Το Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου ξεκίνησε ως δράση το σχολικό έτος 2013-14 με το όραμα να επικοινωνήσουν ζωντανά και να αλληλεπιδράσουν σε ένα κοινό τόπο οι μαθητές των ραδιοφωνικών σχολείων του European School Radio. Έκτοτε καθιερώθηκε στον χώρο της σχολικής εκπαίδευσης και φιλοξενεί σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάθε χρόνο. Τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενεργό συμμετοχή έχουν τα σχολεία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, μέσω του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει βιωματικά εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τη ραδιοφωνική παραγωγή, αλλά και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

7ο Φεστιβάλ 2020 - Κέρκυρα
6ο Φεστιβάλ 2019 - Βόλος
5ο Φεστιβάλ 2018- Τρίκαλα
4ο Φεστιβάλ 2017- Ρέθυμνο
3ο Φεστιβάλ 2016 - Αθήνα
2ο Φεστιβάλ 2015 - Θεσσαλονίκη
1ο Φεστιβάλ 2014 - Καλάβρυτα

Νέα σχετικά με τα Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

1

Συνδεθείτε στο www.europeanschoolradio.eu/entrance με τα στοιχεία σας από το ΠΣΔ στο αντίστοιχο link που υπάρχει εντός της σελίδας.

2

Πατήστε στην επιλογή «Προσθήκη Εκπομπής» στο μενού που βρίσκεται στο επάνω μέρος της σελίδας

3

Στην οθόνη που θα εμφανιστεί, στον τύπο εκπομπής επιλέξτε «Έκτακτη Εκπομπή (1 ώρα)» και κατεβείτε λίγο πιο κάτω έτσι ώστε να εμφανιστεί το ημερολόγιο.

Βρείτε την ημέρα της επίσκεψης που σας δόθηκε και επιλέξετε με το ποντίκι την ημέρα και ώρα. (οι ώρες με το ανοικτό ροζ πλαίσιο)

4

Γράψτε το τίτλο και τη περιγραφή της εκπομπής μας στα αγγλικά (υποχρεωτικό) και στα ελληνικά (προαιρετικό αλλά προτείνεται).

Επιλέξτε το πλαίσιο «Ζωντανή Εκπομπή».

Στη γλώσσα διαλέξτε «Greek».

Τέλος, πιο κάτω επιλέξετε τις θεματικές ενότητες της εκπομπής μας και πατήστε «Επόμενο»

5

Στην επόμενη οθόνη ανεβάστε από τον υπολογιστή σας το σποτάκι της εκπομπής σας και κάποια αφίσα ή βίντεο εφόσον έχετε διαθέσιμα

6

Στη τελευταία οθόνη υπάρχει μία επισκόπηση με τις πληροφορίες που έχετε δώσει μέχρι στιγμής.

Πατώντας στο κουμπί «Τέλος» θα γίνει η κράτηση της εκπομπής σας.