Ο Διαγωνισμός του European School Radio με τον τίτλο: ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ “ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ” ξεκίνησε από το σχολικό έτος 2014-15, στο πλαίσιο δράσεων του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε καθιερώθηκε στον χώρο της σχολικής εκπαίδευσης και αποτελεί ξεχωριστή δράση, σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Πρόκειται για τον μοναδικό ραδιοφωνικό και μουσικό διαγωνισμό στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος βρίσκει εξαιρετική ανταπόκριση στους εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των σχολείων και τυγχάνει μεγάλης απήχησης στις τοπικές κοινωνίες με το Βραβείο Ακροατών, μέσω της διαδικασίας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Κάθε χρόνο το θέμα του Διαγωνισμού είναι διαφορετικό και εναρμονίζεται με τις τάσεις και τις ανάγκες στην εκπαίδευση και την κοινωνία γενικότερα.

Νέα σχετικά με τον Μαθητικό Διαγωνισμό Τραγουδιού & Ραδιοφωνικού Μηνύματος