: Εκφώνηση- ερμηνεία: Σχίζα Σοφία ( Γ΄ Τάξη). Τεχνική υποστήριξη και ηχογράφηση: Αβανίδης Κωνσταντίνος, Κουτσομπίνας Κωνσταντίνος( Γ΄Τάξη). Τοπουζίδου Ζωή (Καθηγήτρια πληροφορικής). Υπεύθυνοι καθηγητές: Αμφιλοχιάδου Ελισάβετ ΠΕ2 Καραγιαννίδου Μαρίνα ΠΕ2 Βρακάς Γεώργιος ΠΕ3

80. Ο κόσμος είναι στα χέρια μας - 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟY
Αρέσει σε 46
Η κοινή ευρωπαϊκή πολιτισμική ταυτότητα, η συνέχειά της στο χρόνο αλλά και η δυναμική του μέλλοντος μέσα από το βλέμμα μαθητών της Α’ Γυμνασίου. Συλλογική εργασία 12 μαθητών. Η ιδέα, η σύνθεση και εκφώνηση του μηνύματος καθώς και η επιλογή και εκτέλεση των μουσικών κομματιών του υπόβαθρου έγινε από τους μαθητές κατά τη διάρκεια τακτικών συναντήσεων. Οι καθηγητές Οικιακής Οικονομίας, Μουσικής και Πληροφορικής βοήθησαν στο συντονισμό και σε τεχνικά θέματα της παραγωγής του ραδιοφωνικού μηνύματος.

81. Tαξίδι στη γη της Καππαδοκίας - Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Ριζαρείου Σχολής
Αρέσει σε 10
Λέξεις, χρώματα, ήχους και θρύλους μια γης που έχει συνδέσει το όνομά της με το Βασίλειο Διγενή Ακρίτα στο απώτερο παρελθόν και που σημάδεψε βαθιά το Γιώργο Σεφέρη στο πρόσφατο παρελθόν, μοιράζονται μαζί μας οι μαθητές της Β' Λυκείου Μαρία Αυγερινού και Άγγελος Τζήκας. Την αφήγηση συνοδεύει ο "χορός των μαχαιριών", παραδοσιακό τραγούδι της καππαδοκικής γης. Καλό σας ταξίδι!

82. ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ 1 - ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αρέσει σε 34
Οι ξεχωριστές παραδοσιακές αφηγήσεις του Αντώνη και της Ειρήνης μας ταξιδεύουν στα παραδοσιακά μυστικά μονοπάτια της Κρήτης και του Σουφλίου. Ας ακούσουμε τις ιστορίες που "κληρονόμησαν" από τις γιαγιάδες τους!

83. ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ 2 - ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αρέσει σε 28
Ας ταξιδέψουμε στη λίμνη Κερκίνη και στη φιλόξενη Κοζάνη μέσα από τις ζωηρές περιγραφές της Ρένιας και του Έκτορα. Δυνατές εμπειρίες και πολύτιμα βιώματα από την παιδική τους ηλικία!

84. ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ 2 - ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αρέσει σε 28
Το μήνυμα αυτό δημιουργήθηκε από τα παιδιά του 22ου Νηπιαγωγείου Ρόδου για τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό «Καν΄το ν΄ ακουστεί 2019» με θέμα" Η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους."

85. That's all Greek to me! - Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης
Αρέσει σε 26
Greeks, the great nation!

86. That's all Greek to me! - Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης
Αρέσει σε 26
Διάφορα τραγούδια για γυναίκες...

87. Οι ρίζες μας - ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ)
Αρέσει σε 59
Η συμμετοχή του σχολείου μας (Γυμνάσιο Αιτωλικού) στο μαθητικό διαγωνισμό Ραδιοφωνικού μηνύματος 2018 Δημιουργώντας για την πολιτιστική μας κληρονομιά.

88. Οι ρίζες μας - ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ)
Αρέσει σε 59
"Ο ρατσιστής δεν κάνει διακρίσεις." "Ακόμα κι αν είσαι πετυχημένος, μπορεί να πέσεις θύμα ρατσισμού." "Ένα κομμάτι ρατσισμού υπάρχει, ίσως, σε όλους μας." "Η παραδοχή είναι η αρχή για την αλλαγή."

89. ΚΟΚΚΙΝΟΠΕΖΟΥΛΑ - Geri Gymnasium
Αρέσει σε 103
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της β΄ και γ΄ τάξης του Γυμνασίου Δολιανών, αφού αναζήτησαν πληροφορίες για τη ρητορική του μίσους, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ραδιοφωνικό μήνυμα για να γίνουν τα λόγια τους ασπίδα στη γλώσσα του μίσους που τόσο εύκολα μπόρεσαν να αναγνωρίσουν στις καθημερινές τους συναναστροφές. Ο λόγος του μίσους έρχεται να αναμετρηθεί με τον αντίλογο των παιδιών και το μήνυμα είναι σαφές! Ας ξεριζώσουμε όλοι μαζί τα λόγια του μίσους!

90. ΚΟΚΚΙΝΟΠΕΖΟΥΛΑ - Geri Gymnasium
Αρέσει σε 103
Η Κοκκινοπεζούλα είναι ένας ιδιαίτερος – όχι και τόσο γνωστός - χώρος περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που βρίσκεται στο χωριό Μιτσερό σε απόσταση 28 χιλιομέτρων περίπου νοτιοδυτικά από τη Λευκωσία. Η κόκκινη λίμνη είναι αποτέλεσμα της εξόρυξης μεταλλευμάτων στην περιοχή του μεταλλείου Κοκκινοπεζούλας που βρίσκεται δίπλα τα οποία έχουν χρωματίσει το νερό κόκκινο. Έπειτα από μια νεροποντή, δημιουργούνται ρυάκια αλλάζοντας το κόκκινο χρώμα της λίμνης δημιουργώντας κίτρινες και πορτοκαλί αποχρώσεις. Λόγω της υψηλής οξύτητας του νερού δεν μπορεί να αναπτυχθεί κανένας ζωντανός οργανισμός. Ευτυχώς όμως τα τελευταία χρόνια άρχισαν να αναπτύσσονται δέντρα γύρω από τη λίμνη δημιουργώντας έτσι πνεύμονα πρασίνου. Κατά την περίοδο του 1950 παρόλο που οι συνθήκες εργασίας στα ανθρακωρυχεία ήταν εξαντλητικές και επικίνδυνες, αποτελούσε μια λύση για αρκετό κόσμο που αναζητούσε έστω ένα μεροκάματο για να ζήσει την οικογένεια του. Από τότε καταγράφηκε για πρώτη φορά η παροιμιώδης φράση ''έσσιει κούσπον στο Μιτσερό' ' – αλλά χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα - δηλώνοντας την προτροπή για εύρεση εργασίας στο μεταλλείο του χωριού ή την απαρέσκεια κάποιου να πληρώσει για κάτι μεγαλύτερη αξία από την πραγματική. Πολλοί μεταλλωρύχοι εξαιτίας της μόλυνσης των πνευμόνων τους από τη σκόνη (πνευμοκονίαση) βρήκαν βασανιστικό θάνατο. Το μήνυμα αυτό έχει σκοπό να προσελκύσει τους ντόπιους και ξένους τουρίστες να επισκεφτούν και να δουν από κοντά την Κόκκινη Λίμνη και το Μεταλλείο και να γνωρίσουν την ιστορία και την περιβαλλοντική ιδιαιτερότητα του χώρου.

91. Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΚΙΛΚΙΣ - ΕΕΕΕΚ ΚΙΛΚΙΣ
Αρέσει σε 50
Ένα κοινωνικό μήνυμα του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς για την καταπολέμηση της κοινωνικής απόρριψης για τη διαφορετικότητα, με αφορμή τη συνύπαρξη και την κοινωνική ένταξη στην περιοχή μας των παιδιών των προσφύγων.
92. Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΚΙΛΚΙΣ - ΕΕΕΕΚ ΚΙΛΚΙΣ
Αρέσει σε 50
Ένα Ινδιάνικο ρητό λέει ότι μέσα στο καθένα υπάρχουν δύο λύκοι που μαλώνουν, ο ένας τρέφεται με αρνητικά συναισθήματα και ο άλλος με θετικά συναισθήματα. Κερδίζει τη μάχη εκείνος τον οποίο ταίζουμε. Μόνο όταν τα βρείς με τον εαυτό σου, θα μπορέσεις να επικοινωνήσεις πραγματικά με τους άλλους . Τα συναισθήματα μας, αυτά που τουλάχιστον εντοπίζουμε και αναγνωρίζουμε είναι τόσα πολλά που τις περισσότερες φόρες γίνονται κόμποι. Συζήτησε.. Εξωτερίκευσε... Αποδέξου τα δικά σου συναισθήματα .. Ναι πρέπει να λυθούν οι κόμποι. Σχολείο Λύκειο Παλλουριώτισσας Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Άννα Γιαγκουλλή Μούζουρα Μαθητές : Άγγελος Χ΄΄Στεφάνου Γ΄Λυκείου Μύρια Παπαδοπούλου Β΄ Λυκείου
93. Πάταξον μεν, ψήφισον δε! - 5ο Γενικό Λύκειο ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Αρέσει σε 26
Η γλώσσα αποτελεί κλειδί στον πολιτισμό. Έχει φανερά και... κρυφά νοήματα! Γνωρίζουμε παροιμιώδεις φράσεις της γλώσσας μας και εκφραζόμαστε με αυτές.

94. Ποιητάρηδες - Γυμνάσιο Καλογερόπουλου
Αρέσει σε 21
Το σχολείο μας λαμβάνει μέρος στο φετινό διαγωνισμό «Κάν΄ το ν΄ ακουστεί 2018» με δυο (2) συμμετοχές. Σκοπός της δράσης μας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου μας. Η άυλη πολιτιστική κληρονομιά δεν υπάρχει πάντοτε καταγεγραμμένη γι΄ αυτό και μπορεί πιο εύκολα να ξεχαστεί μέσα από την πάροδο των χρόνων. Στα πλαίσια του φετινού διαγωνισμού «Δημιουργώντας για την πολιτιστική μας κληρονομιά» δόθηκαν στους μαθητές/τριες οι θεματικές ενότητες και αφού κατανόησαν τη σημασία της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς αποφάσισαν να συνδράμουν με τα δικά τους μηνύματα σαν κληροδότημα προς τη νέα γενιά. Η 1η ομάδα επέλεξε σαν θέμα της την παράδοση των ποιημάτων των ποιητάρηδων της Κύπρου μας και με βάση την τεχνοτροπία και στιχουργική τους δημιούργησαν τα δικά τους ποιήματα με θέμα τον έρωτα έτσι ώστε να καταστήσουν γνωστή την τέχνη του ποιητάρη με σκοπό τη συνέχιση της μέσα στο χρόνο. Η 2η ομάδα ασχολήθηκε με το θέμα της λαϊκής παραδοσιακής ιατρικής που κι΄ αυτή τείνει να εκλείψει στις μέρες μας, με σκοπό τη γνωστοποίηση, τη διάδοση και τη συνέχεια της. Ευελπιστούμε ότι η δική μας συμμετοχή θα εμπνεύσει και άλλα παιδιά να ασχοληθούν ιδιαίτερα με το θέμα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς αφού το θεωρούμε και το πιο ευάλωτο στην εποχή που διανύουμε, της κοινωνικής δικτύωσης, του διαδικτύου και της αποξένωσης των νέων από κάθε τι που συνδέεται με την παράδοση του τόπου μας.
95. Το ρεμπέτικο ως μνημείο της παγκόσμιας άυλης κληρονομιάς. - ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Αρέσει σε 26
Το ταξίδι του ρεμπέτικου και η ανεκτίμητη αξία του για τον Έλληνα και τη συνέχιση της πολιτιστικής του κληρονομιά. Καθηγητές: Λιούτα Γεωργία, Τριανταφύλλου Βησσαρίων, Ψυχομάνη Ελευθερία Μαθητές: Αγγελάκη Ζωή-Μαρία, Βολιώτη Ειρήνη, Γαβριήλ Αντωνία, Εφραιμίδη Κλεονίκη-Παυλίνα, Ζαβού Αλεξάνδρα-Μαρία, Κοσμά Αναστασία, Μεταξιώτη Αικατερίνη
96. Το ρεμπέτικο ως μνημείο της παγκόσμιας άυλης κληρονομιάς. - ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Αρέσει σε 26
Η συμμετοχή του 1ου ΓΕ.Λ. Κιλκίς στον διαγωνισμό 2019. Ο εκφοβισμός από τις σχολικές τάξεις και τα θρανία, διευρύνεται στην κοινωνία. Η φωνή των νέων μπορεί και πρέπει να σταματήσει αυτή την πορεία.
97. Από τα ξένα που βρεθώ, μηνύματα σου στέλνω - ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΖΑΝΝΕΙΟ
Αρέσει σε 134
Ένα παραδοσιακό τραγούδι με τίτλο: "Από τα ξένα που βρεθώ, μηνύματα σου στέλνω"
98. BETTE KEAT - Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών
Αρέσει σε 128
Η ραδιοφωνική ομάδα ΒΕΤΤΕ του ΚΕΑΤ συμμετέχει στον Διαγωνισμό Κάν' το Ν΄Ακουστεί 2018 με ένα ραδιοφωνικό μήνυμα γεμάτο λαϊκές παροιμίες και χιούμορ! Μείνετε συντονισμένοι!

99. Ξάνθη: το στολίδι της Ελλάδας - ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗ - ΑΞΙΟΝ
Αρέσει σε 109
Η Δευτέρα Τάξη (Β) του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου Ικαρίαςσυμμετέχει στον διαγωνισμό με το τραγούδι "Αγάπα με λιγάκι"
100. Ξάνθη: το στολίδι της Ελλάδας - ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗ - ΑΞΙΟΝ
Αρέσει σε 109
Συμμετοχή του γυμνασίου ΑΞΙΟΝ στον διαγωνισμό "Καν' το ν' ακουστεί". Το σποτάκι μας αποτελεί μια σύντομη περιήγηση στην γραφική πόλη της Ξάνθης με την παρουσίαση των βασικότερων γνωρισμάτων και συνηθειών των κατοίκων της. Στο σποτ αξιοποιήθηκε το τραγούδι ενός τοπικού καλλιτέχνη.
101. Ταξίδι στα Τρίκαλα - 6ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
Αρέσει σε 40
Η Μυρτώ, η Φαίη, η Αγγελική και η Μαριάννα προσαρμόζουν ένα ποίημα του Καβάφη στο ταξίδι για τα Τρίκαλα

102. Ταξίδι στα Τρίκαλα - 6ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
Αρέσει σε 40
Τα παιδιά της Ε' τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου μας καλούν με μια φωνή να αφήσουμε το μίσος και να γίνουμε όλοι μια παρέα σε μία πλατεία. Τραγούδι: τα παιδιά της Ε' τάξης. Επιμέλεια τραγουδιού: Πασιώτη Μαρίνα. Ηχογράφηση στο χώρο του σχολείου από τον Διευθυντή: Πανταζή Αντώνιο

103. Αχ, η Ελλάδα μας! - ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΣ
Αρέσει σε 101
Ραδιοφωνικό σποτ αφιερωμένο στην ομορφιά και τον πλούτο της Ελλάδας. Για το σποτ εργάστηκαν οι μαθητές: Κείμενα-παραγωγή: Ζήσης Τζίφας - Κρατήρας Συμμετέχουν: Παρασκευοπούλου Μελίνα, Παυλακούδη Ευαγγελία, Πίος Μάριος, Τσακόγιας Αθανάσιος, Τσιμπερίδης Βελησσάριος, Χατζηνικολάου Ελένη.
104. Αχ, η Ελλάδα μας! - ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΣ
Αρέσει σε 101
Συμμετοχή του Γυμνασίου Πλατυκάμπου Λάρισας στον διαγωνισμό “ Κάν’ το ν’ ακουστεί ” 2019 με θέμα “Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους”. Οι μαθητές, με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, προχώρησαν στη σύνθεση ενός τραγουδιού που έχει ως κύριο στόχο να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει τους ακροατές σχετικά με τη ρητορική του μίσους. Το μήνυμα του τραγουδιού; Οι λέξεις δεν πρέπει να πληγώνουν αλλά να εκφράζουν αγάπη. Γι᾿ αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι. Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Πλατυκάμπου, κάνοντας πράξη τις αξίες της συνεργασίας και της ομαδικότητας, δημιούργησαν ένα τραγούδι που προτείνει την αλληλοκατανόηση και τον σεβασμό. Σε όλη αυτήν την προσπάθεια η κ. Παρασίδου Έλσα, καθηγήτρια μουσικής, είχε συντονιστικό και εμψυχωτικό ρόλο αφού τη δημιουργία και την ολοκλήρωση του τραγουδιού ανέλαβαν οι μαθητές, τόσο σε στιχουργικό όσο και σε μουσικό επίπεδο. Υπεύθυνοι καθηγητές: Παρασίδου Έλσα, Χατζηνικολούλη Αποστολία Μαθητές: Πιτσιάβα Μαρία (φωνητικά), Λάμαρη Γεωργία (φωνητικά), Μπογανοσοπούλου Ζωή (φωνητικά), Μπαλαμπάνος Θάνος (βιολί), Αλεξάνδρα Γκασδρόγκα (σύνθεση, πιάνο) , Δανάη Παναγιώτου (φωνητικά) , Κατερίνα Παρασκευά (φωνητικά, στίχοι)
105. Πες όχι στο μίσος... - Εκπαιδευτήρια Αθηνά
Αρέσει σε 3
Ραδιοφωνικό μήνυμα κατά του μίσους...
106. FROURIO - Εκπαιδευτήρια Αθηνά
Αρέσει σε 3
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΦΗΝΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
107. Λαϊκή Ιατρική - Γυμνάσιο Καλογερόπουλου
Αρέσει σε 94
Το σχολείο μας λαμβάνει μέρος στο φετινό διαγωνισμό «Κάν΄ το ν΄ ακουστεί 2018» με δυο (2) συμμετοχές. Σκοπός της δράσης μας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου μας. Η άυλη πολιτιστική κληρονομιά δεν υπάρχει πάντοτε καταγεγραμμένη γι΄ αυτό και μπορεί πιο εύκολα να ξεχαστεί μέσα από την πάροδο των χρόνων. Στα πλαίσια του φετινού διαγωνισμού «Δημιουργώντας για την πολιτιστική μας κληρονομιά» δόθηκαν στους μαθητές/τριες οι θεματικές ενότητες και αφού κατανόησαν τη σημασία της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς αποφάσισαν να συνδράμουν με τα δικά τους μηνύματα σαν κληροδότημα προς τη νέα γενιά. Η 1η ομάδα επέλεξε σαν θέμα της την παράδοση των ποιημάτων των ποιητάρηδων της Κύπρου μας και με βάση την τεχνοτροπία και στιχουργική τους δημιούργησαν τα δικά τους ποιήματα με θέμα τον έρωτα έτσι ώστε να καταστήσουν γνωστή την τέχνη του ποιητάρη με σκοπό τη συνέχιση της μέσα στο χρόνο. Η 2η ομάδα ασχολήθηκε με το θέμα της λαϊκής παραδοσιακής ιατρικής που κι΄ αυτή τείνει να εκλείψει στις μέρες μας, με σκοπό τη γνωστοποίηση, τη διάδοση και τη συνέχεια της. Ευελπιστούμε ότι η δική μας συμμετοχή θα εμπνεύσει και άλλα παιδιά να ασχοληθούν ιδιαίτερα με το θέμα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς αφού το θεωρούμε και το πιο ευάλωτο στην εποχή που διανύουμε, της κοινωνικής δικτύωσης, του διαδικτύου και της αποξένωσης των νέων από κάθε τι που συνδέεται με την παράδοση του τόπου μας.
108. Mitato - Γυμνάσιο Επισκοπής
Αρέσει σε 10
r

109. Πωγωνιανή - ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ
Αρέσει σε 159
H A΄τάξη του Γυμνασίου Πωγωνιανής αναζήτησε πληροφορίες για την ιστορία του χωριού, έγραψε κι έσβησε στίχους και δημιούργησε ένα διαφημιστικό μήνυμα θέλοντας να προβάλει το φυσικό κάλλος της περιοχής, αλλά και τη σπουδαία ιστορία του τόπου. Το Γυμνάσιο της Πωγωνιανής λειτουργεί από το 1924 και από τότε συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε παιδιά από όλη την Ελλάδα, τα οποία φιλοξενούνται στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού, αλλά και στην Κιβωτό του Κόσμου. Όπως λένε και οι μαθητές για το χωριό, "παιδιά πολλά μεγάλωνε κι ακόμα μεγαλώνει, αυτή είναι η Πωγωνιανή κι αυτό είναι το Πωγώνι".

110. Μην προσπερνάς το παρελθόν! - 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Αρέσει σε 191
Στο κέντρο της πόλης, όπου όλοι βιάζονται, οδηγούν νευρικά, τρέχουν να προλάβουν, οι μαθητές της Β’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου κόβουν ταχύτητα, ανοίγουν τα μάτια, κοιτούν γύρω τους κι ακούν ήχους, κουβέντες, τραγούδια από το παρελθόν. Αφήνουν τους δρόμους, τις γειτονιές, τις πλατείες, τα κτίρια να τους διηγηθούν την ιστορία τους.

111. Μην προσπερνάς το παρελθόν! - 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Αρέσει σε 191
Συμμετοχή των μαθητών του Τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ιωαννίνων. Υπάρχουν δύο βαριά πράγματα που δε γυρίζουν πίσω στο χρόνο η πέτρα όταν ριχθεί… και η λέξη όταν ειπωθεί κι ένα ακόμα…… η ευκαιρία όταν χαθεί. Η πέτρα πληγώνει, οι λέξεις κομματιάζουν τις ψυχές. Το μίσος σε κάνει μισό! Δεν θέλουμε μισούς ανθρώπους! Σπάσε τα δεσμά! Μην αφήνεις την ευκαιρία να χαθεί…. Μίλα!!!

112. Μίσος - Εσπερινό Γυμνάσιο Μεσολογγίου με Λ.Τάξεις
Αρέσει σε 38
Μήνυμα μίσους από το 3ο Γυμνάσιο Λαμίας

113. Λαϊκή κληρονομιά - Γυμνάσιο Ορμύλιας
Αρέσει σε 4
Το τραγούδι έγραψαν και τραγούδησαν οι μαθήτριες του Ε1 του 3ου Δ.Σ. Ρόδου: 1. ΑΣΠΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ 2. ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 3. ΚΑΣΑ ΜΙΚΑΕΛΑ 4. ΚΟΥΡΟΥΠΑ ΟΥΡΑΝΙΑ 5. ΜΕΤΣΑΪ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ με την καθοδήγηση της Μουσικού του σχολείου μας, κας Άννας Σαντορινιού.

114. Λαϊκή κληρονομιά - Γυμνάσιο Ορμύλιας
Αρέσει σε 4
Ραδιοφωνικό σποτ που αποτελεί την συμμετοχή της ραδιοφωνικής ομάδας του Γυμνασίου Ορμύλιας στον ραδιοφωνικό διαγωνισμό "Κάν' το 'ν' ακουστεί 2018". Πρόκειται για στίχους με περιεχόμενο που παραπέμπει στα στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του λαού μας, άυλης και υλικής, τους οποίους απαγγέλουν μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ορμύλιας. Στο υπόβαθρο ακούγεται απόσπασμα από το συμφωνικό έργο του Γεωργίου Λαμπελέτ "Ἡ γιορτή". Ακολουθούν οι στίχοι του ποιήματος το οποίο :συνέγραψε ο συντονιστής εκπαιδευτικός της ομάδας, Ιωαννίδης Παναγιώτης, διευθυντής του Γυμνασίου Ορμύλιας, εμπνεόμενος από ιδέες των μαθητών της ομάδας: Βιβλία παλιά, σε ράφια ξεχασμένα, λόγια σοφά, στη μνήμη χαραγμένα, γνώση μεστή, με θρύλους ζυμωμένη: κληρονομιά, πάνω απ’ τον χρόνο μένει! Ο αργαλειός κι αν δεν δουλεύει, μεσ’ στο σεντούκι, όποιος γυρεύει, εργόχειρα θα βρει πολλά: την λαϊκή κληρονομιά! Εικόνα, ασπρόμαυρη, θαμπή… που απεικονίζει μια γιορτή, γλέντι, τραγούδι, συντροφιά: η μουσική κληρονομιά! Κοίτα το πέτρινο σχολειό, τον μύλο έξω απ’ το χωριό, βρύσες, γεφύρια τοξοτά, όλα κι αυτά, κληρονομιά!

115. Ο ΚΟΡΑΚΟΚΩΔΙΚΑΣ - 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΑΤΟΥ
Αρέσει σε 25
Η ομάδα των μαθητών του σχολικού ραδιοφώνου του 1ου Γυμνασίου Κιάτου συμμετέχει στο διαγωνισμό « Κάντο ν’ ακουστεί» με ραδιοφωνικό μήνυμα, εμπνευσμένο από την ευρηματική συνθηματική γλώσσα που χρησιμοποιούν τα παιδιά, τα κορακίστικα, η οποία δεν διδάσκεται παρά μόνο «παραδίδεται» από γενιά σε γενιά. Η χρήση αυτού του κώδικα επικοινωνίας από τα παιδιά έχει σκοπό να μη γίνονται κατανοητά τα λόγια τους σε «ανεπιθύμητους», ιδιαίτερα στους μεγάλους. Τίτλος μηνύματος: «Ο ΚΟΡΑΚΟΚΩΔΙΚΑΣ» Εκφώνηση: Μαθητές της Ραδιοφωνικής Ομάδας του 1ου Γυμνασίου Κιάτου Μουσική επένδυση- πρωτότυπη δημιουργία και ηχογράφηση: Κελέσης Δημήτριος Υπεύθυνη επιμέλειας, έρευνας με την ομάδα και συντονισμού της ομάδας : Βυτινώτη Δήμητρα
116. Ο ΚΟΡΑΚΟΚΩΔΙΚΑΣ - 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΑΤΟΥ
Αρέσει σε 25
Ο καθρέφτης δείχνει μια παραμορφωμένη εικόνα! Δεν είσαι εσύ! Είναι αυτό που σε αποκαλούν οι άλλοι! Αγνόησέ το! Είναι όμορφο να είσαι διαφορετικός! Οι μαθητές του Στ1 τμήματος του 26ου ΔΣ Καλλιθέας, στέλνουν το μήνυμά τους κατά της Ρητορικής Μίσους και προσβλέπουν σε ένα πιο συμπεριληπτικό κόσμο!
117. Η Παινεμένη - Γυμνάσιο Αγλαντζιάς
Αρέσει σε 20
Η ιστορία, οι θρύλοι, οι παραδόσεις αλλά και η τραγωδία της Κύπρου δοσμένα σε έμμετρους στίχους.

118. Πάλι στην Κύπρο για διακοπές - Γυμνάσιο Αγλαντζιάς
Αρέσει σε 15
Η Κύπρος αποτελεί διαχρονικά έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Όχι μόνο για τον λαμπερό ήλιο και τις εκπληκτικές της παραλίες. Η Κύπρος πέρα απ'αυτά είναι ζωντανή ιστορία και πολιτισμός.

119. Το πολύτιμο κλειδί - ΕΕΕΕΚ ΑΧΑΙΑΣ
Αρέσει σε 21
Δέκα κορίτσια (Ραφαέλα, Αθηνά, Στέλλα, Λήδα, Κατερίνα Τσ., Κατερίνα Π., Αναστασία, Ειρήνη, Μαρία, Αριάδνη) του τμήματος ΣΤ3, του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, έγραψαν τους στίχους και τραγούδησαν για τον διαγωνισμό 'Κάν' το ν' ακουστεί". Μουσική και συνοδεία πιάνου: Εκπαιδευτικός Μουσικός Κυριάκος Καραμπερόπουλος.

120. Το πολύτιμο κλειδί - ΕΕΕΕΚ ΑΧΑΙΑΣ
Αρέσει σε 21
Tον περασμένο Οκτώβρη είδαμε (η Ρόζα/εκπαιδευτικός Μουσικής, ο Γιώργος/εκπαιδευτικός Πληροφορικής και η Γεωργία/φιλόλογος) στα μέιλ του σχολείου μας την έγκριση μαθητικού διαγωνισμού ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού ¨Καν’το ν΄ακουστεί 2018΄’ . Μας άρεσε η ιδέα. Το είπαμε στα παιδιά (Αμαλία, Γιάννη, Οδυσσέα, Κωνσταντίνο, Ζώη, Χρήστο, Διονυσία & Φωτεινή) και ενθουσιάστηκαν. ‘’Πάμε να πάρουμε το πρώτο βραβείο !!΄΄ είπαν. Έτσι σχηματίστηκε η ομάδα μας. Αμέσως στρωθήκαμε στη δουλειά. Ετοιμάσαμε μια παρουσίαση με εικόνες που αφορούσαν στην υλική, άυλη και φυσική κληρονομιά της χώρας μας, την είδαμε μαζί με τα παιδιά και συζητήσαμε για το τι είναι πολιτισμός. Το επόμενο βήμα: Επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό μουσείο της πόλης μας (Πάτρας) και στο πλαίσιο του προγράμματος του μουσείου με τίτλο «Ανθρώπινη αλυσίδα» ήρθαμε σε επαφή με τα εκθέματα του μουσείου μέσω βιωματικών δράσεων. Στο τέλος της επίσκεψης ο πυρήνας του μηνύματος είχε βγει από τα ίδια τα παιδιά: « Το παρελθόν είναι το κλειδί για το παρόν και το μέλλον». Με αυτή τη βάση δουλέψαμε το ραδιοφωνικό μήνυμα και το τραγούδι, κάναμε πολλές πρόβες για το τραγούδι μας (στο τραγούδι μάς βοήθησαν και τραγούδησαν μαζί μας η Άντζελα/εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών και ο Σταύρος/φυσιοθεραπευτής) που τελικά ηχογραφήθηκε σε στούντιο. Ο ρόλος εμάς των εκπαιδευτικών ήταν κύρια ρόλος εμψυχωτή. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι χαρήκαμε απίστευτα και τα παιδιά και εμείς όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας για το διαγωνισμό. Είμαστε όλοι μας περήφανοι για το αποτέλεσμα!!! Κολανγγέλου Ρόζα ΠΕ16 Κολλιοπούλου Γεωργία ΠΕ02 Μπράτης Γεώργιος ΠΕ19 Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας 2018

121. Γεφύρια του τόπου μας. - 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ
Αρέσει σε 4
Τα πέτρινα γεφύρια της Ελευθερούπολης ήταν και είναι ένα από τα στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Υπάρχουν ακόμη και σήμερα δίνοντας στην περιοχή μια νότα του 19ου αιώνα αφού η περίοδος κατασκευής τους χρονολογείται από εκείνη την εποχή.

122. Γεφύρια του τόπου μας. - 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ
Αρέσει σε 4
Το ακουστικό μήνυμα μιλά για τη ρητορική του μίσους από μια διαφορετική οπτική γωνία, αυτή του θύτη. Ένα κορίτσι στου οποίου τη ψυχή βλάστησε το Τέρας του μίσους που την κάνει ανήμπορη να εκφράσει τα πραγματικά συναισθήματα της. Παλεύει με το Τέρας μέσα της και αγωνίζεται να το σκοτώσει, γιατί δεν αντέχει άλλο την αποκτήνωση του ίδιου της του εαυτού.

123. Διατηρητέα Κτίρια. - 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ
Αρέσει σε 4
Παραδοσιακή και Διατηρητέα έχει χαρακτηρισθεί η Ελευθερούπολη από το τμήμα Παραδοσιακών και Διατηρητέων Οικισμών του Υπουργείου Εσωτερικών. Δικαίως αυτός ο χαρακτηρισμός αφού η μισή κωμόπολη περιέχει σε πολλή καλή κατάσταση 142 διατηρητέα κτίρια.

124. Διατηρητέα Κτίρια. - 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ
Αρέσει σε 4
Πού σταματά η ελευθερία της έκφρασης και που ξεκινά η ρητορική του μίσους; Μελετώντας τη Σύμβαση για τα δικαιώματα των παιδιών, εμείς τα παιδιά της Δ΄1 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Έγκωμης Β΄, καταλάβαμε ότι υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή. Το ραδιοφωνικό μας μήνυμα στέλνει ένα μεγάλο STOP στη ρητορική του μίσους; Ας κάνουμε την αγάπη ασπίδα στη ζωή μας και ας χρησιμοποιήσουμε τα λόγια μας όχι για να πικραίνουν την καρδιά αλλά για να την γλυκαίνουν!

125. ΠΑΡΑΔΟΣΗ - 1ο ΕΠΑΛ Αλιβερίου
Αρέσει σε 11
Καβοντορίτικο τραγούδι με λίγα λόγια για την παράδοση.

126. ΠΑΡΑΔΟΣΗ - 1ο ΕΠΑΛ Αλιβερίου
Αρέσει σε 11
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ

127. Είμαστε εμείς! - 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
Αρέσει σε 20
Η συμμετοχή του 1ου ΓΕ.Λ. Κιλκίς στο Διαγωνισμό "Κάντο να ακουστεί 2018". Μια ομάδα πέντε μαθητών της Α' Λυκείου παρουσιάζει με το δικό της τρόπο την έννοια Πολιτιστική Κληρονομιά!
128. Είμαστε εμείς! - 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
Αρέσει σε 20
Ένα τραγούδι που μιλάει για την αγάπη,τη φιλία,την αποδοχή και τον σεβασμό.
129. Άλλαξέ το - Π.Π Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Αρέσει σε 17
Το ραδιοφωνικό σποτ του Πειραματικού ΓΕΛ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το διαγωνισμό "Κάν' το ν' ακουστεί" 2018.

130. Άλλαξέ το - Π.Π Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Αρέσει σε 17
Η Ειρήνη εμπνεύστηκε και έγραψε τους στίχους του τραγουδιού. Ο Δημήτρης συνέθεσε τη μουσική. Και οι δυο, μαζί με τον Χρήστο δώσανε σάρκα και οστά σε ένα τραγούδι που μιλά για το μίσος. Για αυτούς που το βιώνουν και αυτούς που το υφίστανται. Για να σταματήσει ο φόβος, το μίσος και οι ένοχες σιωπές. Για να φωτιστεί το σκοτάδι. Σχολείο: Πρότυπο Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Τίτλος τραγουδιού: Μη μου μιλάς Στίχοι: Παπαδοπούλου Ειρήνη (Α3) Σύνθεση: Μπαλλάτος Δημήτρης (Α2) Ερμηνεία: Πολύμος Χρήστος (Α3), Μπαλλάτος Δημήτρης, Παπαδοπούλου Ειρήνη Υπέυθυνη καθηγήτρια: Λέκκα Μαρία (ΠΕ78) Μη μου μιλάς Ένα χάος στο κεφάλι μου σκοτάδι μοναξιά τα λόγια πονάνε κι ας μην είναι απτά Η ψυχή αιμορραγεί τα δάκρυα είναι ζεστά Τι σου έκανα, τι έφταιξα, ποιος είμαι τελικά;; Μη μιλάς, μη γελάς, μην κάνεις πως δεν πονάς Μην προσπαθείς ν' αντιδράσεις δε θέλω να με κοιτάς Πέσε κάτω, το κεφάλι σου ψηλά μη γυρνάς Δεν είσαι ισάξιος με μας -Είσαι χαζός τι κοιτάς; Όχι, φίλε μου... Ποιος νομίζεις πως είσαι; Τον κοιτάς αφ' υψηλού... Υποδεέστερος είσαι Τα σκληρά σου λόγια τώρα στο σκοτάδι σου κλείσε Πάψε να τρέφεσαι απ' τα δάκρυα και τον πόνο όποιος κι αν είσαι Μη με χτυπάς, μη με πονάς, σταμάτα να μου μιλάς Σταμάτησε με τις λέξεις το κορμί να διαπερνάς Το σχέδιό σου σ εμένα σαν σκουπίδι να μιλάς με μαχαιρώνει, με πληγώνει, με σκοτώνει με μιας -Και φοβάμαι... Φοβάμαι να σε κοιτάω οι λέξεις σου με πληγώνουν Κλείνω τ' αυτιά μου και πάω μα δεν μπορώ να σταματήσω τη φωνή σου στ' αυτιά μου με τρελαίνει και με κάνει να τραβάω τα μαλλιά μου Φίλε μου μη φοβάσαι... Εγώ είμαι δω αυτός ο άνθρωπος δεν θα σου κάνει άλλο κακό μην το βάζεις κάτω και πάψε να λες δεν μπορώ η ψυχή δε λυγίζει, φοβάται μόνο το μυαλό -Κλείσε τ' αυτιά σου μην ακούς όποιον σου λέει δεν μπορείς Το κεφάλι μην σκύβεις Πρέπει κουράγιο να βρεις Με το θάρρος που κρύβεις βγάλε από μέσα το λιοντάρι Δε σ αγγίζουν τα λόγια μην χάνεσαι στο σκοτάδι, μη χάνεσαι στο σκοτάδι...

131. ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ - 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
Αρέσει σε 12
Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Βέροιας (ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ) στον διαγωνισμό "Κάν' το ν' ακουστεί" 2018 με θέμα "Δημιουργώντας για την πολιτιστική μας κληρονομιά".

132. MΠΟΥΛΕΣ - 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
Αρέσει σε 11
Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Βέροιας (ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ) στον διαγωνισμό "Κάν' το ν' ακουστεί" 2018 με θέμα "Δημιουργώντας για την πολιτιστική μας κληρονομιά".

133. MΠΟΥΛΕΣ - 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
Αρέσει σε 11
Με την ενσωμάτωση μικρών παιδιών προσφύγων στα σχολεία μας, υπάρχει πολύ λόγος μίσους από κάποιους ανθρώπους... Και μπορεί και να βρει το δρόμο του προς τις τάξεις μας... Ας τον σταματήσουμε πριν εξαπλωθεί! Γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα στα όνειρα! Συντελεστές σποτ, ηθοποιοί: Αχμέντ Αλαφέζ, Χριστίνα Αλεξίου, Δημήτρης Δράκος, Μισγκίν Ραντάτ. Επεξεργασία, μοντάζ: Το γκρουπ μοντάζ της ομάδας μας - Στέλιος Βασιλείου, Νεκτάριος Γκοργκόλιας, Αντώνης Γκούμπλιας, Αποστόλης Γουρνής, Πάρης Δούκας, Αναστάσης Καλαϊτζόγλου, Κώστας Κοντογιώργος, Γιάννης Μήλιος.

134. Ιστορικοί Περίπατοι - 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
Αρέσει σε 5
Αναδρομή στις ιστορικές περιόδους της πόλης των Σερρών μέσα από παλιά κτήρια, αγάλματα και μνημεία, με αντικειμενικό στόχο την ιστορική αναφορά της πόλης με σκοπό την ανάδειξή της συμβολής της στο ελληνικό ιστορικό γίγνεσθαι.
135. Η παράδοση του χθες στην ανέμη του αύριο - ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Αρέσει σε 501
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ρόδου τυλίγουν στην ανέμη τους αναμνήσεις, ήθη, έθιμα, παραδόσεις, μουσική και δίνουν κλώτσο να αρχινήσει, με το ραδιοφωνικό τους μήνυμα, η δική τους ιστορία. Ένα ταξίδι στην πολιτιστική τους ταυτότητα που ενώνει το χθες με το σήμερα και αποτελεί κλειδί για το μέλλον μας. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί είχαν ρόλο εμψυχωτικό και καθοδηγητικό, οδηγώντας τους μαθητές στα δικά τους μονοπάτια μνήμης και βιωμάτων. Επιπλέον τα παιδιά φιλοτέχνησαν αφίσα όπου απεικονίζουν εικόνες του τόπου και της παράδοσής τους ενώ το τεχνικό κομμάτι σύνθεσης του ραδιοφωνικού μηνύματος υλοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς μαζί με τα παιδιά.

136. Η παράδοση του χθες στην ανέμη του αύριο - ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Αρέσει σε 501
Τι γίνεται όταν φωνές από το παρελθόν, παρόν και μέλλον του δυναμικού του ESR ενώνονται σε μια ζωντανή εκπομπή στο European Schoo Radio! Αν θέλετε να μάθετε ελάτε μαζί με τους Ταξιδιώτες του Μουσικού Σχολείου Βέροιας σε αυτό το γιορτινό ταξίδι το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 12:00 – 13:00. Η dream team του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κάνω Ραδιόφωνο στο European School Radio θα υλοποιήσει ένα τρίωρο βιωματικό σεμινάριο παραγωγής ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής στο οποίο θα συμμετάσχουν μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Δημιουργούμε, Αξιοποιούμε και ΡαδιοΕπικοινωνούμε στο ESR». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας – Θεανώ Ζωγιοπούλου από τον χώρο της οποίας θα μεταδοθεί η ζωντανή εκπομπή κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους του σεμιναρίου. Στη ζωντανή εκπομπή η νέα ραδιοφωνική ομάδα “Οι ταξιδιώτες του Μουσικού Σχολείου Βέροιας” θα μας μεταφέρει στο παρελθόν μέσα από εκπομπές και δράσεις της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου, θα μας παρουσιάσει το παρόν της αλλά και τα σχέδιά της για το μέλλον της στο ESR. Σ΄ αυτήν την εκπομπή η ομάδα φιλοξενεί και συνεντεύξεις από παλιούς και μελλοντικούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς του ESR, οι οποίοι έχουν προσκληθεί να γιορτάσουν παρέα τον έβδομο χρόνο δράσης της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου στο μαθητικό ραδιόφωνο! Ελάτε να γιορτάσουμε παρέα! «Δημιουργούμε, Αξιοποιούμε και ΡαδιοΕπικοινωνούμε στο ESR!».

137. Λέσβος: το Νησί του Πνεύματος - Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Αρέσει σε 20
Λέσβος, ένα νησί, μια ιστορία ανεκτίμητη. Ένα μήνυμα 1,5 λεπτού που αποτελεί μνεία της προσφοράς του νησιού μας, μέσω λαμπρών προσωπικοτήτων που κατάγονταν από αυτό, τόσο στις τέχνες όσο και στον παγκόσμιο πολιτισμό.
138. Λέσβος: το Νησί του Πνεύματος - Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Αρέσει σε 20
Πολιτιστικό Πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων το Σχολικό Έτος 2014-2015 Συντονίστρια: Γεωργία Κολοβελώνη (Φιλόλογος) Συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί (αλφαβητικά) Γιάννης Σπυράκης (Μουσικολόγος - Μουσικός) Μαρία Τσαρουχά (Μουσικολόγος - Μουσικός) Αλεξάνδρα Χιώτη (Φιλόλογος)
139. Η μουσική μου Η κληρονομιά μου - Γυμνάσιο Καμπάνη Κιλκίς
Αρέσει σε 15
Η ραδιοφωνική ομάδα του Γυμνασίου Καμπάνη συμμετέχει στο διαγωνισμό “Κάντο ν΄ ακουστεί 2018” με μουσική που έρχεται από το παρελθόν και ερμηνεύεται ξανά οδεύοντας προς το μέλλον

140. Η μουσική μου Η κληρονομιά μου - Γυμνάσιο Καμπάνη Κιλκίς
Αρέσει σε 15
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ κ. ΕΛΕΝΗΣ ΒΟΡΕΙΝΑΚΗ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΓΓΕΛΟΥΝ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

141. οι λαϊκιστές από το 2ο επαλ Λάρισας - Fryganiotis
Αρέσει σε 6
ακούμε τους ΄΄λαϊκιστές΄΄ στην ραδιοφωνική εκπομπή του ‘PlayBackRadio-2ο επαλ Λάρισας’ στο ΕuropeanSchoolRadio για το σχολικό έτος 2018-2019 με τοπικά νέα και για επίκαιρο θέμα την αποκριά !

142. Ελιάς...αντίδωρον - Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών - ΠΣΠΑ
Αρέσει σε 25
"Εάν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις." Αυτή την ελιά του Οδυσσέα Ελύτη, αποφασίσαμε να προβάλλουμε ως στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι μαθητές του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών-ΠΣΠΑ: Δουδούμη Κατερίνα, Νταούλης Αναστάσης, Πρόνιος Βασίλης, Ρενιέρης Ανδροκλής Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Ράνια Τσαμτσούρη
143. Άξιον...ν' ακουστεί - Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών - ΠΣΠΑ
Αρέσει σε 36
Πολλοί, οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου μας! Πολύτιμη η κληρονομιά που μας άφησαν. Επιλέξαμε να κάνουμε μια μικρή αναφορά σε δύο κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς, το έργο των οποίων θα σφραγίζει πάντα την πολιτιστική κληρονομία μας. Οι μαθητές του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών-ΠΣΠΑ: Κλειδή Σαπφώ, Κοντοπούλου Καλυψώ, Μπαλτογιάννη Ματθίλδη-Θεοδώρα, Σταμέλου Εμμανουέλα Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Ράνια Τσαμτσούρη
144. Παράδοση, ο πολύτιμος θησαυρός μας - 2ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου
Αρέσει σε 128
Συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Ρεθύμνου στον διαγωνισμό ¨Καν΄το ν΄ακουστεί" 2018 με θέμα " Δημιουργώντας για την πολιτιστική μας κληρονομιά"

145. Από τα λατομεία μαρμάρου της Πεντέλης στην Ακρόπολη. - 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
Αρέσει σε 28
Το ραδιοφωνικό μήνυμα περιγράφει τη διαδρομή που ακολουθούσαν οι αρχαίοι εργάτες για να μεταφέρουν μάρμαρο από την Πεντέλη στην Ακρόπολη για την κατασκευή του Παρθενώνα και των άλλων θαυμάσιων μνημείων του ιερού βράχου. Η διαδρομή αυτή περνά από την περιοχή μας.

146. Από τα λατομεία μαρμάρου της Πεντέλης στην Ακρόπολη. - 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
Αρέσει σε 28
Θες να διώξεις ένα βάρος απ'την καρδιά σου; Θες να πάμε βαρκάδα κι ας έχει... βροχή; Θες να γεμίσεις μια βαλίτσα με όνειρα; Θες να στείλεις ένα βέλος στη βαρεμάρα; Θες να δεις τι μπορεί να κάνει ένα βιολί ή ένα βιβλίο; Θες να μάθεις πού ταξιδεύει ένα βαπόρι με βατόμουρα; Θες;;; Ε! τότε φόρα βερμούδα και βατραχοπέδηλα!! Βιάσου!! Είμαστε οι Ράδιο Βήτα!! Ακολούθα τα βήματά μας!! Τα πατουσάκια μας!! Στα ραδιοκύματα του ESR!! Και φέτος μαζί!!! Ράδιο Βήτα!!!!!

147. Ανακαλύπτοντας τον πολιτισμό του τόπου μου - ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΗΝΙΔΩΝ
Αρέσει σε 12
Το ραδιοφωνικό μήνυμα αναφέρεται στις ομορφιές του τόπου μας. Στόχος του είναι να προβάλει την αξία του της πολιτιστικής κληρονομιάς (υλικής, άυλης και φυσικής) και ως εκ τούτου τη σπουδαιότητα προάσπισής της

148. Ανακαλύπτοντας τον πολιτισμό του τόπου μου - ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΗΝΙΔΩΝ
Αρέσει σε 12
Η εκπομπή ασχολείται με το χάσμα γενεών και είναι παραγωγή τεσσάρων μαθητριών Λυκείου.

149. 2ΓΕΛ Αλιβερίου Νυχτερινός Περίπατος - Μάνος Χατζιδάκις - 2ο Γενικό Λύκειο ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Αρέσει σε 25
Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας

150. 2ΓΕΛ Αλιβερίου Νυχτερινός Περίπατος - Μάνος Χατζιδάκις - 2ο Γενικό Λύκειο ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Αρέσει σε 25
Οι MSD RADIO και το Μουσικό Σχολείο Δράμας παρουσιάζουν μια έκτακτη εκπομπή αφιέρωμα στην kpop μουσική. Ένα μουσικό ταξίδι στην Κορεάτικη μουσική λοιπόν, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στις 19:00-20:00, γιατί όπως λέει και το σύνθημα της εκπομπής μας.... MSD Radio, Σε πάει παντού!!!!!!!

151. Κύπρος της φιλοξενίας - ST PETER'S AND PAUL'S LYCEUM
Αρέσει σε 44
Κύπρος της φιλοξενίας, του κρασιού, της θάλασσας, του ήλιου, της παράδοσης... Δύο κορίτσια, η Μαρία Θεοφάνους και η Μαρία Σύλια Τσίγκα έγραψαν τους στίχους και ένας συμμαθητής τους, ο Μιχάλης Στεφανίδης επιμελήθηκε την μουσική. Οι διδάσκοντες επέβλεψαν την προσπαθεια... χειροκροτούμε την απόπειρα τους και προθυμία τους...
152. Ο τόπος μου - 1ο Γυμνάσιο Γυθείου Λακωνίας
Αρέσει σε 161
Ο Περικλής Τσίγκος και ο Φραντσέσκο Τσάρρη σας προσκαλούν να γνωρίσετε τις ομορφιές του τόπου τους. Μην τους χάσετε, Θα χάσετε!
153. Το νησί των ποιητών - 2ο Γυμνάσιο Ζακύνθου
Αρέσει σε 12
Ούγκο Φόσκολο, Διονύσιος Σολωμός,Ανδρέας Κάλβος, Γρηγόριος Ξενόπουλος και Δημήτρης Λάγιος. Η πολιτιστική κληρονομιά της Ζακύνθου.