Η Επιστημονική Εταιρεία οργανώνει τακτικά εκδηλώσεις επιμορφωτικού χαρακτήρα, δια ζώσης ή εξ αποστάσεως για τους εκπαιδευτικούς. Κάθε δύο χρόνια πραγματοποιείται Ημερίδα επιστημονικού χαρακτήρα, πανελλήνιας εμβέλειας φιλοξενώντας ομιλίες από διακεκριμένα πρόσωπα στον τομέα της Εκπαίδευσης, των Νέων Τεχνολογιών και της Δημοσιογραφίας, καλώντας παράλληλα τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν ενεργά παρουσιάζοντας Καλές Πρακτικές για το ραδιόφωνο.

Επιπλέον, κάθε σχολικό έτος πραγματοποιούνται σε αρκετές πόλεις βιωματικά σεμινάρια και επιμορφωτικές ημερίδες γι το European School Radio από τα μέλη της Επιστημονικής Εταιρείας, σε συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Πανελλήνια Ημερίδα 2019- Θεσσαλονίκη
Πανελλήνια Ημερίδα 2017- Πάτρα
Πανελλήνια Ημερίδα 2015- Αθήνα

Νέα σχετικά με Επιμορφωτικές & Επιστημονικές Ημερίδες

1

Συνδεθείτε στο www.europeanschoolradio.eu/entrance με τα στοιχεία σας από το ΠΣΔ στο αντίστοιχο link που υπάρχει εντός της σελίδας.

2

Πατήστε στην επιλογή «Προσθήκη Εκπομπής» στο μενού που βρίσκεται στο επάνω μέρος της σελίδας

3

Στην οθόνη που θα εμφανιστεί, στον τύπο εκπομπής επιλέξτε «Έκτακτη Εκπομπή (1 ώρα)» και κατεβείτε λίγο πιο κάτω έτσι ώστε να εμφανιστεί το ημερολόγιο.

Βρείτε την ημέρα της επίσκεψης που σας δόθηκε και επιλέξετε με το ποντίκι την ημέρα και ώρα. (οι ώρες με το ανοικτό ροζ πλαίσιο)

4

Γράψτε το τίτλο και τη περιγραφή της εκπομπής μας στα αγγλικά (υποχρεωτικό) και στα ελληνικά (προαιρετικό αλλά προτείνεται).

Επιλέξτε το πλαίσιο «Ζωντανή Εκπομπή».

Στη γλώσσα διαλέξτε «Greek».

Τέλος, πιο κάτω επιλέξετε τις θεματικές ενότητες της εκπομπής μας και πατήστε «Επόμενο»

5

Στην επόμενη οθόνη ανεβάστε από τον υπολογιστή σας το σποτάκι της εκπομπής σας και κάποια αφίσα ή βίντεο εφόσον έχετε διαθέσιμα

6

Στη τελευταία οθόνη υπάρχει μία επισκόπηση με τις πληροφορίες που έχετε δώσει μέχρι στιγμής.

Πατώντας στο κουμπί «Τέλος» θα γίνει η κράτηση της εκπομπής σας.