Ο Διαγωνισμός του European School Radio με τον τίτλο: ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ «ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ» ξεκίνησε από το σχολικό έτος 2014-15, στο πλαίσιο δράσεων του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε καθιερώθηκε στον χώρο της σχολικής εκπαίδευσης και αποτελεί ξεχωριστή δράση, σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Πρόκειται για τον μοναδικό ραδιοφωνικό και μουσικό διαγωνισμό στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος βρίσκει εξαιρετική ανταπόκριση στους εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των σχολείων και τυγχάνει μεγάλης απήχησης στις τοπικές κοινωνίες με το Βραβείο Ακροατών, μέσω της διαδικασίας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Κάθε χρόνο το θέμα του Διαγωνισμού είναι διαφορετικό και εναρμονίζεται με τις τάσεις και τις ανάγκες στην εκπαίδευση και την κοινωνία γενικότερα.

Νέα σχετικά με τον Μαθητικό Διαγωνισμό Τραγουδιού & Ραδιοφωνικού Μηνύματος

1

Συνδεθείτε στο www.europeanschoolradio.eu/entrance με τα στοιχεία σας από το ΠΣΔ στο αντίστοιχο link που υπάρχει εντός της σελίδας.

2

Πατήστε στην επιλογή «Προσθήκη Εκπομπής» στο μενού που βρίσκεται στο επάνω μέρος της σελίδας

3

Στην οθόνη που θα εμφανιστεί, στον τύπο εκπομπής επιλέξτε «Έκτακτη Εκπομπή (1 ώρα)» και κατεβείτε λίγο πιο κάτω έτσι ώστε να εμφανιστεί το ημερολόγιο.

Βρείτε την ημέρα της επίσκεψης που σας δόθηκε και επιλέξετε με το ποντίκι την ημέρα και ώρα. (οι ώρες με το ανοικτό ροζ πλαίσιο)

4

Γράψτε το τίτλο και τη περιγραφή της εκπομπής μας στα αγγλικά (υποχρεωτικό) και στα ελληνικά (προαιρετικό αλλά προτείνεται).

Επιλέξτε το πλαίσιο «Ζωντανή Εκπομπή».

Στη γλώσσα διαλέξτε «Greek».

Τέλος, πιο κάτω επιλέξετε τις θεματικές ενότητες της εκπομπής μας και πατήστε «Επόμενο»

5

Στην επόμενη οθόνη ανεβάστε από τον υπολογιστή σας το σποτάκι της εκπομπής σας και κάποια αφίσα ή βίντεο εφόσον έχετε διαθέσιμα

6

Στη τελευταία οθόνη υπάρχει μία επισκόπηση με τις πληροφορίες που έχετε δώσει μέχρι στιγμής.

Πατώντας στο κουμπί «Τέλος» θα γίνει η κράτηση της εκπομπής σας.